voetbalzone

In beeld: de hoogtepunten van Steven Gerrard in het shirt van Liverpool

Bart Kruyt03 jan 2015, 07:15
Laatst bijgewerkt: 03 jan 2015, 07:15
Advertentie
In beeld: de hoogtepunten van Steven Gerrard in het shirt van Liverpool
Zijn debuut in het eerste elftal, op 29 november 1998, tegen Blackburn Rovers.
Zijn eerste doelpunt voor Liverpool, op 5 december 1999, tegen Sheffield Wednesday. Bekijk dit doelpunt hier.
Zijn eerste prijs met Liverpool, de League Cup. Op 25 februari 2001 wordt Birmingham City na strafschoppen verslagen. 2001 wordt sowieso een bijzonder succesvol jaar voor Steven Gerrard, die ook de FA Cup, de UEFA Cup, de Europese Supercup en de Community Shield pakt. Vijf prijzen in een jaar, dus! Gerrard scoort nog in de UEFA Cup-finale, tegen Alavés (5-4).
Zijn wereldgoal tegen Manchester United, op 31 maart 2001. Steven Gerrard maakte tot dusver negen goals tegen Liverpools aartsrivaal en de knal op Old Trafford was duidelijk de mooiste. Bekijk dit doelpunt hier.
Zijn honderdste wedstrijd in het shirt van Liverpool, op 11 september 2001, tegen Boavista. Steven Gerrard wordt rond deze tijd ook viceaanvoerder van ’the Reds’.
Het moment dat hij aanvoerder wordt van Liverpool. Steven Gerrard neemt de band in oktober 2003 over van Sami Hyypiä en geeft deze nooit meer af.
Zijn eerste Premier League-wedstrijd als captain van Liverpool, op 25 oktober 2003, tegen Leeds United.
Het doelpunt dat nooit meer vergeten zal worden: zijn poeier tegen Olympiacos, op 8 december 2004, waardoor Liverpool toch nog de knock-outfase van de Champions League bereikt. Bekijk dit doelpunt hier.
Het winnen van de Champions League, op 25 mei 2005. Liverpool buigt een 3-0 achterstand tegen AC Milan om in een 3-3 gelijkspel en wint na strafschoppen. Steven Gerrard geeft het startschot voor de comeback, met een rake kopbal (de 3-1). Ook verdient hij de penalty waaruit Xabi Alonso de 3-3 maakt. In de strafschoppenreeks neemt Gerrard geen penalty; hij zou de vijfde nemen. Bekijk een mooi filmpje van deze finale hier.
Steven Gerrard wordt na de gewonnen Champions League-finale gekozen tot man van de wedstrijd. Later wordt hij ook aangewezen als UEFA’s clubvoetballer van het jaar, een prijs die tot 2010 werd uitgereikt: hierna wordt de award vervangen door de prijs voor de beste speler op de Europese velden, die dit jaar nog naar Cristiano Ronaldo ging.
Steven Gerrard komt in 2005 ook in aanmerking voor de Ballon d’Or. De middenvelder eindigt als derde, achter winnaar Ronaldinho (Barcelona) en Frank Lampard (Chelsea).
De FA Cup-finale van 2006. Liverpool staat in blessuretijd met 3-2 achter tegen West Ham United, wanneer Steven Gerrard de bal voor zijn voeten krijgt. Van grote afstand ramt de middenvelder de gelijkmaker tegen de touwen, waarna Liverpool wint na strafschoppen. Bekijk de wereldgoal hier.
Steven Gerrard schrijft met zijn ’beauty’ tegen West Ham United geschiedenis: hij wordt de eerste speler ooit met een goal in de finales van de League Cup, FA Cup, UEFA Cup en Champions League.
In het seizoen 2005/06 wordt Steven Gerrard gekozen tot PFA Player of the Year. Hij is de eerste Liverpool-speler sinds John Barnes in 1988 die deze prijs in ontvangst mag nemen.
Zijn honderdste doelpunt voor Liverpool in alle competities, op 1 oktober 2008, tegen PSV (in de Champions League).
Zijn honderdste Europese wedstrijd voor Liverpool, op 10 maart 2009, tegen Real Madrid. Liverpool wint met 4-0 en Steven Gerrard maakt er twee.
Na deze indrukwekkende wedstrijd op Anfield noemt Zinédine Zidane Steven Gerrard ’de beste speler van de wereld’.
Zijn vijfhonderdste wedstrijd in het shirt van Liverpool, op 5 december 2009, tegen Blackburn Rovers.
Zijn hattrick in de stadsderby met Everton, op 13 maart 2012. Liverpool wint met 3-0 en Steven Gerrard maakt dus alle doelpunten. Hij wordt de eerste speler met een hattrick in de Merseyside-derby sinds Ian Rush in 1982.
Zijn honderdste Premier League-doelpunt, op 19 oktober 2013, tegen Newcastle United.
Zijn toespraak na de 3-2 overwinning op Manchester City, op 13 april 2014. Liverpool doet weer echt serieus mee om het kampioenschap en Steven Gerrard roept zijn ploeggenoten bij elkaar voor een indrukwekkende speech. "This does not f*cking slip now!", roept een geëmotioneerde Gerrard. Het is pijnlijk dat juist hij onderuit glijdt tegen Chelsea, dat daardoor wint op Anfield. Manchester City profiteert en wordt uiteindelijk kampioen van de Premier League.
Zijn erelijst bestaat nu uit drie League Cups, twee FA Cups, twee Europese Supercups, een Community Shield, een UEFA Cup en een Champions League. Komt er dit seizoen nog een prijs bij? Het is Steven Gerrard in ieder geval van harte gegund!
Bezig met laden …