voetbalzone

In beeld: de tien man die Ancelotti gaan helpen bij Bayern München

Erik van Dam21 jun 2016, 14:45
Laatst bijgewerkt: 21 jun 2016, 14:45
Advertentie
In beeld: de tien man die Ancelotti gaan helpen bij Bayern München
Carlo Ancelotti begint deze zomer aan een nieuwe, grote klus bij Bayern München. In totaal heeft hij liefst tien (!) assistenten en stafleden om zich heen verzameld. Wie dat zijn, zie je in onze fotospecial!
Assistent - Paul Clement. Hij was Ancelotti’s assistent bij Chelsea, Paris Saint-Germain en Real Madrid en stond vorig seizoen zelf even voor de groep bij Derby County, maar daar werd hij ontslagen.
Assistent - Hermann Gerland. Is overgebleven uit de technische staf van Josep Guardiola. Ook Jupp Heynckes en Louis van Gaal hielp hij al in München.
Keeperstrainer - Toni Tapalovic. Hij zal zich gaan ontfermen over Manuel Neuer en Sven Ulreich en hen klaarstomen voor de wedstrijd.
Fitnesstrainer/-dokter - Dr. Holger Broich. De 41-jarige Duitser was van 2003 tot 2014 werkzaam voor Bayer Leverkusen en maakte vervolgens de overstap naar Bayern.
Fitnesstrainer - Giovanni Mauri. De 59-jarige Italiaan werkt al ontzettend lang samen met Ancelotti en is één van zijn meest vertrouwde medewerkers. De twee zaten samen bij Parma, AC Milan, Chelsea, Paris Saint-Germain, Real Madrid en nu dus bij Bayern.
Fitnesstrainer - Francesco Mauri. De 27-jarige zoon van Giovanni kwam erbij toen Ancelotti aan de slag ging in Parijs en is hem sindsdien trouw gebleven. Van hem is helaas geen foto beschikbaar.
Fitnesstrainer - Davide Ancelotti (op de foto rechts). De 26-jarige zoon van de hoofdtrainer schopte het niet tot prof, ondanks een periode in de academie van AC Milan. Hij assisteerde zijn vader al bij Real Madrid en zal dat nu weer doen.
Hersteltrainer/-dokter - Dr. Andreas Schlumberger. Niet alleen spelers maken de overstap van Borussia Dortmund naar Bayern, ook dokter Schlumberger deed het per 1 juli 2015. Eerder werkte hij vele jaren voor de Duitse bond.
Hersteltrainer - Thomas Wilhelmi. Na ‘Rehatrainer’ bij 1.FC Nürnberg en Bayer Leverkusen te zijn geweest trad Wilhelmi in 2007 in dienst bij Bayern
Voedingsdeskundige - Beniamino Fulco. De 31-jarige Italiaan voorzag de spelers van Real Madrid al van advies op het gebied van eten en drinken en gaat datzelfde nu doen voor de Bayern-selectie. Van hem is helaas geen foto beschikbaar.
Bezig met laden …