voetbalzone

In beeld: de tien beste winteraankopen ooit in de Premier League

Robin Bruggeman31 dec 2016, 12:00
Laatst bijgewerkt: 31 dec 2016, 12:00
Advertentie
In beeld: de tien beste winteraankopen ooit in de Premier League
Veel clubs zijn huiverig om in januari grote aankopen te doen, maar één gerichte versterking kan net het verschil maken in de jacht op de titel of het ver schoppen in de Champions League. De ‘Daily Mail’ stelde onlangs een lijst samen met de tien beste winteraankopen in de geschiedenis van de Premier League en die zie je in deze special!
10. Mikel Arteta (in januari 2004 op huurbasis van Real Sociedad naar Everton) - ‘The Toffees’ verloren halverwege het seizoen, terwijl de club volop verwikkeld was in de strijd om Champions League-deelname, Thomas Gravesen aan Real Madrid. Trainer David Moyes schakelde echter snel door en met Arteta in de ploeg eindigde Everton het seizoen op de vierde plaats.
9. Asmir Begovic (in februari 2010 voor 3,75 miljoen euro van Portsmouth naar Stoke City) - De Bosniër werd ook begeerd door Tottenham Hotspur, maar hij gaf zes jaar geleden de voorkeur aan een overstap naar Stoke City. Begovic groeide bij ‘the Potters’ uit tot een van de beste keepers van de Premier League en verkaste vorig jaar voor elf miljoen euro naar Chelsea.
8. Clint Dempsey (in januari 2007 voor drie miljoen euro van New England Revolution naar Fulham) - De Amerikaan behoedde Fulham aan het einde van zijn eerste seizoen met een doelpunt tegen Liverpool voor degradatie en bleef in totaal vijf jaar actief op Craven Cottage. In 2010 werd zelfs de finale van de Europa League gehaald.
7. Nemanja Matic (in januari 2014 voor 25 miljoen euro van Benfica naar Chelsea) - De Londenaren lieten Matic in 2011 voor een schijntje naar Lissabon vertrekken, maar de middenvelder liet bij zijn terugkeer op Stamford Bridge zien daar niet minder van geworden te zijn. Anderhalf jaar na zijn rentree werd Chelsea weer kampioen en hij is er nog steeds een belangrijke schakel op het middenveld.
6. Daniel Sturridge (in januari 2013 voor vijftien miljoen euro van Chelsea naar Liverpool) - Op Anfield liet de Engelsman meteen zien ook een aanval te kunnen dragen en in 2014 leidde zijn samenwerking met Luis Suárez bijna tot een zo gewenste landstitel. Tegenwoordig vervult hij de rol van back-up achter Roberto Firmino en Sadio Mané.
5. David Luiz (in januari 2011 voor 25 miljoen euro plus Nemanja Matic van Benfica naar Chelsea) - De Braziliaan groeide op Stamford Bridge al snel uit tot een publiekslieveling en won in zijn eerste periode in Londen de Champions League en de Europa League. Na twee seizoenen Paris Saint-Germain is hij nu met ‘the Blues’ hard op weg naar de landstitel.
4. Christophe Dugarry (in januari 2003 op huurbasis van Girondins Bordeaux naar Birmingham City) - De Fransman schoot Birmingham met vijf doelpunten in zijn eerste vier wedstrijden van de degradatiezone naar de dertiende plaats in de Premier League en behoedde de club zo uiteindelijk voor degradatie.
3. Patrice Evra (in januari 2006 voor acht miljoen euro van AS Monaco naar Manchester United) - Na enige aanpassingsproblemen groeide de Fransman uit tot een van de beste linksbacks in de Premier League. Hij werd vijf keer landskampioen met ‘the Red Devils’ en mocht ook een Champions League bijzetten in zijn prijzenkast.
2. Nemanja Vidic (in januari 2006 voor 10,5 miljoen euro van Spartak Moskou naar Manchester United) - De Serviër leek op weg naar Fiorentina, totdat United op het laatste moment toch nog toesloeg. Vidic werd niet zo lang na zijn aankomst de partner van Rio Ferdinand in het hart van de verdediging en was acht jaar lang niet weg te denken uit de basisopstelling van ‘the Red Devils’.
1. Luis Suárez (in januari 2011 voor 26,5 miljoen euro van Ajax naar Liverpool) - De van Ajax overgekomen aanvaller kende totaal geen aanpassingsproblemen op Anfield en is de boeken in gegaan als een van de beste spelers uit de rijke clubgeschiedenis van ‘the Reds’. In zijn laatste seizoen voor Liverpool maakte hij 31 doelpunten in 33 wedstrijden, voordat Barcelona hem voor ruim tachtig miljoen euro onderdeel maakte van ‘MSN’.
Bezig met laden …