voetbalzone

In beeld: 27 internationals die het WK moeten missen met een blessure

Thijs Post29 mei 2014, 08:15
Laatst bijgewerkt: 29 mei 2014, 08:15
Advertentie
In beeld: 27 internationals die het WK moeten missen met een blessure
Rafael van der Vaart, Nederland - De middenvelder van Hamburger SV oogde niet superfit op het trainingskamp van Oranje in Portugal. Van der Vaart leek op zijn tenen te lopen en hij liep een kuitblessure op. Hij blijft voorlopig op 109 interlands staan.
Víctor Valdés, Spanje - Een basisspeler was hij vast niet geworden in Brazilië, maar het is wel een speler van naam en daarom mogen we hem uiteraard niet onvermeld laten. In de competitiewedstrijd tussen Barcelona en Celta de Vigo scheurde hij een kruisband.
Silvio, Portugal - De vleugelverdediger liep zijn blessure op in het Europa League-duel met AZ. De Portugees wilde de bal wegtrappen, raakte teamgenoot Luisao en blesseerde zijn kuitbeen en scheenbeen.
Holger Badstuber, Duitsland - De laatste keer dat hij een wedstrijd speelde was in november 2012, dus misschien is het niet eerlijk om hem op te nemen in deze lijst. De 25-jarige Duitser heeft echter al dertig interlands achter zijn naam staan. Als hij fit was geweest, had hij een goede kans gemaakt.
Ilkay Gündogan, Duitsland - De begaafde middenvelder van Borussia Dortmund moest door een rugblessure een streep zetten door het einde van het seizoen en later ook door het WK.
Steve Mandanda, Frankrijk - Basisspeler zou hij door de concurrentie van Hugo Lloris niet geworden zijn, maar Mandanda bewijst al jaren een uitstekende doelman (en een waardig vervanger) te zijn. Stéphane Ruffier van Saint-Étienne zit er niet mee: hij mag door de afmelding van Mandanda mee.
Ivan Strinic, Kroatië - Op het EK van 2012 was hij nog basisspeler bij de Kroaten, maar door hamstringproblemen zal hij dat niet zijn op het WK. Het is goed nieuws voor Danijel Pranjic: de ex-Heerenveener krijgt nu vermoedelijk een basisplaats op het WK.
Juan Carlos Medina, Mexico - De afwezigheid van de middenvelder (hier in het midden) is een probleem voor bondscoach Miguel Herrera, die weinig goede alternatieven heeft. Meidna is onder het mes gegaan om zijn enkelproblemen tegen te gaan en hij mist het eindtoernooi.
Bright Dike, Nigeria - 2014 had het jaar van de aanvaller annex acrobaat van Toronto FC moeten worden, maar een groot deel van zijn kalenderjaar zat er al na een maand op. Begin februari scheurde hij zijn achillespees af.
Dmitry Tarasov, Rusland - De middenvelder van Lokomotiv Moskou hinkelde in een vriendschappelijk duel naar de kant met een knieblessure. Het spande er nog om, maar bondscoach Fabio Capello nam hem niet op in de voorlopige selectie.
Jesé Rodríguez, Spanje - Had Jesé de schifting bij het ijzersterke Spanje overleefd? We zullen het nooit weten. De man die afgelopen seizoen zijn grote doorbraak kende was hoe dan ook bezig aan een uitstekend seizoen bij Real Madrid, tot een serieuze blessure roet in het eten gooide.
Sven Bender, Duitsland - Of Bender de definitieve selectie had gehaald is nog maar de vraag, feit is dat hij zich door een serieuze hamstringblessure geen illusies hoefde te maken.
Lars Bender, Duitsland - Net als broer Sven gaat ook Lars niet naar het WK. Arme Benders! De middenvelder van Bayer Leverkusen kampt met een bovenbeenblessure en heeft een afmelding moeten indienen bij bondscoach Joachim Löw.
