voetbalzone

In beeld: de privéoorlogen van Colin Kazim-Richards

Thijs Post26 sep 2015, 08:15
Laatst bijgewerkt: 26 sep 2015, 08:15
Advertentie
In beeld: de privéoorlogen van Colin Kazim-Richards
Kazim versus Jasper Cillessen. Tegen Ajax krijgt Kazim het aan de stok met Ajax-keeper Cillessen. “Hij praat veel, maar dat doet hij tegen de verkeerde persoon. Je moet de camerabeelden maar terugkijken om te zien wat hij zei, hij speelt babygames.”
Kazim versus Zakaria Labyad. Na de wedstrijd tegen Vitesse geeft Kazim in de catacomben een tik aan Labyad. “Een grote mond buiten het veld, een pussy binnen het veld”, aldus Labyad.
Kazim versus een kratje bidons. In de wedstrijd tegen SC Cambuur wordt Kazim naar de kant gehaald. Uit frustratie schopt hij een kratje bidons omver en dat komt hem op een reprimande van Giovanni van Bronckhorst te staan.
Kazim versus de KNVB. “De aanklager kwalificeert dit gedrag als zeer onprofessioneel, en de speler brengt hiermee het betaald voetbal in diskrediet. Kazim-Richards is door de aanklager aangesproken op de impact van dergelijk gedrag”, zo meldt de bond na het bidonincident.
Kazim versus Mitchell te Vrede. Toen Te Vrede naar sc Heerenveen vertrok, zei hij niet te begrijpen waarom Kazim de voorkeur kreeg bij Feyenoord. “Als je hier weggaat en shit praat over een oud-collega van je, dan is dat niet erg respectvol”, reageerde Kazim.
Kazim versus Het Legioen. De trouwe supporters van Feyenoord lijken ook klaar met de fratsen van de spits. In het bekerduel met PEC Zwolle werd hij uitgefloten. Het leidde tot een emotionele post op Instagram. De post werd later verwijderd.
Kazim versus Gibril Sankoh. Rond het duel met Roda JC Kerkrade kreeg bankzitter Kazim het aan de stok met Sankoh. “Zo’n jongen denkt dat hij alles kan maken”, foeterde Sankoh. Kazim had een paar keer ‘doe normaal’ geroepen en wilde wel een robbertje worstelen.
Kazim versus de fans van Brighton. Als speler van Blackburn Rovers maakte Kazim ‘homofobe gebaren’ richting fans van Brighton and Hove Albion. Zelfs de politie bemoeide zich ermee: Kazim werd schuldig bevonden.
Kazim versus het doel van de tegenstander. Echt vlotten wil het allemaal nog niet, dit jaar.
Kazim versus de selectie van AZ. Toen jongeling Derrick Luckassen een draak van een wedstrijd speelde tegen Feyenoord zocht Kazim de kleedkamer van AZ even op. “Jullie hebben deze jongen laten zakken na die vroege eigen goal, jullie hadden hem moeten helpen en dat is niet gebeurd.”
Kazim versus Eric Botteghin. Toen Kazim in duel met FC Groningen van zijn huidige ploeggenoot Botteghin schoppen kreeg, was hij ‘pissed’. “Dus ik dacht: als dit met met opzet was, hadden we dit net zo goed even buiten het stadion kunnen uitvechten.”
Kazim versus Philipp Lahm. Turkije kreeg op het EK van 2008 met 3-2 klop van Duitsland. Lahm maakte de winnende, terwijl Kazim geblesseerd was. “Dit toernooi draait om sportiviteit. Wij spelen de bal altijd uit als iemand geblesseerd is. Dat had hij ook moeten doen.”
Kazim versus Michiel Kramer. Toen Kazim gewisseld werd tegen SC Cambuur, kwam Kramer erin. De concurrentiestrijd lijkt beslist.
Bezig met laden …