voetbalzone

In beeld: de ongekende waardering voor 'maestro' Andrea Pirlo

Matthijs van Laar10 jul 2015, 08:15
Laatst bijgewerkt: 10 jul 2015, 08:15
Advertentie
In beeld: de ongekende waardering voor 'maestro' Andrea Pirlo
Na twintig jaar profvoetbal verlaat Andrea Pirlo Europa. De Italiaanse maestro vertrekt naar de Verenigde Staten om nog een paar jaar voor New York City FC te spelen. Als eerbetoon aan een van de meest sierlijke voetballers van de afgelopen decennia, hebben we de mooiste uitspraken over hem op een rijtje gezet.
"Als ik Pirlo zie spelen, hem met de bal bezig zie, vraag ik me af of ik mezelf wel een voetballer mag noemen." - Gennaro Gattuso, voormalig ploeggenoot bij AC Milan.
"Andrea is uniek. De enige met wie ik hem kan vergelijken, is Xavi." - Cesare Prandelli, werkte als bondscoach van Italië samen met Pirlo.
"Pirlo is een fantastische speler. Hij heeft een geweldige visie op het spelletje en kan de bal neerleggen waar hij dat wenst. Spelen met je verstand is erg belangrijk in deze sport. Als je je verstand niet gebruikt, zijn je benen niet genoeg." - Johan Cruijff.
"Ik word gelukkig als ik Pirlo zie spelen. Hij lijkt geen leeftijd te kennen. Is tijdloos. AC Milan heeft Juventus een cadeau gegeven." - Fabio Capello nadat Pirlo overstapte van Milaan naar Turijn.
"Samenspelen met Pirlo is fantastisch: je leert iedere dag wel iets van hem. Hij staat al jaren aan de top. Als je naar hem kijkt, wil je zijn zoals hij." - Paul Pogba, ex-ploeggenoot bij Juventus.
"In termen van beweging, creativiteit en aanleg om het spel simpel te houden, is Pirlo de speler die het meeste op Michel Platini lijkt." - Giovanni Trapattoni, die als bondscoach van Italië met Pirlo samenwerkte.
"Pirlo is een stille leider: hij laat zijn voeten spreken. Hij is een kampioen en weet zich aan iedere tactische situatie aan te passen. Hij heeft klasse, intelligentie en persoonlijkheid. Hij is cruciaal voor ieder team waarin hij speelt." - Marcello Lippi.
"Op televisie is het anders dan in het echt met hem samenspelen. Andrea aan je zijde hebben is geweldig; hij is zó sterk. Ik houd hem altijd in de gaten en probeer zijn geheimen te ontrafelen. Als hij vrije trappen neemt en ik ben al klaar met de training, trek ik m’n schoenen weer aan om hem te zien." - Ex-ploeggenoot Álvaro Morata.
"Pirlo is een globaal criterium waaraan een speler op het hoogste niveau zou moeten voldoen. Zijn vrije trappen zijn fameus; het is bijna een eer om tegen hem te spelen." - Andrés Iniesta.
"Toen ik hem zag spelen, dacht ik: God bestaat. Zijn voetbalkwaliteiten zijn namelijk echt ongeëvenaard." - Gianluigi Buffon.
"Andrea is fabuleus; ik ken geen andere bijvoeglijke naamwoorden om hem te omschrijven." - Carlo Ancelotti.
"Als hij goed speelt, speelt het hele elftal goed." - UEFA-voorzitter Michel Platini.
"Ik ben echt onder de indruk van Pirlo; hij barst van het talent en is een erg bijzondere voetballer." - David Beckham, die bij AC Milan kortstondig met Pirlo samenspeelde.
"Ik heb Andrea altijd beschouwd als de beste spelers van Italië. Ik heb hem zo vaak ontmoet, van het jeugd-WK tot en met het grote WK. Ik kan je verzekeren dat hij een onbetwiste kampioen is. Achttien jaar geleden was hij al de ster van zijn elftal. Andrea is altijd en overal een sleutelspeler geweest." - Xavi.
"Pirlo is gewoon pure klasse." - Gerard Piqué.
"De grootste fout in mijn carrière is dat ik Pirlo heb verkocht aan AC Milan. Het was míjn besluit en duidelijk een flater van jewelste." - Voormalig Internazionale-voorzitter Massimo Moratti.
"Pirlo de bal toespelen, is als de bal opbergen in een kluis." - Voormalig Juventus-vedette Zbigniew Boniek.
"Toen we samenspeelden, startte altijd alles bij hem. Hij had de grote gave om iets te visualiseren of ergens op te anticiperen, voordat een ander het zag." - Voormalig ploeggenoot Roberto Baggio.
Bezig met laden …