voetbalzone

In beeld: de sterren van het VfL Wolfsburg dat in 2008/09 kampioen werd

Gijs Freriks20 dec 2016, 13:15
Laatst bijgewerkt: 20 dec 2016, 13:15
Advertentie
In beeld: de sterren van het VfL Wolfsburg dat in 2008/09 kampioen werd
Doel: Diego Benaglio (huidige club: VfL Wolfsburg). De 33-jarige Zwitser speelt nog altijd in de Volkswagen-Arena en heeft inmiddels 314 wedstrijden voor de groenhemden achter zijn naam staan.
Verdediging: Sascha Riether (Schalke 04). De 33-jarige rechtsachter kwam na zijn tijd bij Wolfsburg uit voor achtereenvolgens FC Köln ,Fulham, SC Freiburg en Schalke. De tweevoudig Duits international werd in 2012/13 door zijn medespelers van Fulham nog verkozen tot Speler van het Jaar.
Verdediging: Alexander Madlung (Fortuna Düsseldorf). De centrale verdediger is inmiddels 34 jaar oud en speelde dit seizoen zeven duels in de 2. Bundesliga. Hij kwam ook nog uit voor onder meer Eintracht Frankfurt.
Verdediging: Andrea Barzagli (Juventus). De Italiaan voelt zich in het 3-5-2-systeem van Juventus als een vis in het water en is ook bij de Italiaanse ploeg niet meer weg te denken. Barzagli is aan zijn zevende seizoen in Turijn bezig en won onder meer vijf landstitels en twee nationale bekers.
Verdediging: Marcel Schäfer (VfL Wolfsburg). De 32-jarige linksachter ruilde 1860 München in de zomer van 2007 in voor VfL Wolfsburg en ruilde daarna niet meer van club. De negenvoudig Duits international won met ‘die Wölfe’ nog de DFB-Pokal en de Supercup en staat dit seizoen op vier duels in de Bundesliga.
Middenveld: Josué (clubloos). De inmiddels 37-jarige Braziliaan droeg de aanvoerdersband van Wolfsburg en kwam na zijn periode in Duitsland uit voor Atlético Mineiro. De club besloot in december 2015 om het aflopende contract van Josué niet te verlengen en de controleur zit daardoor nog altijd zonder club.
Middenveld: Makoto Hasebe (Eintracht Frankfurt). De 32-jarige Japanner, die ook als rechtsback uit de voeten kan, speelde na zijn tijd bij Wolfsburg nog voor twee clubs: FC Nürnberg en Frankfurt. Hij won in 2011 met zijn land nog de Azië Cup.
Middenveld: Christian Gentner (VfB Stuttgart). De inmiddels 31-jarige middenvelder speelde in het kampioensjaar van Wolfsburg in totaal 45 wedstrijden en is nu basisspeler in de 2. Bundesliga. Hij is tevens de aanvoerder van Stuttgart.
Middenveld: Zvjezdan Misimovic (Beijing Renhe). De84-voudig international van Bosnië-Herzegovina was in 2008/09 de assistkoning van Wolfsburg, want hij bereidde liefst 27 doelpunten direct voor. Hij komt tegenwoordig uit in de tweede afdeling van China en won met Beijing nog de beker.
Aanval: Edin Dzeko. De spits maakte in het seizoen 2008/09 36 doelpunten in 42 officiële wedstrijden voor Wolfsburg en is tegenwoordig actief bij AS Roma. De transfer van de Bosniër naar Manchester City leverde Wolfsburg overigens circa dertig miljoen euro op.
Aanval: Grafite. De Braziliaan is 37 jaar oud, maar nog lang niet versleten. De topscorer van de Bundesliga van het seizoen 2008/09 tekende maandag een contract voor één jaar bij Atlético Paranaense.
Trainer: Felix Magath (Shandong Luneng). De coach vertrok na het kampioenschap naar Schalke 04. Daar werd hij in 2011 ontslagen, waarna hij terugkeerde bij Wolfsburg. Later ging hij aan de slag bij Fulham, waarmee hij uit de Premier League degradeerde. Afgelopen zomer werd hij in China aangesteld bij Shandong Luneng.
Bank: André Lenz (gestopt). De Duitse reservedoelman kwam zes keer in actie in het kampioensjaar. In 2012 sloot hij zijn loopbaan af bij Wolfsburg.
Bank: Peter Pekarik (Hertha BSC). De inmiddels dertigjarige verdediger viel bij Wolfsburg met zijn neus in de boter, daar hij in zijn eerste jaar meteen kampioen werd. Na drie jaar vertrok hij naar Kayserispor en speelt sinds 2012 bij zijn huidige club uit Berlijn.
Bank: Ricardo Costa (FC Luzern). De Portugese verdediger werd nooit een vaste basisspeler en vertrok in 2009 naar OSC Lille. Via Valencia, Al Sailiya, PAOK Saloniki en Granada kwam hij afgelopen zomer terecht bij FC Luzern.
Bank: Jan Simunek (Dukla Praag). De Tsjechische verdediger had met een klein aantal wedstrijden een klein aandeel in het kampioenschap. Hij verkaste naar 1. FC Kaiserslautern en later naar VfL Bochum.
Bank: Cristian Zaccardo (Vicenza). Na het kampioensjaar raakte de Italiaanse verdediger op een zijspoor. Parma lijfde hem in en na drie jaar verdiende Zaccardo een transfer naar AC Milan. Een succes werd tijd in Milaan niet. Sinds afgelopen zomer draagt hij het shirt van Vicenza.
Bank: Ashkan Dejagah (Al-Arabi). De Iraanse middenvelder bleef tot medio 2012 bij Wolfsburg en vertrok toen naar Fulham. Sinds 2014 draagt hij het shirt van Al Arabi.
Bank: Sebastian Schindzielorz (VfL Wolfsburg). De ervaren middenvelder, inmiddels 37 jaar, is nog altijd speler van Wolfsburg, maar vervult een mentorrol bij het tweede elftal.
Bank: Yoshito Okubo (Kawasaki Frontale). De Japanse aanvaller verbleef slechts een seizoen bij Wolfsburg en keerde terug naar zijn geboorteland.
Bank: Mahir Saglik (Vasas Boedapest). De inmiddels 33-jarige aanvaller kwam in het kampioensjaar slechts acht keer in actie voor Wolfsburg. Hij vertrok naar Karlsruhe en komt nu dus uit in Hongarije.
Bezig met laden …