Bryan Oviedo, Costa Rica - Het was een van de meest verschrikkelijke blessures van afgelopen seizoen. In het FA Cup-duel met Stevenage werd de Costa Ricaan van Everton getackled en hij brak zijn kuit- en scheenbeen. De vreselijke beelden zeiden genoeg: einde seizoen, geen WK.
Jetro Willems, Nederland - Of de linksachter was opgeroepen door bondscoach Louis van Gaal valt te bezien, feit is dat de keuzeheer er door de knieblessure van de PSV’er helemaal niet over na hoefde te denken.
Stuart Holden, Verenigde Staten - De middenvelder heeft geen geluk. Hij heeft al meerdere zware blessures opgelopen (zo brak hij in 2010 zijn been door een charge van Nigel de Jong) en ook het WK van 2014 moet hij aan zich voorbij laten gaan.
Rhys Williams, Australië - De middenvelder (nummer 13) van Middlesbrough liep in januari een serieuze blessure aan zijn achillespees op. Einde seizoen, geen duels met Chili, Nederland en Spanje.
Matias Fernández, Chili - Zestigvoudig international Fernández kan het Nederlands elftal niet verontrusten. De middenvelder van Fiorentina kampte al enige tijd met enkelproblemen en uit medisch onderzoek bleek schade aan de banden. “Het WK komt te vroeg”, sipte hij.
Andros Townsend, Engeland - Een basisspeler was de vleugelflitser van Tottenham Hotspur vast niet geworden bij Engeland, maar met zijn sleutelrol in het kwalificatieduel met Polen leek hij zeker van een plek bij de 23. De rappe middenvelder annex aanvaller liep echter een enkelkwetsuur op.
Theo Walcott, Engeland - Wat zat de vleugelspeler van Arsenal schaapachtig te lachen en stoer te wijzen naar de fans van aartsrivaal Tottenham Hotspur, toen hij geblesseerd van het veld ging in de FA Cup-ontmoeting. Toen bleek dat Walcott een zware blessure had opgelopen konden de fans van ‘the Spurs’ een glimlach niet onderdrukken.
Robbie Kruse, Australië - Het Nederlands elftal hoeft in Brazilië geen rekening te houden met deze aanvaller van Bayer Leverkusen. Kruse, een vaste waarde bij Australië, liep in de winterstop een verschrikkelijke blessure op. De verwachting is dat hij in totaal een jaar moet toekijken.
Christian Benteke, België - Op een training van zijn club Aston Villa scheurde de spits een achillespees. Minimaal zes maanden buitenspel, geen WK. Gelukkig voor de Belgen kan bondscoach Marc Wilmots beschikken over nog een sterke aanvaller: Romelu Lukaku.
Jay Rodriguez, Engeland - Of de aanvaller van Southampton het geschopt zou hebben tot de 23-koppige selectie van Roy Hodgson is nog maar de vraag, feit is dat hij fantastisch op dreef was bij zijn club. Een zware blessure zette een streep door zijn droom.
Gregory van der Wiel, Nederland - We konden haast niet geloven dat Louis van Gaal geen beroep deed op de back van Paris Saint-Germain. Later bleek waarom: blessure.
Radamel Falcao, Colombia - Laten we niet op de zaken vooruit lopen: er is nog altijd een kans dat de superspits van AS Monaco het gaat redden. Wij rekenen echter niet op zijn deelname.
Thiago Alcántara, Spanje - Zou bondscoach Vicente del Bosque van Spanje balen van de afmelding van Thiago? Spanje houdt meer dan genoeg geweldige middenvelders over en voor Del Bosque betekent deze afmelding slechts een probleem minder.
Kevin Strootman, Nederland - Een van de grote jongens bij AS Roma en het Nederlands elftal. Bondscoach Louis van Gaal van Oranje heeft door de afwezigheid van Strootman zelfs het hele systeem op de kop gezet! Wat een aderlating.
Bezig met laden …