voetbalzone

In beeld: de 21 duurste aankopen tot dusver deze zomer in Spanje

Daniel Cabot Kerkdijk12 jul 2015, 08:15
Laatst bijgewerkt: 12 jul 2015, 08:15
Advertentie
In beeld: de 21 duurste aankopen tot dusver deze zomer in Spanje
2,7 miljoen euro, maximaal 3,0 miljoen euro - Victor Ruiz (26), van Valencia naar Villarreal. De verdediger speelde afgelopen seizoen al op huurbasis in El Madrigal. De ex-speler van Espanyol en Napoli staat nu tot medio 2019 op de loonlijst van el Submarino amarillo.
3,0 miljoen euro - Daniel Wass (26), van Évian naar Celta de Vigo. De club uit Galicië vervangt de ene Deen, Michael Krohn-Dehli, door een andere Deen. Wass, die een verleden bij Benfica heeft, staat tot medio 2019 bij de Noord-Spanjaarden onder contract.
3,5 miljoen euro - Nordin Amrabat (28), van Galatasaray naar Málaga. Na een huurperiode van in totaal anderhalf jaar koos Málaga ervoor om de optie tot koop te lichten. De aanvaller heeft zijn handtekening onder een contract tot de zomer van 2019 gezet.
3,5 miljoen euro - Adil Rami (29), van AC Milan naar Sevilla - De verdediger heeft in het Ramón Sánchez Pizjuan een contract tot de zomer van 2019 ondertekend. De Fransman speelde al eerder in de Primera División, bij Valencia.
3,5 miljoen euro - Marco Asensio (19), van Real Mallorca naar Real Madrid. De transfer werd weliswaar al in december bekendgemaakt, maar de overgang is pas vanaf 1 juli officieel. De middenvelder, zoon van een Nederlandse moeder, speelde het afgelopen half jaar nog officieus op huurbasis op Mallorca. Verbintenis tot medio 2021.
3,5 miljoen euro, maximaal 4 miljoen euro - Gaël Kakuta (24), van Chelsea naar Sevilla. De vleugelaanvaller had weliswaar een aflopend contract in Londen, maar ten tijde van het afronden van zijn komst was de Fransman jonger dan 24 jaar en dus had Chelsea recht op een financiële vergoeding. Contract voor vier seizoenen.
5,3 miljoen euro - Iago Aspas (27), van Sevilla naar Celta de Vigo. De aanvaller is weer terug bij de club waar het allemaal begon. Na minder succesvolle periodes bij Liverpool en Sevilla heeft Aspas in Balaidos een contract voor vijf seizoenen ondertekend.
8,0 miljoen euro - Samuel Castillejo (20), van Málaga naar Villarreal. De aanvallende middenvelder annex jeugdinternational speelde in zijn debuutjaar meteen 34 duels in de Primera División. Samu heeft een contract tot de zomer van 2020 ondertekend. Málaga had 45 procent van de transferrechten; de rest behoorde toe aan een investeringsmaatschappij.
8,0 miljoen euro - Samuel García (24), van Málaga naar Villarreal. Samu was vorig seizoen een van de smaakmakers van de Andalusiërs, die tien procent van de transferrechten hadden. Op veertienjarige leeftijd ging hij van CD Conejito naar Chelsea, maar heimwee zorgde ervoor dat hij na drie maanden al naar Zuid-Spanje terugkeerde. Contract tot medio 2020.
9,75 miljoen euro - Steven N’Zonzi (26), van Stoke City naar Sevilla. De defensieve middenvelder heeft een verbintenis voor vier seizoenen met de Andalusiërs ondertekend, met een transferclausule van dertig miljoen euro.
10 miljoen euro - Santi Mina (19), van Celta de Vigo naar Valencia. Een transfer waar eigenlijk niemand rekening mee had gehouden. De Oost-Spanjaarden betaalden de transferclausule in het contract van de tiener, die in Mestalla tot medio 2021 heeft getekend.
15 miljoen euro - André Gomes (21), van Benfica naar Valencia. De middenvelder speelde vorig seizoen al op huurbasis in Mestalla. De transferrechten waren in het bezit van Valencia-eigenaar Peter Lim, waardoor de definitieve overgang een pure formaliteit was. Contract tot medio 2020.
15 miljoen euro - Yannick Ferreira Carrasco (21), van AS Monaco naar Atlético Madrid. Los Colchoneros hebben 75 procent van de transferrechten van de opvolger van Arda Turan in hun bezit; de rest blijft eigendom van AS Monaco. Verbintenis tot de zomer van 2020.
15 miljoen euro - Joao Cancelo (21), van Benfica naar Valencia. Ook de overgang van de rechterverdediger naar Mestalla was een formaliteit. De transferrechten waren in het bezit van Valencia-eigenaar Peter Lim, die de Portugees nu definitief naar Valencia heeft gehaald. Contract tot medio 2021.
17 miljoen euro, maximaal 21 miljoen euro - Aleix Vidal (25), van Sevilla naar Barcelona. De veelzijdige rechtspoot heeft een contract tot medio 2020 ondertekend. Vidal kan in verband met het transferverbod van Barcelona pas vanaf 1 januari 2016 in officiële duels in actie komen.
20 miljoen euro - Luciano Vietto (21), van Villarreal naar Atlético Madrid. De Oost-Spaanse club betaalde een jaar geleden 5,5 miljoen euro voor tachtig procent van de transferrechten. De Argentijn is akkoord gegaan met een contract voor zes jaar.
30 miljoen euro - Álvaro Negredo (29), van Manchester City naar Valencia. De clubs kwamen een jaar geleden een huurovereenkomst voor een seizoen, met een verplichte optie tot koop overeen. De aanvaller heeft zich voor vier jaar aan los Che verbonden.
30 miljoen euro - Rodrigo (24), van Benfica naar Valencia. Eigenaar Peter Lim was, net als bij André Gomes en Joao Cancelo, in het bezit van de transferrechten. De aanvaller, een Spaanse Braziliaan, speelde vorig seizoen al op huurbasis in Mestalla. Verbintenis tot medio 2019.
31,5 miljoen euro, maximaal 35 miljoen euro - Danilo (23), van FC Porto naar Real Madrid. De allerduurste verdediger die de Spaanse topclub ooit heeft aangetrokken. De Braziliaans international heeft voor zes seizoenen getekend.
34 miljoen euro, maximaal 41 miljoen euro - Arda Turan (28), van Atlético Madrid naar Barcelona. De Turk staat voor vijf seizoenen op de loonlijst. Het doorgaan van de transfer hangt wel af van de uitslag van de naderende presidentsverkiezingen in het Camp Nou.
35 miljoen euro - Jackson Martínez (28), van FC Porto naar Atlético Madrid. De aanvaller uuit Colombia tekent voor vier seizoenen in het Vicente Calderón. FC Porto heeft de transfer via de officiële kanalen wereldkundig gemaakt; de bevestiging van Atlético laat nog op zich wachten.
Bezig met laden …