voetbalzone

In beeld: de tien grootste flops uit de geschiedenis van Manchester United

Robin Bruggeman20 jan 2017, 10:00
Laatst bijgewerkt: 20 jan 2017, 10:00
Advertentie
In beeld: de tien grootste flops uit de geschiedenis van Manchester United
Met het oog op het naderende vertrek van Memphis Depay naar Olympique Lyon heeft de ‘Daily Mail’ en top tien opgesteld van grootste flops uit de geschiedenis van Manchester United, met daarin natuurlijk een plekje voor de Oranje-international. Op welke positie Depay volgens het Britse medium is geëindigd, zie je in onze special! Reageren? Ga naar onze Facebook-pagina!
10. Zoran Tosic (in 2009 voor zeven miljoen overgenomen van Partizan Belgrado) - De Serviër werd gezien als de opvolger van Ryan Giggs, maar kwam in totaal tot slechts vijf wedstrijden voor ‘the Red Devils’.
9. Juan Sebastián Verón (in 2001 voor ruim 42 miljoen euro overgenomen van Lazio) - Liet in de Serie A zien een spelmaker van wereldklasse te zijn. De Argentijn had echter moeite om zich aan te passen aan het tempo van de Premier League en vertrok na twee jaar voor twintig miljoen euro minder naar Chelsea.
8. Wilfried Zaha (in 2013 voor 11,75 miljoen euro overgenomen van Crystal Palace) - De Ivoriaans international kwam als een groot talent binnen op Old Trafford, maar slaagde er niet in om door te breken. Doet het tegenwoordig wel weer aardig bij zijn oude club Crystal Palace.
7. Kléberson (in 2003 voor ruim 8,5 miljoen overgenomen van Atlético Paranaense) - De beoogde opvolger van Verón werd op dezelfde dag gepresenteerd als Cristiano Ronaldo, maar daar hield de vergelijking op. Zijn twee jaar bij ‘the Red Devils’ liepen uit op een teleurstelling.
6. Massimo Taibi (in 1999 transfervrij overgenomen van AC Venezia 1907) - De Italiaan kwam binnen na het vertrek van Peter Schmeichel en moest in zijn eerste vier duels elf keer de bal uit het net vissen. Daarna besloot United maar om hem naar Reggina te laten gaan.
5. Ángel Di María (in 2014 voor 75 miljoen euro overgenomen van Real Madrid) - Werd gezien als de speler die United terug zou brengen naar de absolute top, maar hij slaagde er niet in te aarden in het Engelse voetbal. Na een botsing met Louis van Gaal en een inbraak in zijn huis werd de Argentijn een jaar later voor 63 miljoen doorverkocht aan Paris Saint-Germain.
4. Memphis Depay (in 2015 voor 34 miljoen euro overgenomen van PSV) - De Oranje-international begon veelbelovend op Old Trafford, maar komt in het huidige seizoen niet in de plannen van José Mourinho voor. Hij staat op het punt om over te stappen naar Olympique Lyon.
3. Radamel Falcao (in 2014 voor ruim 7,5 miljoen euro gehuurd van AS Monaco) - ‘El Tigre’ gold in zijn hoogtijdagen als een van de beste spitsen ter wereld, maar is na een zware knieblessure nooit meer helemaal de oude geworden. Zijn periode bij United liep uit op een teleurstelling en een later verblijf bij Chelsea werd evenmin een succes.
2. Eric Djemba-Djemba (in 2003 voor 4,5 miljoen euro overgenomen van FC Nantes) - Werd bij zijn aankomst nog door de fans ontvangen met de woorden: ‘He’s so good they named him twice.’ De supporters kwamen echter al snel van een koude kermis thuis en de Kameroener vertrok twee jaar later weer.
1. Bebé (in 2010 voor bijna negen miljoen euro overgenomen van Vitória Guimarães) - De voorheen dakloze aanvaller werd, zonder dat Sir Alex Ferguson hem aan het werk had gezien, op voorspraak van assistent Carlos Queiroz opgehaald. Eenmaal in de Premier League bleek het sprookje al snel te mooi om waar te zijn en hij kwam slechts zeven keer in actie voor ‘the Red Devils’.
Bezig met laden …