voetbalzone

In beeld: het Schalke 04 dat twintig jaar geleden de UEFA Cup won

Gijs Freriks21 mei 2017, 19:45
Laatst bijgewerkt: 21 mei 2017, 19:45
Advertentie
In beeld: het Schalke 04 dat twintig jaar geleden de UEFA Cup won
Het is twintig jaar geleden dat een Nederlands getint Schalke 04 de UEFA Cup won door Internazionale na strafschoppen te verslaan. Reageren? Ga naar onze Facebook-pagina!
Doel: Jens Lehmann - De 61-voudig international van Duitsland kwam later in zijn loopbaan toevalligerwijs in Milaan terecht, want in 1998 vertrok hij naar AC Milan. Daarna diende hij nog Arsenal en VfB Stuttgart.
Verdediging: Johan de Kock - De voormalig trainer van onder meer SV Spakenburg maakte in de zomer van 1996 de overstap van Roda JC Kerkrade naar Schalke en zou er vijf jaar blijven. De Kock kwam tot 83 wedstrijden in de Bundesliga.
Verdediging: Yves Eigenrauch - De centrale verdediger speelde voor twee profclubs: Arminia Bielefeld en Schalke 04. De nu 46-jarige Eigenrauch, die overigens geweldig speelde in het tweeluik met Internazionale, stopte al op dertigjarige leeftijd.
Verdediging: Thomas Linke - De huidige sportief directeur van FC Ingolstadt was een stopper en speelde 43 interlands voor ‘die Mannschaft’. Hij pakte later met Bayern München nog vijf landstitels en een Champions League.
Middenveld: Radoslav Latal - De 47-voudig international van Tsjechië was een rechtshalf die op het EK van 2000 nog een rode kaart kreeg tegen het Nederlands elftal. Hij werd later met Baník Ostrava nog kampioen van eigen land en pakte na zijn loopbaan een trainerscarrière op.
Middenveld: Mike Büskens - De middenvelder voetbalde in totaal elf jaar voor Schalke 04 en won ook nog twee keer de DFB-Pokal. Na zijn carrière stond hij twee keer als ad-interim voor de groep van ‘die Knappen’, waarvan één keer na het ontslag van Fred Rutten.
Middenveld: Andreas Müller - De voormalig sportief directeur van Rapid Wien en Schalke speelde liefst twaalf seizoenen in Gelsenkirchen. Hij stopte met de eeuwwisseling toen hij bijna 38 jaar oud was.
Middenveld: Jiri Nemec - Als verdedigende middenvelder hield de Tsjech het negen jaar vol bij Schalke; hij werd in 1997 verkozen tot Tsjechisch Voetballer van het Jaar.
Middenveld: Olaf Thon - De nu 51-jarige middenvelder was de aanvoerder van Schalke en was de man die behoudens zes seizoenen bij Bayern München zijn hele carrière voor de blauwhemden speelde. ‘De Professor’ probeerde het later als trainer, maar mislukte.
Middenveld: Marc Wilmots - De Belg is een van de bekendste namen in deze fotospecial daar hij tot voor kort de bondscoach van ‘De Rode Duivels’ was. Wilmots is nog altijd de topscorer aller tijden van zijn land op een WK en is momenteel de coach van Ivoorkust.
Aanval: Martin Max - De in Polen geboren Duitser maakte 39 doelpunten in 133 wedstrijden voor Schalke en maakte ook nog goals voor Borussia Mönchengladbach, 1860 München en Hansa Rostock.
Trainer: Huub Stevens - De grote architect van het succes was niemand minder dan de ex-trainer van onder meer PSV, Roda JC Kerkrade en Red Bull Salzburg. Stevens was onlangs ook nog in beeld voor de functie van bondscoach van het Nederlands elftal.
Bezig met laden …