voetbalzone

In beeld: elf goede voetballers die nog wachten op hun interlanddebuut

Robin Bruggeman11 okt 2016, 15:30
Laatst bijgewerkt: 11 okt 2016, 15:30
Advertentie
In beeld: elf goede voetballers die nog wachten op hun interlanddebuut
Gabi is een van de voornaamste slachtoffers van het overschot aan kwaliteit op het Spaanse middenveld. De inmiddels 33-jarige captain van Atlético Madrid heeft zich nog niet in de ploeg weten te knokken.
Aymeric Laporte heeft zijn eerste uitnodiging voor de Franse nationale ploeg inmiddels op zak. Van een debuut moet het echter nog komen voor de verdediger van Athletic Club.
Mark Noble heeft zich de afgelopen seizoenen ontpopt tot een van de beste Engelse middenvelders in de Premier League. Een uitnodiging voor het nationale elftal heeft de speler van West Ham United echter nog niet ontvangen.
Voor Ander Herrera van Manchester United geldt een beetje hetzelfde als voor Gabi: er lopen te veel goede middenvelders rond in Spanje. Hij heeft inmiddels al wel bij de selectie gezeten.
Paris Saint-Germain doelman Kevin Trapp heeft de pech dat Joachim Löw verder uit onder anderen Manuel Neuer, Marc-André ter Stegen en Bernd Leno kan kiezen.
De 31-jarige Raffael is bepaald geen aanstormend talent meer te noemen, maar de man die vorig seizoen bij Borussia Mönchengladbach 56 kansen voor zijn medespelers creëerde en zelf ook nog eens 13 keer scoorde, werd nog nooit uitgenodigd voor Brazilië.
Alex Teixeira was tot de komst van Hulk met vijftig miljoen euro de duurste aankoop uit de Chinese geschiedenis. De 26-jarige aanvaller van Jiangsu Suning heeft nog niet voor Brazilië gespeeld.
Mahmoud Dahoud doet het geweldig bij Borussia Mönchengladbach, maar tot een oproep voor ‘die Mannschaft’ heeft dat nog niet geleid. Hij moet het voorlopig bij Jong Duitsland laten zien.
Domenico Berardi wacht ook nog steeds op zijn debuut. De behendige aanvaller van Sassuolo kwam al wel uit voor Jong Italië en een selectie voor ‘La Squadra’ lijkt slechts een kwestie van tijd.
Moussa Dembélé is bezig met een stormachtige entree bij Celtic en scoorde zelfs al tweemaal tegen Manchester City. In Frankrijk wordt hij tot nu toe over het hoofd gezien.
Adrien Rabiot is de laatste maanden uitgegroeid tot een belangrijke speler bij Paris Saint-Germain. Vanwege concurrentie van onder anderen Paul Pogba, Blaise Matuidi, N’Golo Kanté en Morgan Schneiderlin blijft een debuut bij ‘Les Bleus’ voorlopig uit.
Bezig met laden …