voetbalzone

In beeld: de twintig duurste Marokkaanse spelers van dit moment

Gijs Freriks31 mei 2017, 08:15
Laatst bijgewerkt: 31 mei 2017, 08:15
Advertentie
In beeld: de twintig duurste Marokkaanse spelers van dit moment
Het Nederlands elftal oefent woensdagavond in Agadir tegen Marokko, de nummer 53 van de FIFA-wereldranglijst. In deze fotospecial valt te zien welke Marokkanen volgens de Duitse website Transfermarkt op dit moment de hoogste transferwaarde vertegenwoordigen. Reageren? Ga naar onze Facebook-pagina!
2.500.000 euro - Abdelaziz Barrada (Al-Nasr). De aanvallende middenvelder behoort vanavond niet tot de selectie van bondscoach Hervé Renard en blijft voorlopig dus op 28 interlands staan. Hij speelde eerder voor onder meer Olympique Marseille.
2.500.000 euro - Moestafa El Kabir (Antalyaspor). De voormalig aanvaller van NEC en ex-jeugdspeler van Ajax en Feyenoord zal woensdag evenmin in actie komen. Hij dook na zijn periode in Nederland op in Zweden, Italië, Saudi-Arabië, Turkije en Japan en komt sinds januari weer uit in de Turkse competitie, voor Antalyaspor.
2.750.000 euro - Oussama Assaidi (FC Twente). De linksbuiten speelde in september 2015 zijn laatste interland, in de Afrika Cup-kwalificatiewedstrijd tegen Sao Tomé en Principe (0-3 winst). Assaidi kwam dit seizoen tot vijf wedstrijden in de Eredivisie.
2.800.000 euro - Ismail Aissati (Alanyaspor). De aanvallende middenvelder gold in Nederland als een groot talent, maar een onbetwiste basisspeler werd hij bij PSV en Ajax nooit. Hij kwam via Antalyaspor en Terek Grozny bij Alanyaspor terecht, maar ook daar is Aissati niet zeker van een plekje bij de eerste elf.
3.000.000 euro - Oussama Tannane (Saint-Étienne). De rechtsbuiten is de eerste speler uit deze lijst die in de selectie zit voor het duel met interim-bondscoach Fred Grim. De voormalig Heraclied staat op zes interlands en moet zijn eerste treffer voor zijn land nog maken.
3.000.000 euro - Iliass Bel Hassani (AZ). Dat laatste geldt ook voor Bel Hassani, die het tot dusverre tot twee interlands schopte. De linkspoot kwam dit seizoen in de Eredivisie tot twee doelpunten en zeven assists.
3.000.000 euro - Achraf Lazaar (Newcastle United). De linksachter promoveerde met Newcastle, maar had met vier wedstrijden slechts een klein aandeel in dat succes. Lazaar heeft zeventien interlands achter zijn naam staan.
3.000.000 euro - Adrien Regattin (Osmanlispor). De rechtshalf werd geboren in Frankrijk, maar opteerde voor een interlandcarrière bij De Leeuwen van de Atlas. Hij maakte in november 2012 zijn debuut en hoopt vurig op een tweede kans.
3.000.000 euro - Aatif Chahechouhe (Fenerbahçe). De spits maakte vorig jaar een droomtransfer naar Fenerbahçe en hoewel zijn cijfers niet slecht zijn (6 doelpunten en 4 assists in 28 duels), zijn de meesten het er wel over eens dat de geboren Fransman in principe tekortkomt. Voor Marokko maakte Aatif één treffer.
3.500.000 euro - Romain Saïss (Wolverhampton Wanderers). De verdedigende middenvelder, die ook als stopper uit de voeten kan, staat op één doelpunt in dertien interlands. Hij voetbalde eerder voor SCO Angers.
3.500.000 euro - Karim El Ahmadi (Feyenoord). De motor op het middenveld in het kampioensjaar van Feyenoord. El Ahmadi heeft een ijzersterk seizoen achter de rug en lijkt vanavond ook te mogen starten van Renard.
4.000.000 euro - Yassin Ayoub (FC Utrecht). De linkspoot wachtte jarenlang op een belletje van de Nederlands bondscoach, maar die kwam niet en dus besloot hij in te gaan op een uitnodiging van Marokko. Ayoub kan woensdag zijn debuut maken voor de Afrikanen.
4.000.000 euro - Mehdi Carcela-González (Granada). De rechtsbuiten speelde twee oefeninterlands voor Marokko en liet zijn keuze daarna alsnog vallen op Marokko. Hij maakte dit seizoen vijf doelpunten in La Liga.
4.500.000 euro - Omar El Kaddouri (Empoli). Bij Napoli kwam het er niet helemaal uit, maar de aanvallende middenvelder wordt nog altijd gezien als een uitstekende speler. De cliënt van Mino Raiola is evenwel niet opgeroepen voor het treffen met Nederland.
4.500.000 euro - Nordin Amrabat (Watford). De aanvaller is een van de grootste sterren in de selectie van Marokko. De 34-voudig international speelde dit seizoen 29 wedstrijden in de Premier League en zijn broertje Sofyan kan vanavond overigens zijn debuut maken.
6.000.000 euro - Youssef El Arabi (Lekhwiya SC). De spits groeide dit seizoen met 24 doelpunten in 18 wedstrijden uit tot de topscorer van de Qatarese competitie. Lees hier een verhaal over zijn club Lekhwiya.
9.000.000 euro - Younès Belhanda (OGC Nice). De aanvallende middenvelder heeft een aantal fraaie clubs achter zijn naam staan, te weten Montpellier, Dynamo Kiev, Schalke 04 en Nice. Hij was dit seizoen goed voor drie treffers en zeven assists in de Ligue 1.
13.000.000 euro - Hakim Ziyech (Ajax). De aanvallende middenvelder en smaakmaker van Ajax wil niet voor Marokko uitkomen zolang Renard er de bondscoach is en hij zal zijn land dan ook niet bijstaan tegen het Nederlands elftal. In deze fotospecial met de meest waardevolle Marokkanen staat hij in ieder geval wel op een podiumplaats.
15.000.000 euro - Sofiane Boufal (Southampton). Aanvallende middenvelder Boufal wordt twee miljoen euro duurder getaxeerd dan Ziyech. De drievoudig international speelde eerder voor Lille en SCO Angers.
15.000.000 euro - Medhi Benatia (Juventus). De centrale verdediger ruilde Bayern München onlangs definitief in voor Juventus en is volgens Transfermarkt de meest waardevolle Marokkaanse voetballer van dit moment. Hij staat op 49 caps.
Bezig met laden …