voetbalzone

In beeld: de Legia Warschau-spelers met wie Ajax moet afrekenen

Gijs Freriks12 dec 2016, 14:15
Laatst bijgewerkt: 12 dec 2016, 14:15
Advertentie
In beeld: de Legia Warschau-spelers met wie Ajax moet afrekenen
Doel: Arkadiusz Malarz. De Pool is 36 jaar, maar nog niet versleten. Hij heeft een arsenaal aan clubs achter zijn naam staan, waaronder Panathinaikos, en sinds februari 2015 komt Malarz uit voor Legia.
Verdediging: Bartosz Bereszynski. De 24-jarige rechtsback debuteerde bij Lech Poznán in het profvoetbal en stapte in januari 2013 over naar Legia. De drievoudig international, die ook wel ‘Berés’ wordt genoemd, werd al drie keer kampioen met zijn huidige werkgever.
Verdediging: Jakub Rzezniczak. De centrale verdediger is dertig jaar oud en is de aanvoerder van de elfvoudig kampioen van Polen. Rzezniczak is aan zijn tiende seizoen bij Legia bezig.
Verdediging: Michal Pazdan. De centrale verdediger kan keihard zijn en draagt de bijnaam ‘De Piranha’. Hij verlengde zijn contract bij Legia in oktober tot medio 2019.
Verdediging: Adam Hlousek. De linksachter werd in 2009 verkozen tot Talent van het Jaar in Tsjechië en verdiende een transfer naar Slavia Praag. Na voor onder meer VfB Stuttgart te hebben gevoetbald komt Hlousek sinds januari uit voor Legia.
Middenveld: Michal Kopczynski. De 24-jarige verdedigende middenvelder komt uit de jeugdopleiding van Legia en heeft inmiddels 33 wedstrijden in het eerste elftal van ‘De Legionairs’ achter zijn naam staan.
Middenveld: Thibault Moulin. De voormalig jeugdinternational van Frankrijk speelde voor onder meer Waasland-Beveren alvorens hij in het Legerstadion van Legia terechtkwam. Moulin was eerder ook in beeld bij Anderlecht en Club Brugge, maar koos dus voor Legia.
Middenveld: Vadis Odjidja-Ofoe. Het gewezen toptalent van Anderlecht streek in augustus neer bij Legia en scoorde in de groepsfase van de Champions League nog op fraaie wijze tegen Real Madrid.
Aanval: Miroslav Radovic. De aanvallende middenvelder, die ook als buitenspeler uit de voeten kan, speelde negen jaar voor Legia alvorens hij voor een jaarsalaris van anderhalf miljoen euro naar Hebei China Fortune vertrok. Hij kwam daarna nog uit voor NK Olimpija en Partizan Belgrado en keerde in augustus jongstleden terug in Warschau.
Aanval: Nemanja Nikolics. De 28-jarige spits is misschien wel dé ster van Legia, want de Hongaar maakte in 85 wedstrijden al 52 doelpunten voor de groenhemden. Hij scoorde eerder aan de lopende band bij Videoton.
Aanval: Michal Kucharczyk. De 25-jarige linksbuiten, negenvoudig international van Polen, is aan zijn zevende seizoen bezig bij Legia. Hij staat in het huidige voetbaljaar op vier treffers en twee assists.
Wissel: Aleksandar Prijovic. De Servische Zwitser speelt sinds vorig jaar zomer voor Legia en maakte in 72 wedstrijden 24 doelpunten. Prijovic is 1 meter 91 lang en wordt door trainer Jacek Magiera vaak als pinch-hitter gebruikt.
Wissel: Tomasz Jodlowiec. De 31-jarige verdedigende middenvelder loopt al een tijdje mee in het Poolse voetbal, want hij draait al twaalf jaar mee en heeft 49 interlands achter zijn naam staan. Jodlowiec kan ook als stopper uit de voeten.
Wissel: Guilherme. De Braziliaan komt uit de jeugdopleiding van Sporting Braga en draait een goed seizoen, want in 23 wedstrijden was hij goed voor zes doelpunten en vier assists. Zeker van een basisplaats is Guilherme echter niet altijd.
Wissel: Lukasz Broz. De rechterverdediger speelt alweer drie jaar voor Legia, maar zit niet altijd bij de eerste elf. De dertigjarige Pool kwam dit seizoen tot elf competitiewedstrijden.
Wissel: Kasper Hämäläinen. De aanvallende middenvelder uit Finland maakte in de winter van 2013 de overstap van Djurgardens IF naar Lech Poznán en na 36 doelpunten en 25 assists in 131 wedstrijden vertrok hij naar Legia.
Wissel: Mihail Aleksandrov. De 27-jarige rechtsbuiten, zeventienvoudig international van Bulgarije, speelde voor onder meer Borussia Dortmund en Ludogorets alvorens hij in februari bij Legia terechtkwam. Aleksandrov scoorde dit seizoen in zestien wedstrijden één keer.
Wissel: Steeven Langil. De international van Martinique stond bij AJ Auxerre te boek als een groot talent, maar het kwam er nooit helemaal uit. De 27-jarige linksbuiten moet ook bij Legia knokken voor een basisplaats.
Wissel: Valeri Qazaishvili. De aanvallende middenvelder uit Georgië wordt door Vitesse aan Legia verhuurd, maar heeft nog geen indruk weten te maken. De 23-jarige ‘Vako’ mocht in de Ekstraklasa pas 166 minuten opdraven.
Bezig met laden …