voetbalzone

In beeld: Marokkaanse voetballers die bedankten voor Oranje

Gijs Freriks22 sep 2015, 08:15
Laatst bijgewerkt: 22 sep 2015, 08:15
Advertentie
In beeld: Marokkaanse voetballers die bedankten voor Oranje
Danny Blind heeft afgelopen weekeinde gebeld met Hakim Ziyech en de middenvelder van FC Twente moet nu een knoop doorhakken. Gaat hij voor een interlandloopbaan bij het Nederlands elftal of bij Marokko? Het blijkt in ieder geval dat Nederlandse voetballers van Marokkaanse komaf veelal niet voor Oranje kiezen en in deze fotospecial hebben we een aantal van die spelers voor je op een rij gezet!
Ismail Aissati, tegenwoordig uitkomend voor Terek Grozny, maakte in maart 2007 zijn keuze voor Marokko bekend. “Bij het Marokkaanse volkslied voel ik meer dan bij het Wilhelmus”, zei de middenvelder destijds. Hij staat op twee interlands.
De 22-jarige Zakaria Labyad kwam vanaf zijn vijftiende uit voor de vertegenwoordigende nationale elftallen van de KNVB, maar maakte in februari 2012 zijn debuut in het eerste van Marokko. Hij zag onlangs een transfer naar het Midden-Oosten afketsen.
Nourdin Boukhari speelde liefst dertien seizoenen in Nederland, maar werkte zijn interlands af voor ‘De Leeuwen van de Atlas’. De nu 35-jarige middenvelder van amateurclub Magreb’90 schopte het tot veertien interlands.
Een Karim El Ahmadi in topvorm zou in het Nederlands elftal waarschijnlijk niet misstaan. De dertigjarige controleur van Feyenoord debuteerde in november 2008 voor de Afrikanen en heeft inmiddels zeventien ‘caps’ achter zijn naam staan.
Nordin Amrabat heeft drie interlands minder dan El Ahmadi gespeeld en we komen zijn broertje Sofyan in deze fotospecial ook nog tegen. De 28-jarige Amrabat voetbalt voor Málaga.
Mounir El Hamdaoui, die meetraint bij AZ, staat op drie doelpunten in vijftien interlands voor Marokko. De dertigjarige aanvaller speelde in januari 2013 (Zuid-Afrika, 2-2) zijn laatste interland.
Khalid Sinouh had Oranje waarschijnlijk nooit gehaald, maar voor Marokko speelde hij toch maar mooi vijf interlands. De veertigjarige oud-doelman sloot zijn loopbaan af bij Sparta Rotterdam.
De naar Saudi-Arabië vertrokken Youness Mokhtar hakte na een reeks gesprekken met toenmalig bondscoach Pim Verbeek de knoop door en koos voor Marokko. De aanvaller wacht echter nog altijd op zijn eerste officiële interland.
Ali El Khattabi, was hij goed genoeg voor het Nederlands elftal? ‘De Meteoriet’ was in ieder geval een cultheld bij onder andere AZ en kwam tot 38 interlands. De nu 38-jarige oud-aanvaller ging na zijn carrière de vastgoedsector in.
Mbark Boussoufa verkoos in 2006 Marokko boven Oranje. De strateeg van Lokomotiv Moskou werd destijds nog in de gaten gehouden door Foppe de Haan, toenmalig bondscoach van Jong Oranje. Boussoufa zou onlangs naar Al-Ittihad gaan, maar het papierwerk kon niet op tijd worden ingeleverd.
Oussama Assaidi, op de foto in actie voor zijn huidige club Al-Ahli, heeft al veertien interlands achter zijn naam staan. De frêle buitenspeler debuteerde in 2011 en maakte in juni van dat jaar zijn eerste doelpunt, in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Algerije.
De negentienjarige middenvelder Sofyan Amrabat van FC Utrecht werd al opgeroepen voor Marokko, maar debuteerde nog niet en zou dus nog kunnen switchen naar het Nederlands elftal.
Adnane Tighadouini (Málaga), Yassine Ayoub (FC Utrecht) en Ziyech hebben reeds aangegeven open te staan voor een uitnodiging van Marokko, maar ook zij kunnen dus nog voor Oranje kiezen.
Van de volgende spelers is sowieso nog onduidelijk naar welk land hun voorkeur uitgaat: Hicham Faik, Bilal Ould-Chikh, Anwar El Ghazi, Oussama Tannane, Abdelhak Nouri, Karim Loukili, Mimoun Mahi, Iliass Bel Hassani, Brahim Darri en Anass Achahbar. Reageren? Dat kan straks via onze Facebook-pagina!
Bezig met laden …