voetbalzone

In beeld: de 20 grootste kilometervreters van de Champions League

Thijs Post11 apr 2014, 08:15
Laatst bijgewerkt: 11 apr 2014, 08:15
Advertentie
In beeld: de 20 grootste kilometervreters van de Champions League
90.736 meter - Lionel Messi liep tegen Atlético Madrid slechts 6,8 kilometer, maar wie zijn wél de kilometervreters in de Champions League? Op plek twintig vinden we een speler die we daar niet direct verwachten. In 810 speelminuten (9 wedstrijden van 90 minuten) liep Real Madrid-verdediger Pepe meer dan 90 kilometer. Gemiddeld meer dan tien kilometer per wedstrijd.
90.783 meter - Selçuk Inan van Galatasaray maakte iets meer meters dan Pepe, maar hij had er veel minder minuten voor nodig. Pepe liep de 90 kilometer in 810 minuten, Selçuk had er slechts 720 minuten voor nodig.
91.091 meter - Andrés Iniesta is meer dan de man die het spel mag verdelen bij Barcelona. De middenvelder maakt gemiddeld per wedstrijd circa 10,5 kilometer. Meer meters dan de 91.091 die hij dit seizoen maakte gaat hij niet meer maken, want Barcelona werd uitgeschakeld door Atlético Madrid. Hij is de eerste van drie Barcelona-spelers in deze lijst.
93.031 meter - Daar is nummer twee van Barcelona al, Sergio Busquets! Ook hij is dus uitgevoetbald in de Champions League en voor hem zal het blijven bij iets meer dan 93 kilometer. Dat alles in 793 speelminuten.
93.920 meter - Thiago Motta is de motorolie op het middenveld van Paris Saint-Germain. De middenvelder loopt alle gaten dicht, maar kon niet voorkomen dat zijn ploeg werd uitgeschakeld door Chelsea.
94.782 meter - Met bijna 95 kilometer in de benen is Juanfran de eerste van drie spelers van Atlético in deze lijst. De rechtsback stormt iedere wedstrijd weer langs de lijn en hij gaat nog stijgen in de lijst. Met Atlético Madrid speelt hij tenminste nog twee keer.
95.621 meter - Roman Neustädter van Schalke 04 zien we dit seizoen niet meer terug in de Champions League, maar we kunnen niet zeggen dat hij zijn best niet heeft gedaan. Meer dan 95 kilometer liep hij en dat in slechts 720 minuten. Gemiddeld bijna twaalf kilometer per wedstrijd.
97.496 meter - Wat was Wayne Rooney afwezig tegen Bayern München! De aanvaller raakte haast geen bal, maar hij blijkt over het algemeen wel veel te lopen. Zelfs het meeste van alle spelers van Manchester United! Richting honderd kilometer… Hoezo, te dik?
98.328 meter - Een centrumspits die zich het snot voor de ogen loopt, daar houden we van! Mensen die zeiden dat Robert Lewandowski al met zijn hoofd bij Bayern München zat, hadden het mis. In de Champions League speelde hij 809 minuten en liep hij bijna honderd kilometer. Hij is de eerste van liefst vijf (!) spelers van Borussia Dortmund in de lijst.
98.841 meter - Nummer twee van Borussia Dortmund is Marco Reus. Wat was hij goed in de thuiswedstrijd tegen Real Madrid! Hij kon niet voorkomen dat zijn ploeg werd uitgeschakeld, dus meer meters zal hij dit voetbaljaar niet meer maken in de Champions League.
101.793 meter - Daar is de eerste speler die meer dan honderd kilometer heeft gelopen in de Champions League van dit seizoen. Toni Kroos van Bayern München deed het in 806 minuten. Gemiddeld meer dan elf kilometer per negentig minuten dus.
102.216 meter - Ook Philipp Lahm liep meer dan honderd kilometer. De alleskunner van Bayern München gaat nog stijgen, want hij is met ‘der Rekordmeister’ nog actief in het kampioenenbal.
103.387 meter - Een centrumverdediger annex rechtsback die meer dan tien kilometer per wedstrijd loopt: hallo, Branislav Ivanovic van Chelsea. In 900 minuten (10 wedstrijden) passeerde de verdediger de magische grens van 100 kilometer.
105.703 meter - Wat nou, oud en versleten? Xavi is dit seizoen van alle spelers van Barcelona degene die de meeste meters heeft gemaakt! Meer dan 105 kilometer heeft de 34-jarige routinier al in de benen.
107.669 meter - Koke, de fantastische spelmaker van Atlético Madrid, was in de wedstrijd tegen Barcelona weer een van de uitblinkers. Hij is meer dan iemand die aan de bal ijzersterk is. Koke loopt zich namelijk het ongeluk, al is er een speler van Atlético Madrid die nóg meer heeft gelopen in de Champions League.
108.250 meter - Nummer drie van Borussia Dortmund in deze lijst is Henrikh Mkhitaryan. De man uit Armenië werd overgenomen als extra stootkracht voor de middenlinie, maar hij is niet te beroerd om vuil werk op te knappen. Dat blijkt wel uit het enorme aantal meters dat hij heeft gemaakt.
108.376 meter - Weer een speler van Borussia Dortmund! Dit keer is het Nuri Sahin, die de top drie van deze lijst net niet heeft gehaald. Het verschil met de top drie is echter groot. Sahin speelde echter negen volledige wedstrijden in de Champions League, de drie spelers die boven hem staan werkten tien duels af.
115.079 meter - Meer dan 115 kilometer in tien wedstrijden en dat voor een verdediger. David Alaba wordt gezien als een van de beste vleugelverdedigers ter wereld en dat is niet zonder reden. Alaba loopt zijn longen uit het lijf en hij is nog altijd maar 21 jaar oud.
116.683 meter - De absolute kilometervreter op het middenveld van Atlético Madrid is Gabi. Hij is niet degene die de meeste meters heeft gemaakt in de Champions League, maar met meer dan 116 kilometer in totaal mag hij er zeker zijn! Bijna twaalf kilometer per wedstrijd, dus.
119.935 meter - De absolute kilometervreter in de Champions League is Kevin Grosskreutz. Hij speelde tien wedstrijden en liep in totaal bijna 120 kilometer! Grosskreutz moet wel achteruit kijken richting Gabi en David Alaba; zij zijn nog actief in het kampioenenbal. Grosskreutz is uitgeschakeld met Borussia Dortmund.
Bezig met laden …