voetbalzone

In beeld: de 20 spelers die door een goed EK flink duurder zijn geworden

Robin Bruggeman13 jul 2016, 15:15
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2016, 15:15
Advertentie
In beeld: de 20 spelers die door een goed EK flink duurder zijn geworden
Ivan Perisic was misschien wel de gevaarlijkste man aan de kant van de Kroaten en zal altijd herinnerd worden om zijn winnende goal tegen Spanje. De vleugelspeler van Internazionale wordt inmiddels in verband gebracht met grote clubs als Barcelona, Chelsea, Liverpool, Manchester United en Paris Saint-Germain.
N’Golo Kanté maakte dit seizoen al naam als motor op het middenveld van de verrassende kampioen Leicester City en zijn prestaties op het EK zullen zijn marktwaarde geen slecht hebben gedaan. De middenvelder zou in eerste instantie op de bank beginnen, maar door het wegvallen van Lassana Diarra maakte hij heel wat minuten.
Robbie Brady was afgelopen seizoen al één van de lichtpuntjes bij het gedegradeerde Norwich City en de Ier bewees zich op het EK opnieuw. Hij scoorde het cruciale winnende doelpunt tegen Italië en de kans is groot dat hij volgend seizoen gewoon weer in de Premier League speelt, waar Southampton, Stoke City en West Bromwich Albion interesse hebben.
Joe Allen leek bij Liverpool op een dood spoor te zitten, maar de middenvelder was een belangrijke kracht in het team van Wales, dat tot de halve finale kwam. De ‘Welsh Pirlo’ lijkt de clubs dan ook voor het uitkiezen te hebben.
Birkir Bjarnason speelde alle minuten tijdens het sprookje van IJsland en zou FC Basel weleens in kunnen ruilen voor een grotere club.
Marko Pjaca begon slechts één wedstrijd in de basis, maar hij maakte in die ontmoeting tegen Spanje zoveel indruk dat de clubs inmiddels voor hem in de rij staan. Dinamo Zagreb heeft de vraagprijs voor de dribbelaar inmiddels al verdubbeld naar dertig miljoen euro.
Joshua Kimmich begon op als 21-jarige dit seizoen al vijftien keer in de basis bij Bayern München en de middenvelder maakte op het EK indruk als rechtsback. Met een contract dat nog doorloopt tot 2020 zal hij echter niet zo snel vertrekken uit Beieren.
Arkadiusz Milik miste in het shirt van Polen een flink aantal kansen op het EK, maar hij was ook constant dreigend en liet zien dat hij vaak op de goede plek staat. De Ajacied is met zijn 22 jaar nog jong en zal alleen maar beter worden.
Leonardo Bonucci is al jaren een dragende kracht bij Juventus en na een goed toernooi gaat zijn vraagprijs alleen maar omhoog. ‘La Vecchia Signora’ wees al een bod van ruim 45 miljoen euro van Manchester City af en door de interesse van Chelsea zou de stopper weleens zestig miljoen euro kunnen opleveren als de Italianen hem willen verkopen.
Emanuele Giaccherini kon niet op een basisplaats rekenen bij Sunderland, maar hij was een belangrijke schakel in het team van Antonio Conte. De Italiaan, die vorig seizoen op huurbasis bij Bologna speelde, wordt al genoemd om zijn bondscoach te volgen naar Chelsea.
Moussa Sissoko was tijdens de finale de beste man aan Franse kant en lijkt er niet bang voor hoeven te zijn dat hij volgend seizoen met Newcastle United in de Championship speelt. Geïnteresseerde clubs zullen echter wel zo’n veertig miljoen euro moeten aftikken, want dat schijnt het prijskaartje te zien dat ‘the Magpies’ op de middenvelder hebben geplakt.
William Carvalho was misschien niet de meest opvallende speler aan de kant van de Europees kampioen, maar de middenvelder bewaakte wel de balans in het team. De Portugees wordt al genoemd bij Everton, Southampton en Leicester City en lijkt Sporting Portugal voor minstens 24 miljoen euro te gaan verlaten.
Antoine Griezmann bereikte met Atlético Madrid de finale van de Champions League en zal voor aanvang van het toernooi ook al een aardige som gekost hebben. De Fransman, die het EK afsloot als topscorer en ‘speler van het toernooi’, zal in Frankrijk alleen maar duurder zijn geworden.
Jonas Hector maakte indruk als één van de beste backs tijdens het EK en lijkt niet lang meer in dienst van 1. FC Köln te blijven. De man die de beslissende penalty langs Gianluigi Buffon schoot, wordt genoemd bij Liverpool, Arsenal en Tottenham Hotspur.
Graziano Pellè speelde een goed EK en wachtte daarna niet lang om zijn nieuwe status te verzilveren: de Italiaan tekende maandag bij Shandong Luneng, dat Southampton zo’n vijftien miljoen euro betaalt om zijn nog één jaar doorlopende contract af te kopen.
Hal Robson-Kanu trok voor het EK de deur bij Reading achter zich dicht en begon dus werkeloos aan het toernooi. De man van de wondergoal tegen de Belgen heeft de clubs nu echter voor het uitkiezen.
Dimitri Payet nam in zijn eerste seizoen in Engeland West Ham United al op sleeptouw en de Fransman was in de beginfase van het toernooi duidelijk de gevaarlijkste man van ‘Les Bleus’. ‘The Hammers’ willen naar verluidt nu honderd miljoen pond zien voor de 29-jarige Payet.
Ragnar Sigurdsson was niet te passeren in het hart van de IJslandse verdediging en mag voor zo’n vijf miljoen euro vertrekken bij FK Krasnodar. Leicester City schijnt interesse te hebben in de beresterke verdediger en dat lijkt een prachtige bestemming voor de steunpilaar van de grootste EK-verrassing.
Renato Sanches verkaste voor aanvang van het toernooi voor 35 miljoen euro van Benfica naar Bayern München, maar dat lijkt na zijn prestaties in Frankrijk inmiddels een koopje voor de 18-jarige middenvelder. De ‘beste jonge speler van het toernooi’ gaat alleen nog maar veel beter worden.
Aaron Ramsey had de afgelopen jaren moeite om de hoge verwachtingen van de Arsenal-fans waar te maken, maar op het EK schitterde hij als adjudant van Gareth Bale. Hoe belangrijk hij was voor Wales bleek wel uit de verloren halve finale tegen Portugal, die hij moest missen vanwege een schorsing.
Bezig met laden …