voetbalzone

In beeld: de voetbalwereld reageert geschokt op de zege van Trump

Gijs Freriks09 nov 2016, 10:00
Laatst bijgewerkt: 09 nov 2016, 10:00
Advertentie
In beeld: de voetbalwereld reageert geschokt op de zege van Trump
Donald Trump won in de nacht van dinsdag op woensdag de presidentsverkiezingen van de Verenigde Staten. De Republikein versloeg, tegen de verwachtingen in, Hillary Clinton en ook talloze voetbalprominenten spraken zich via de sociale media uit over de overwinning van ‘The Donald’. Reageren? Ga naar onze Facebook-pagina!
Jan Vertonghen (verdediger van Tottenham Hotspur): “Ik geloof mijn ogen niet. Dit is zo beschamend. Ik zou zo graag met iemand spreken die pro-Trump is om te weten wat er in zijn of haar hoofd omgaat.”
Gerald Sibon (oud-aanvaller van onder meer PSV): “Ik hoopte dat de PS4 was aan blijven staan en dat ik even op refresh kon drukken. #bizar #usa #trump #fail.”
Louis Saha (oud-aanvaller van onder meer Manchester United): “Ik ben nooit bang geweest, maar nu wel. De wereld is f**k up.”
Aad de Mos (oud-trainer van onder meer Ajax): “Vladimir Putin is de grote winnaar met deze Trump.”
Vincent Kompany (verdediger van Manchester City): “WTF. Breng alle idioten van de wereld aan de macht en zie wat er gebeurt. Next gen reality TV. #SadWorld.”
Ryan Babel (aanvaller van Deportivo la Coruña): “Waking up to disappointing .”
Geert de Vlieger (oud-doelman van onder meer Manchester City en Willem II): “Westerse 'beschaving' anno 2016: een grofgebekte scheldende clown gaat de wereld leiden #leadingbybadexample #Trump#USElection2016.”
Sébastien Pocognoli (verdediger van Brighton & Hove Albion): “Poor America.”
Jay DeMerit (oud-verdediger van Watford en Vancouver): “Ik roep al mijn hele leven lang dat ik trots ben dat ik uit Wisconsin kom. Maar vandaag doe ik dat zeker niet…”
Clint Irwin (doelman van Toronto FC): “Dit is wat je krijgt wanneer de onderwijsnormen al veertig jaar tanende zijn. Als het electoraat niet geschoold is, dan is dit wat we verdienen.”
Luke Byrne (verdediger van Shamrock Rovers): “Leicester City, Brexit, Trump.”
Gary Lineker (oud-aanvaller van onder meer Tottenham Hotspur en Barcelona): “We leven in buitengewone tijden.”
Javi Martínez (middenvelder van Bayern München): “Het einde van mijn Major League Soccer-toekomstdroom? :)”
Bezig met laden …