voetbalzone

In beeld: het team van Marokko dat voor het laatst het WK haalde

Gijs Freriks11 nov 2017, 12:15
Laatst bijgewerkt: 11 nov 2017, 12:15
Advertentie
In beeld: het team van Marokko dat voor het laatst het WK haalde
Marokko kan zich zaterdagavond plaatsen voor het WK. De laatste keer dat De Leeuwen van de Atlas aanwezig waren op een mondiaal eindtoernooi, was in 1998 in Frankrijk. Wij hebben de belangrijkste spelers uit die selectie in deze fotospecial verzameld. Reageren? Ga naar onze Facebook-pagina!
Doel: Driss Benzekri - De sluitpost speelde zijn hele loopbaan in de Marokkaanse competitie. Acht jaar lang stond Benzekri onder contract bij RS Seddat, waarna hij zijn loopbaan afsloot bij IZK Khemisset. Uiteindelijk kwam hij tot 27 interlands voor de Marokkaanse ploeg.
Verdediging: Abdelilah Saber - Een jaar voor het WK van 1998 was Saber in Europa terechtgekomen. De verdediger stond vier jaar onder contract bij Sporting Portugal, dat hem uiteindelijk naar Napoli liet vertrekken. In 2004 besloot de 47-voudig international zijn loopbaan bij Torino.
Verdediging: Abdelkrim El Hadrioui - De beste periode van zijn carrière kende de verdediger in de Eredivisie, bij AZ. Gedurende zijn verblijf in Alkmaar trok El Hadrioui de aandacht van onder meer Celtic. De 72-voudig international speelde uiteindelijk vier jaar in Alkmaar, alvorens hij via Charleroi terugkeerde naar Marokko.
Verdediging: Youssef Rossi - Weinig supporters van NEC zullen zich deze Rossi nog herinneren. De Nijmegenaren huurden hem van Stade Rennes, maar hij speelde slechts vier wedstrijden in het shirt van NEC. De 22-voudig international ging naar Dunfermline Athletic en via de Schotse club keerde hij terug bij Raja Casablanca, waar hij recent als technisch directeur werkte.
Verdediging: Noureddine Naybet - De aanvoerder van de Marokkaanse ploeg tijdens het WK kende een imposante carrière, die hem langs Wydad Casablanca, Nantes, Sporting Portugal, Deportivo La Coruña en Tottenham Hotspur leidde. Hij kwam tot 115 interlands voor Marokko.
Verdediging: Tahar El-Khalej - Tijdens het WK stond de verdediger onder contract bij Benfica. In 2000 verruilde El-Khalej de Portugese topclub voor Southampton, waarna hij zijn loopbaan besloot bij Charlton Athletic. Na zijn loopbaan werkte de 49-voudig international nog een tijdje als voorzitter van Kawkab Marrakech.
Middenveld: Mustapha Hadji - De middenvelder kan tot een van de beste Marokkaanse voetballers in de geschiedenis worden gerekend. Hadji speelde voor clubs als Sporting Portugal, Deportivo La Coruña, Coventry City, Aston Villa, Espanyol en besloot zijn loopbaan bij het Luxemburgse Fola Esch. Momenteel is hij assistent-bondscoach bij Marokko.
Middenveld: Saïd Chiba - Ook Chiba werkte een tijd als assistent-bondscoach van Marokko, maar hij vertrok samen met bondscoach Badou Zaki. De veertigvoudig international speelde voor clubs als Al-Hilal, SD Compostela, AS Nancy, Motherwell en Aris Saloniki, voordat hij zijn loopbaan in 2007 afsloot bij Al-Sharjah.
Middenveld: Youssef Chippo - In Europa werd de 62-voudig international bekend door periodes bij FC Porto en Coventry City. Na een aantal jaar in Qatar hoopte Chippo in 2007 terug te keren in Europa. Proefperiodes bij Hibernian en Hammarby leverden echter geen succes op, waarna hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing.
Aanval: Abdeljalil Hadda - In 41 interlands trof Hadda 19 keer doel, waarvan twee treffers op het WK van 1998. De aanvaller speelde slechts drie jaar in Europa, voor Sporting Gijón. Op 32-jarige leefijd sloot Hadda zijn loopbaan af bij COD Meknès, waar zijn carrière ook begonnen was.
Aanval: Salaheddine Bassir - De 52-voudig international maakte op het WK twee doelpunten tijdens het met 3-0 gewonnen duel met Schotland. Bassir speelde het grooste gedeelte van zijn loopbaan bij Raja Casablanca, maar stond ook een tijdje onder contract in Europa. Na periodes bij Deportivo La Coruña, Lille OSC en Aris Saloniki keerde de aanvaller terug naar zijn thuisland.
Bondscoach: Henri Michel - De oefenmeester werkte bijna zijn gehele carrière in Afrika, als bondscoach en clubcoach. In 2007 was hij nog eens bondscoach van Marokko, terwijl hij ook twee periodes bij Raja Casablanca op zijn cv heeft staan. Zijn laatste dienstverband was in 2012, toen hij bondscoach was van Kenia.
Bank: Gharib Amzine - Sinds 2015 staat de oud-middenvelder aan het roer van het tweede elftal van Troyes, waar hij als speler ook jarenlang speelde. Verder speelde de 24-voudig international voor Strasbourg en Mulhouse, waar hij na zijn loopbaan aan de slag ging als trainer.
Bank: Ali El Khattabi - De Schiedammer speelde zijn gehele loopbaan in de Eredivisie, voor Sparta Rotterdam, sc Heerenveen, AZ en RBC Roosendaal. El Khattabi kende het meeste succes in Alkmaar en is tegenwoordig zaakwaarnemer. Hij kwam tot tien interlands. Zijn vliegangst verhinderde El Khattabi om meer wedstrijden voor de Marokkaanse ploeg te spelen.
Bank: Rachid Azzouzi - Het grootste gedeelte van zijn loopbaan speelde Azzouzi voor Greuther Fürth, waar hij ook als sportief directeur werkte na zijn loopbaan. Momenteel werkt de 37-voudig international in die functie bij Fortuna Düsseldorf, nadat hij een tijdje onder contract stond bij FC St. Pauli. Als speler werd hij in 1992 Olympisch kampioen, maar op het WK was hij geen basisspeler.
Bank: Lahcen Abrami - Ook Abrami werd in 1992 Olympisch kampioen met Marokko, maar moest het op het WK 1998 met een reserverol stellen. Gedurende zijn loopbaan kwam de verdediger het langst uit voor Wydad Casablanca.
Bank: Smahi Triki - De 21-voudig international besloot zijn loopbaan in 2000 bij Al-Nasr, nadat hij jarenlang in Europa had gespeeld. Trkiki speelde er voor SC Bastia, LB Chateauroux, Lausanne Sport en FC Lorient.
Bezig met laden …