voetbalzone

In beeld: de spelers die Manchester United straks waarschijnlijk uitlachen

Erik van Dam14 mei 2016, 16:15
Laatst bijgewerkt: 14 mei 2016, 16:15
Advertentie
In beeld: de spelers die Manchester United straks waarschijnlijk uitlachen
Manchester United heeft plaatsing voor de Champions League niet meer in eigen hand en ontbreekt volgend seizoen waarschijnlijk in het miljardenbal. Deze 9 spelers zullen het met een glimlach aanzien: zij moesten weg van Old Trafford, maar spelen straks wél Champions League!
Rafael da Silva - Met de laatste speelronde voor de boeg kan Olympique Lyon niet meer wegzakken van plaats twee. Dat betekent dat Rafael zich kan opmaken voor de Champions League, iets dat de huidige backs van United alleen nog kunnen hopen.
Ángel Di María - kostte bij binnenkomst een vermogen, maar viel tegen en mocht na zijn debuutjaar alweer vertrekken. Hij werd kampioen met Paris Saint-Germain en is straks van de partij in de Champions League.
Robin van Persie - Het was best opvallend dat uitgerekend Louis van Gaal besloot dat Van Persie beter weg kon bij Manchester United. Bij zijn nieuwe club Fenerbahçe stroomt hij straks sowieso in de derde voorronde voor de Champions League in, iets dat Van Gaal hem (nog) niet kan nazeggen.
Patrice Evra - Diep van binnen wilde hij eigenlijk niet weg, maar hij moest de keuze om privé-redenen maken, zei Evra later. Hij speelt straks voor het derde opeenvolgende seizoen in de Champions League met Juventus.
Danny Welbeck - Goed, Welbeck is geblesseerd en komt in 2016 niet meer in actie. Maar zijn club Arsenal overleeft al zestien jaar de groepsfase van de Champions League en dus zien we de spits in 2017 vast terug in het Europese toernooi. En dat voor iemand die werd afgestoten door United...
Javier Hernández - Louis van Gaal had ‘Chicharito’ niet nodig en dus pakte hij zijn spullen. Dit seizoen speelde hij zes duels in de Champions League en voor volgend seizoen is de Mexicaanse spits met Bayer Leverkusen ook verzekerd van de groepsfase.
Shinji Kagawa - Overbodig op het middenveld, vond men in Manchester, en dus werd Kagawa uitgeleide gedaan naar Borussia Dortmund. Daar doet hij gewoon vrolijk mee in de Champions League, ook volgend seizoen.
Nani - De eerste wedstrijd van Louis van Gaal bij Manchester United was de laatste voor Nani. Bij Fenerbahçe doet hij het uitstekend en plaats twee is al zeker: de derde voorronde voor de Champions League dus ook.
Ángelo Henríquez - Zonder ook maar een wedstrijd in de benen bij United liet de club hem op huurbasis naar Dinamo Zagreb gaan. Henríquez werd al tweemaal kampioen, maakte 28 goals in 52 duels en is straks aanwezig in de Champions League.
Bezig met laden …