voetbalzone

In beeld: de slechtste medespelers van Lionel Messi

Robin Bruggeman20 okt 2016, 15:15
Laatst bijgewerkt: 20 okt 2016, 15:15
Advertentie
In beeld: de slechtste medespelers van Lionel Messi
Lionel Messi deelde bij Argentinië en Barcelona het veld met een flink aantal wereldtoppers, maar niet iedere voetballer waar hij mee samenspeelde haalde het torenhoge niveau waar Messi aan gewend is. In onze special zie je dan ook een elftal met medespelers waar de Argentijn het minst aan had! (Opstelling is afkomstig van Squawka.)
Doel: José Manuel Pinto - de doelman was zes jaar de eerste vervanger van Víctor Váldes en liet in die tijd vooral rare fratsen zien.
Rechtsback: Oleguer - hoewel hij het bij Ajax niet slecht deed, haalde hij bij Barcelona nooit het gewenste niveau.
Centrale verdediger: Dmytro Chygrynskiy - de peperdure Oekraïense miskoop vertrok na een jaar alweer uit het Camp Nou.
Centrale verdediger: Henrique - Barcelona betaalde acht miljoen euro voor de Braziliaan, maar hij speelde nooit een officiële wedstrijd in het eerste.
Linksback: Martín Cáceres - de Uruguayaan deed het later niet slecht bij Sevilla en Juventus, maar bij Barcelona kwam het er nooit uit.
Verdedigende middenvelder: Marc Crosas - de middenvelder werd gezien als een groot talent, maar speelde, ondanks dat hij wel debuteerde in de Champions League en het WK voor clubs, nooit een competitiewedstrijd voor Barcelona.
Rechtshalf: Ibrahim Afellay - de van PSV overgenomen middenvelder kwam, mede door blessures, nooit echt uit de verf bij Barcelona.
Linkshalf: Ricky Álvarez - de huidige speler van Sampdoria speelde nog een aantal interlands voor Argentinië, maar wist totaal geen indruk te maken bij Sunderland.
Aanvallende middenvelder: Alexander Hleb - de Wit-Rus deed het geweldig bij Arsenal. Zijn transfer naar Barcelona liep echter uit op een enorme teleurstelling.
Spits: Maxi López - de Argentijn werd naar Barcelona gehaald als alternatief voor Samuel Eto’o, maar vertrok na een jaar alweer door de achterdeur.
Spits: Franco Di Santo - de aanvaller kwam bij Wigan Athletic tot een schamele 13 doelpunten in 92 wedstrijden. Hij slaagde er desondanks wel in om drie interlands voor de Argentijnse nationale ploeg te spelen.
Bezig met laden …