voetbalzone

In beeld: de tien beste Japanners in de geschiedenis van de Eredivisie

Gijs Freriks23 jun 2017, 11:00
Laatst bijgewerkt: 23 jun 2017, 11:00
Advertentie
In beeld: de tien beste Japanners in de geschiedenis van de Eredivisie
FC Groningen maakte vrijdagochtend melding van de komst van Ritsu Doan, die met een optie tot koop wordt gehuurd van Gamba Osaka. Hij is zeker niet de eerste Japanner die in de Eredivisie gaat spelen, zo is te zien in deze fotospecial. Reageren? Ga naar onze Facebook-pagina!
Robert Cullen (huidige club: NorthEast United) - De nu 32-jarige aanvaller vertrok in de winter van 2011 naar VVV-Venlo en hoewel hij zeker niet aan de lopende band scoorde, bewees hij een handenbinder te zijn en liet hij de Venlonaren beter voetballen.
Yoshiaki Takagi (Tokyo Verdy) - De linksbuiten vertrok in december na 38 wedstrijden bij FC Utrecht. “Yoshiaki is in potentie een heel goede voetballer”, zei manager spelerszaken en scouting Edwin de Kruijff destijds. Takagi kwam in Utrecht tot één doelpunt en negen assists.
Dido Havenaar (gestopt) - ‘Dido San’, zoals de doelman ook wel werd genoemd, begon bij de Hazerswoudse Boys en zou tussen 1979 en 1984 tachtig competitiewedstrijden voor ADO spelen. Daarna vertrok hij naar Japan. (Geen foto beschikbaar).
Sota Hirayama (Vegalta Sendai) – De spits dwong bij een stage geen contract af bij Feyenoord, maar Heracles Almelo achtte hem wel genoeg. De viervoudig international maakte uiteindelijk acht doelpunten in 34 wedstrijden voor de Heraclieden.
Yuki Kobayashi - (sc Heerenveen) - De middenvelder is aan zijn eerste seizoen bezig in de Eredivisie, maar heeft daarin een stabiele indruk gemaakt. De linkspoot speelde tot dusverre dertig competitiewedstrijden in Friesland.
Maya Yoshida (Southampton) - De verdediger maakte bij VVV-Venlo niet altijd een zekere indruk, maar verdiende uiteindelijk wel een droomtransfer naar de Premier League. Hij heeft inmiddels ook 75 interlands achter zijn naam staan.
Ryo Miyaichi (FC St. Pauli) - Zijn verblijf bij FC Twente was geen succes, maar de linksbuiten maakte eerder bij Feyenoord grote indruk. Hij kwam er tot drie doelpunten en vijf assists in twaalf wedstrijden en groeide uit tot een publiekslieveling.
Mike Havenaar (ADO Den Haag) - De spits speelde van alle spelers in deze fotospecial de meeste Eredivisiewedstrijden: 138 stuks. Daarin kwam de zoon van Dido Havenaar 51 doelpunten en 20 assists.
Keisuke Honda (AC Milan) - De aanvallende middenvelder heeft in Italië, waar zijn contract afloopt, weinig laten zien. In Nederland was de linkspoot echter een grote sensatie, want in dienst van VVV-Venlo kwam hij tot 26 doelpunten en 22 assists in 71 wedstrijden.
Shinji Ono (Consadole Sapporo) - De middenvelder staat in deze lijst op één. De enkelvoudig Aziatisch Voetballer van het Jaar was een bepalende speler bij Feyenoord en won in 2001/02 de UEFA Cup. Wesley Sneijder zei over hem: “Daar had ik het altijd erg lastig mee. Hij was heel sterk aan de bal en ging altijd over je heen bij balverlies. En hij bewoog helemaal door naar de spitsen. Hij was ook zo goed dat je hem niet kon laten lopen.”
Bezig met laden …