voetbalzone

In beeld: het sterrenteam van de Copa América Centenario

Robin Bruggeman03 jun 2016, 17:00
Laatst bijgewerkt: 03 jun 2016, 17:00
Advertentie
In beeld: het sterrenteam van de Copa América Centenario
In de nacht van vrijdag op zaterdag (Nederlandse tijd) gaat in de Verenigde Staten de Copa América Centenario van start. In dit toernooi om het honderdjarig bestaan van de Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL te vieren zijn veel spelers van wereldklasse actief, zoals te zien is in onze special!
Doel: Claudio Bravo (Chili/Barcelona). De sluitpost won vorig jaar al met zijn land al de Copa América en werd met Barcelona twee jaar op rij kampioen.
Verdediging: Dani Alves (Brazilië/Barcelona). Maakte onlangs bekend dat hij Barcelona na acht jaar gaat verlaten voor een nieuw avontuur.
Verdediging: Diego Godín (Uruguay/Atlético Madrid). De keiharde verdediger verloor zaterdag nog de finale van de Champions League en zal deze teleurstelling van zich af willen spelen.
Verdediging: Héctor Moreno (Mexico/PSV). Groeide in zijn eerste seizoen in Eindhoven meteen uit tot een belangrijke steunpilaar en pakte ook de landstitel.
Verdediging: Filipe Luis (Brazilië/Atlético Madrid). Keerde na een seizoen bij Chelsea weer terug naar Spanje en stootte daar door tot de finale van de Champions League.
Middenveld: Arturo Vidal (Chili/Bayern München). Werd in zijn eerste seizoen in Beieren meteen kampioen en won ook nog eens de beker.
Middenveld: Javier Mascherano (Argentinië/Barcelona). De Argentijn speelt bij zijn club vooral als centrale verdediger, maar wordt door bondscoach ‘Tata’ Martino gewoon op het middenveld gezet.
Middenveld: James Rodríguez (Colombia/Real Madrid). Alle ogen zijn in zijn thuisland gericht op de sterspeler van het WK 2014.
Aanval: Lionel Messi (Argentinë/Barcelona). De sterspeler van Barcelona mag natuurlijk niet ontbreken. Slaagde er nog niet in een grote prijs te pakken met Argentinië.
Aanval: Luis Suárez (Uruguay/Barcelona). Beleefde een geweldig seizoen in Catalonië, al houdt een blessure hem in de eerste wedstrijden van het toernooi waarschijnlijk aan de kant.
Aanval: Sergio Agüero (Argentinië/Manchester City). Schoot ondanks een teleurstellend seizoen voor ‘the Citizens’ met 24 doelpunten in de Premier League weer met scherp.
Bezig met laden …