In beeld: de belangrijkste momenten uit de carrière van Steven Gerrard

Yanick Vos24 nov 2016, 14:15
Laatst bijgewerkt: 24 nov 2016, 14:15
Steven Gerrard maakte op achttienjarige leeftijd zijn debuut voor Liverpool. Op 29 november 1998 kwam hij op Anfield in de 90ste minuut in het veld als vervanger van Vegard Heggem in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Blackburn Rovers.
Op 5 december 1999 maakte Gerrard zijn eerste doelpunt voor Liverpool. Tegen Sheffield Wednesday (4-1 winst) was het raak.
Gerrard komt al snel in beeld bij de Engelse bondscoach en debuteert in mei 2000 tegen Oekraïne. Hij werd zelfs opgenomen in de EK-selectie.
In 2001 won de middenvelder zijn eerste prijzen met Liverpool. Hij mag zich inmiddels vaste basisspeler noemen als de FA Cup, League Cup en UEFA Cup worden gewonnen. In de finale tegen Alavés was hij trefzeker.
Gerrard bracht in maart 2003 de League Cup naar Anfield. In de finale in het Millennium Stadium in Cardiff opende hij de score tegen Manchester United. Dankzij een doelpunt van Michael Owen was de League Cup voor Liverpool.
In oktober 2003 vervangt hij Sami Hyypiä als aanvoerder van Liverpool.
Met zijn doelpunt in de 86ste minuut tegen Olympiacos op Anfield, schiet hij Liverpool op 8 december 2004 naar de knock-outfase van de Champions League, op weg naar Istanbul.
25 mei 2005 is een datum die Gerrard altijd bij zal blijven. De legendarische finale van de Champions League wordt gewonnen na een weergaloze tweede helft. Liverpool komt terug van een 3-0 achterstand en wint de vijfde Europese hoofdprijs na strafschoppen. Gerrad benut de eerste.
Op 13 mei 2006 staat Liverpool in de FA Cup-finale tegenover West Ham United. Gerrard scoort twee keer, inclusief de gelijkmaker in de negentigste minuut met een poeier vanaf zo’n dertig meter. Liverpool zou de finale winnen na strafschoppen.
In november 2012 speelt hij zijn honderdste interland voor Engeland. Uiteindelijk zou hij 114 interlands spelen waarin hij 24 keer scoorde.
Begin januari 2015 maakt Gerrard bekend dat hij aan het einde van het seizoen zou vertrekken bij Liverpool.
Gerard krijgt een mooi afscheid op Anfield.
Na een jaar in de Verenigde Staten kondigt Gerrard zijn vertrek bij LA Galaxy aan. Hij wordt in verband gebracht met verschillende clubs, maar geeft op donderdag 24 november aan dat het mooi is geweest.