voetbalzone

In beeld: het droomelftal met spelers die Chelsea sinds 2014 hebben verlaten

Robin Bruggeman26 okt 2017, 13:15
Laatst bijgewerkt: 26 okt 2017, 13:15
Advertentie
In beeld: het droomelftal met spelers die Chelsea sinds 2014 hebben verlaten
Chelsea werd vorig seizoen overtuigend kampioen van de Premier League en heeft met spelers als N’Golo Kanté, David Luiz, Eden Hazard en Álvaro Morata een flink aantal grote namen onder contract staan. Dat ‘the Blues’ in het verleden echter ook een aantal toppers van de hand hebben gedaan blijkt uit dit door de ‘Daily Mirror’ samengestelde droomelftal met spelers die sinds 2014 van Stamford Bridge vertrokken! Reageren? Dat kan op onze Facebook-pagina!
Doel: Petr Cech (huidige club: Arsenal) - De Tsjechische routinier beleefde zijn beste jaren bij Chelsea, maar verloor in het seizoen 2014/15 zijn basisplaats aan Thibaut Courtois. Na die voetbaljaargang vertrok hij naar ‘the Gunners’.
Rechtsback: Branislav Ivanovic (Zenit Sint-Petersburg) - Als centrale verdediger slaagde Ivanovic er nooit in om een onbetwiste basisspeler te worden, maar als rechtsback was hij jarenlang niet uit de basisopstelling weg te denken. Nadat Ivanovic zijn basisplaats kwijtraakte aan Victor Moses, verkaste hij afgelopen zomer naar Rusland.
Centrale verdediger: John Terry (Aston Villa) - Chelsea-icoon Terry won op Stamford Bridge zo’n beetje alles wat er te winnen valt, maar ook voor de stopper beginnen de jaren te tellen. In de afgelopen transferperiode vertrok hij transfervrij naar de Championship.
Centrale verdediger: Nathan Aké (AFC Bournemouth) - De Oranje-international speelde een aantal keer in de hoofdmacht van ‘the Blues’, maar slaagde er niet in om definitief door te breken. Na een eerdere succesvolle verhuurbeurt telde Bournemouth enkele maanden geleden bijna 23 miljoen euro neer voor de verdediger.
Linksback: Filipe Luís (Atlético Madrid) - De Braziliaan verdiende door zijn goede spel in Spanje een transfer naar Chelsea, maar kwam in zijn jaar in de Premier League niet uit de verf. Filipe Luís is inmiddels weer terug bij ‘los Colchoneros’ en laat daar zien nog steeds een linksback van wereldklasse te zijn.
Controlerende middenvelder: Ramires (Jiangsu Suning) - De in 2010 van Benfica overgenomen middenvelder speelde in totaal bijna zes jaar voor Chelsea en was in die tijd altijd een nuttige kracht. In januari vorig jaar vertrok hij naar China.
Controlerende middenvelder: Nemanja Matic (Manchester United) - De voormalige Vitessenaar was jarenlang een onmisbare schakel op het middenveld van Chelsea, maar mocht afgelopen zomer weg nadat Tiemoué Bakayoko werd overgenomen van AS Monaco. José Mourinho sloeg meteen toe en haalde zijn voormalige pupil naar Manchester United.
Rechtshalf: Mohamed Salah (Liverpool) - Chelsea haalde de Egyptenaar in 2014 op 21-jarige leeftijd op bij FC Basel, maar die stap bleek uiteindelijk te groot. Na uitleenbeurten aan Fiorentina en AS Roma streek Salah in 2016 definitief neer in de Italiaanse hoofdstad, om afgelopen zomer bij Liverpool opnieuw een kans in de top van de Premier League te krijgen.
Aanvallende middenvelder: Kevin De Bruyne (Manchester City) - De ‘Rode Duivel’ arriveerde in 2012 als toptalent bij Chelsea, maar kwam uiteindelijk maar tot een handvol optredens in de hoofdmacht. De Bruyne koos voor tussenstappen bij Werder Bremen en VfL Wolfsburg en is nu bij concurrent Manchester City uitgegroeid tot misschien wel de beste middenvelder van de Premier League.
Linkshalf: Juan Mata (Manchester United) - José Mourinho had in 2014 wel genoeg gezien van de Spanjaard, die mocht vertrekken naar Manchester United. De Portugees en Mata zijn inmiddels herenigd op Old Trafford en de spelmaker pakt daar regelmatig zijn minuten mee.
Spits: Romelu Lukaku (Manchester United) - Het verhaal van Lukaku is te vergelijken met dat van zijn landgenoot De Bruyne: beide Belgen werden op jonge leeftijd naar Chelsea gehaald, kozen vervolgens voor een vertrek en bereikten via een omweg de top. Voor Lukaku liep die route via Everton, dat hem afgelopen zomer voor 84,7 miljoen euro naar Manchester United liet gaan.
Bezig met laden …