voetbalzone

In beeld: hoe is het met de River Plate-ploeggenoten van Falcao en Alexis?

Gijs Freriks11 dec 2016, 10:00
Laatst bijgewerkt: 11 dec 2016, 10:00
Advertentie
In beeld: hoe is het met de River Plate-ploeggenoten van Falcao en Alexis?
Alexis Sánchez en Radamel Falcao steken momenteel in bloedvorm en ooit, in het seizoen 2007/08, speelden zij samen in één elftal. De aanvallers kwamen uit voor River Plate en de club won toen de Clausura en bereikte in de Copa Sudamericana de halve finale. Reageren? Ga naar onze Facebook-pagina!
Doel: Juan Pablo Carrizo. De doelman vertrok in de zomer van 2008 naar Lazio en kwam daarna nog uit voor Real Zaragoza, Catania en Internazionale. Hij won in Rome de Coppa Italia en lijkt na dit seizoen met pensioen te gaan.
Verdediging: Paulo Ferrari. De rechtsachter is momenteel 34 jaar en speelt voor CA Rosario. Hij kwam 187 wedstrijden uit voor River Plate en is nu dus terug bij de club waar het voor hem allemaal begon.
Verdediging: Eduardo Tuzzio. De Griekse Argentijn zette drie jaar geleden een punt achter zijn rijke loopbaan. ‘El Señor’ pakte in 2010 nog met Independiente de Copa Sudamericana en speelde ook nog twee interlands.
Verdediging: Gustavo Cabral. De centrale verdediger vertrok na 71 wedstrijden naar Independiente en verdedigt tegenwoordig de kleuren van Celta de Vigo. Hij heeft overigens ook een Spaans paspoort en heeft eerder laten weten graag voor ‘la Roja’ uit te komen.
Verdediging: Cristian Villagra. De linkerverdediger komt net als de andere back, Ferrari, uit voor CA Rosario. De enkelvoudig international van Argentinië speelde na zijn vertrek bij River in 2010 bijna vijf jaar voor Metalist Kharkiv. ‘Kity’, zoals Villagra ook wel wordt genoemd, speelde in Oekraïne 143 duels.
Middenveld: Mauro Rosales. De nu 35-jarige rechtshalf is nog altijd actief en komt uit voor FC Dallas. De elfvoudig international kwam eerder uit voor Vancouver, Chivas USA, Seattle Sounders, Ajax en Newell’s Old Boys. Rosales was in het huidige seizoen al goed voor twee treffers en vier assists in 25 wedstrijden.
Middenveld: Leonardo Ponzio. De 34-jarige verdedigende middenvelder vertrok in 2009 naar Real Zaragoza, maar keerde drie jaar later weer terug bij River. Hij won met de club onder meer de Copa Libertadores, de Recopa Sudamericana, de Copa Sudamericana en de Superfinal.
Middenveld: Diego Buonanotte. De aanvallende middenvelder komt sinds afgelopen zomer uit voor Universidad Católica. De linkspoot speelde eerder voor AEK Atehen, Granada, Quilmes, Pachuca en Málaga. Met AEK won hij nog de beker van Griekenland.
Middenveld: Matías Abelairas. De aanvallende middenvelder, 31 jaar, verdient zijn brood bij Nea Salamis op Cyprus. De 31-jarige Argentijn won in 2013 nog twee prijzen met Unión Española: de competitie én de Supercopa van Chili.
Aanval: Alexis Sánchez. De aanvaller werd in 2007/08 door Udinese bij River Plate gestald en na zijn periode in Udine speelde de Chileen voor Barcelona en dus Arsenal. Alexis scoorde tot dusverre 55 keer in 114 wedstrijden voor de Londenaren.
Aanval: Radamel Falcao. De Colombiaan maakte zaterdagavond drie doelpunten in de wedstrijd tegen Girondins Bordeaux en staat in dienst van AS Monaco nu op 27 treffers in 38 duels. ‘El Tigre’ speelde na zijn River-periode nog voor FC Porto, Atlético Madrid, Manchester United en Chelsea.
Wissel: Juan Ojeda. De doelman is inmiddels 34 jaar oud en staat op de loonlijst bij Boca Unidos. Hij speelde vier jaar voor River alvorens hij het probeerde bij achtereenvolgens Anzoátegui, Deportivo Cuenca, La Calera, Gimnasi y Esgrima de Jujuy en dus Boca Unidos. (Geen foto beschikbaar).
Wissel: Sebastían Abreu. De clubhopper maakte donderdag een hattrick voor Santa Tecla in Salvador en stapt in januari over naar Bangu in Brazilië. Dat wordt de 23e club in de loopbaan van de inmiddels veertigjarige spits.
Wissel: Augusto Fernández. De dertigjarige middenvelder stapte in de winterstop over van Celta de Vigo naar Atlético en kampt momenteel met een knieblessure. De zestienvoudig international van Argentinië bereikte met Atlético de finale van de Champions League.
Wissel: Ariel Ortega. De aanvallende middenvelder, die ook wel ‘El Burrito’ werd genoemd, hing zijn kicksen na het seizoen 2011/12 aan de wilgen. Hij speelde ook nog voor onder meer Fenerbahçe en Valencia en was in het seizoen 2014/15 de assistent-trainer van Jong River Plate.
Wissel: Nicolás Domingo. De verdedigende middenvelder speelde na zijn vertrek bij River nog voor vier clubs, alvorens hij in januari 2016 terugkeerde.
Wissel: Óscar Ahumada. De controleur, nu 34 jaar, stopte in 2014 met voetballen. De enkelvoudig international speelde in 2004 nog even voor VfL Wolfsburg en ná 2007/08 diende hij nog onder meer FK Rostov.
Wissel: Federico Almerares. De 31-jarige spits vertrok in de zomer van 2008 naar FC Basel en daarna speelde hij nog voor acht verschillende clubs. Hij komt nu uit voor CA Alvarado in zijn thuisland.
Bezig met laden …