voetbalzone

In beeld: negen Chelsea-bannelingen die Conte goed had kunnen gebruiken

Robin Bruggeman28 nov 2016, 12:00
Laatst bijgewerkt: 28 nov 2016, 12:00
Advertentie
In beeld: negen Chelsea-bannelingen die Conte goed had kunnen gebruiken
Antonio Conte kende een moeizame start bij Chelsea, maar sinds de Italiaan het spelsysteem omgooide naar een 3-4-3 systeem draait de blauwe machine als nooit tevoren. ‘The Blues’ voeren inmiddels de Premier League aan en spelers als Victor Moses lijken aan een tweede voetballeven te zijn begonnen. Chelsea had in de afgelopen jaren echter ook een aantal spelers onder contract staan die perfect in het nieuwe systeem hadden gepast en wie dat zijn, zie je in onze special! (Data via Squawka)
Juan Cuadrado is officieel nog eigendom van Chelsea, maar zijn driejarige uitleenbeurt aan Juventus is bijna hetzelfde als een permanente transfer. De Colombiaan had perfect op de rechterflank gepast.
Mohamed Salah is inmiddels goed op dreef bij AS Roma. Zijn tijd bij Chelsea was geen onverdeeld succes, maar wellicht was hij beter uit de verf gekomen in Conte’s systeem.
Oriol Romeu onderschepte dit seizoen in dienst van Southampton slechts vier ballen minder dan N’Golo Kanté en was een perfecte back-up geweest voor de Fransman.
Ramires werd voor veel geld naar China verscheept, maar had ook in Londen goed uit de voeten gekund als vervanger van Nemanja Matic of Victor Moses.
André Schürrle is inmiddels via VfL Wolfsburg bij Borussia Dortmund beland. De Duitser had op Stamford Bridge echter ook prima op de plek van Eden Hazard of Pedro kunnen spelen.
Ryan Bertrand heeft zich bij Southampton opgewerkt tot Engels international en had niet misstaan op de flank bij Chelsea.
Jeffrey Bruma speelt na een succesvolle periode bij PSV inmiddels bij VfL Wolfsburg. De Nederlander is precies het soort verdediger dat Conte graag ziet in zijn achterste drie.
Kevin De Bruyne is waarschijnlijk voor ieder elftal op aarde een versterking en bij Chelsea was dat niet anders geweest. De Belg had een dodelijk duo kunnen vormen met zijn landgenoot Eden Hazard.
Juan Mata werd door José Mourinho naar Manchester United verscheept, maar de Portugees lijkt daar inmiddels zijn vergissing in te zien. De Spanjaard had bij Chelsea perfect op de rechterflank gepast.
Eervolle vermeldingen voor op dit moment door Chelsea verhuurde spelers: Andreas Christensen, Nathan Aké, Loïc Rémy, Lewis Baker, Bertrand Traoré, Charly Musonda.
Bezig met laden …