voetbalzone

In beeld: de toppers en missers die Ajax de laatste zeven jaar huurde

Erik van Dam25 aug 2016, 22:20
Laatst bijgewerkt: 25 aug 2016, 22:20
Advertentie
In beeld: de toppers en missers die Ajax de laatste zeven jaar huurde
In 2009 kwam Kerlon, de jongen met de zeehondendribbel, op huurbasis over van Internazionale. Veel geblaat, weinig wol: de Braziliaan speelde nooit een minuut in het eerste van Ajax en de club had dus niets aan hem.
In de winterstop van het seizoen 2012/13 verkreeg Ajax de talentvolle Isaac Cuenca op huurbasis van Barcelona. Dat moet wel wat worden, dacht iedereen... maar het werd niets. Door een vervelende knieblessure deed Cuenca maar drie keer mee in de Eredivisie en al gauw sprak niemand meer over hem.
Een paar maanden later vlamde er nieuwe hoop in de harten van de Ajax-fans. Nu kwam Bojan Krkic, de nieuwe Messi! De man die in de jeugd van Barcelona duizend keer had gescoord! Maar ook hij kon het niet waarmaken: hij scoorde vier keer en vertrok naar Stoke City.
Marc Overmars presenteerde in de zomer van 2014 twee nieuwe namen op huurbasis. Enerzijds kwam Niki Zimling tijdelijk over van FSV Mainz 05. De ‘ervaren opvolger’ van Christian Poulsen bakte er weinig van en werd met nog geen tien duels in de benen uitgezwaaid.
Diezelfde zomer kwam ook Arek Milik binnen in Amsterdam. Hij werd gehuurd van Bayer Leverkusen en viel wél in de smaak met elf doelpunten. Ajax betaalde de afkoopsom en verkocht Milik na een jaar voor 34 miljoen euro aan Napoli. Kassa!
Yaya Sanogo was vorig jaar de enige tijdelijke versterking voor Ajax. Er kon nog wel een spits bij en dus schakelden Marc Overmars en Dennis Bergkamp even met Arsène Wenger. Die had nog wel een atletische, Nwankwo Kanu-achtige spits rondlopen die ervaring op mocht komen doen. Het werd echter één grote mislukking bij Ajax.
Eerder deze zomer slaagde Peter Bosz erin om, mede dankzij zijn goede contacten met Chelsea, Bertrand Traoré op huurbasis naar Amsterdam te halen. De man uit Burkina Faso maakte eerder een prima indruk in dienst van Vitesse.
Tim Krul is de tweede huurling die neerstrijkt bij Ajax. Na Jasper Cillessens vertrek naar Barcelona ontstond er een vacature in het doel die wordt opgevuld door de 28-jarige Krul, die geleend wordt van Newcastle United.
Bezig met laden …