In beeld: de vorige ontmoeting tussen PAOK en Ajax in Thessaloniki

Bart Kruyt03 aug 2016, 17:30
Laatst bijgewerkt: 03 aug 2016, 17:30
Net als dit jaar eindigde de ontmoeting tussen Ajax en PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League in 2010 in een 1-1 gelijkspel. Ajax moest in de uitwedstrijd, op 4 augustus 2010, dus scoren om de CL-droom levend te houden.
Martin Jol stuurt in Thessaloniki deze elf spelers het veld op.
Na een kwartier spelen lijkt het al mis te gaan. Vieirinha kopt de 1-0 voor PAOK binnen.
Vreugde bij de doelpuntenmaker.
Danny Blind legt aan Martin Jol uit wat er moet gebeuren.
Kort na rust zorgt een bevlieging van Luis Suárez voor de 1-1.
En dan gaat het hard! Twee minuten na de 1-1 zet Siem de Jong Ajax op een 1-2 voorsprong...
... en weer vijf minuten later maakt Rasmus Lindgren er zelfs 1-3 van! De wedstrijd lijkt in de knip te zitten.
PAOK Saloniki geeft echter niet zomaar op. Dimitris Salpingidis brengt de spanning terug in de wedstrijd, met de aansluitingstreffer.
Ajax lijkt serieus in de problemen te komen als PAOK een penalty krijgt, maar Maarten Stekelenburg stopt de inzet van Vladimir Ivic! Momenteel is Ivic de hoofdtrainer van PAOK.
Dimitris Salpingidis komt ook dicht bij de 3-3, maar Maarten Stekelenburg keert zijn inzet nét voor de doellijn.
In blessuretijd valt de 3-3 alsnog, via Vladimir Ivic. De gelijkmaker komt echter te laat voor PAOK.
Opluchting bij Ajax na het laatste fluitsignaal!