voetbalzone

In beeld: 21 (oud-)voetballers die het slachtoffer werden van een inbraak

Thijs Post11 nov 2014, 07:15
Laatst bijgewerkt: 11 nov 2014, 07:15
Advertentie
In beeld: 21 (oud-)voetballers die het slachtoffer werden van een inbraak
Wayne Rooney - Bij de nationale ploeg van Engeland werd ingebroken op de hotelkamer van Rooney. De buit: zeshonderd euro cash, een wedstrijdshirt, een herinneringsmedaille aan het WK en… een vuile onderbroek.
Frank Lampard - In 2008 kreeg Lampard onaangekondigd bezoek terwijl hij en zijn toen zwangere vrouw lagen te slapen. Lampard had niet door wat er twee verdiepingen lager gebeurde: ’s ochtends kwam hij erachter dat er een computer, een televisie, een Mercedes en een Aston Martin waren meegenomen.
Ryan Babel - Inbrekers sloegen toe bij Babel toen de aanvaller met Ajax tegen Vitesse speelde. Onder meer de auto van Babel, een Audi RS3, werd meegenomen. “Inbrekers wisten dat er niemand thuis zou zijn”, twitterde Babel.
Peter Crouch - Het enorme huis van Crouch en zijn vrouw, de bloedmooie Abbey, werd in december 2011 bezocht door inbrekers. De gebruikelijke zaken werden ontvreemd: juwelen, horloges en zaken als televisies en laptops. Wat de boeven ook meenamen: de cadeautjes onder de kerstboom. Zucht.
Steven Gerrard - Vlak na het winnen van de Champions League in 2005 werd een aantal spelers van Liverpool bezocht door inbrekers. Gerrard was de bekendste van het stel. De inbrekers namen een Rolex en diverse autosleutels mee.
Phil Jagielka - Toen Everton in 2009 bij Hull City speelde, was Jagielka geblesseerd en bleef hij thuis in Liverpool. Inbrekers dachten dat Jagielka niet thuis was, maar ze troffen de speler aan achter de televisie. Drie mannen zetten een mes op de keel van Jagielka en ze gingen er vandoor met juwelen en een Range Rover. Huiveringwekkend.
Darren Fletcher - Met Manchester United was Fletcher in 2009 op pad in Italië. Een dienstmeid bij hem thuis werd geconfronteerd met een groep inbrekers. De boeven kamden het hele huis uit en namen tal van waardevolle spullen mee.
Mark Fish - Het was misschien de goden verzoeken, wat Fish (destijds Bolton Wanderers) deed. Hij verscheen met zijn huis in het televisieprogramma ‘Cribs’. Inbrekers hadden genoeg gezien. Fish was thuis op het moment van de inbraak: hij werd vastgebonden en moest toezien hoe alles werd weggehaald.
Roland Alberg - In 2013 speelde Alberg, aanvoerder van ADO Den Haag, met zijn club tegen FC Twente. “Heel mijn huis was leeggehaald, maar gelukkig was er niemand thuis toen het gebeurde”, sprak Alberg later.
Phillippe Mexès - Oké, een inbraak is het weliswaar niet, maar we nemen hem toch mee. Toen Mexès in 2008 met zijn familie arriveerde bij zijn villa in Rome, werd hij opgewacht door gemaskerde mannen. Na een gevecht moest Mexès de autosleutels inleveren, alleen zat zijn dochter nog op de achterbank. Mexès schakelde de politie in; een uur later werd de auto teruggevonden. Met dochter Eva nog op de achterbank.
James McArthur - Met Wigan Athletic won McArthur de FA Cup, maar een aandenken heeft hij niet meer. De medaille werd, net als twee trouwringen, weggeroofd uit zijn huis.
Peter Lövenkrands - Wie heeft er nou een horloge van 40.000 euro? Nou, Lövenkrands dus. Althans, hij hád een horloge van 40.000 euro. Toen hij in januari 2013 als speler van Birmingham City zijn auto parkeerde bij zijn huis, werd hij overvallen door twee kerels in bivakmutsen. Lövenkrands kon zijn peperdure horloge van het merk Hublot inleveren. De boeven probeerden ook nog zijn trouwring af te pakken, maar dat mislukte.
Ashley Cole - De verdediger (nu AS Roma, toen Chelsea) lag in 2009 lekker te slapen in zijn gigantische huis in Surrey, toen hij om half vijf in de ochtend hoorde dat iemand de deur probeerde open te breken. Cole belde direct de politie: “Kom snel, alsjeblieft, iemand probeert bij me in te breken”, waren de eerste woorden van Cole tegen de alarmcentrale. Toen de politie kwam, waren de vogels gevlogen.
Ian Wright - Wright was werkzaam als analyticus bij het WK van 2014, toen hij halsoverkop terug naar Engeland werd geroepen. Zijn vrouw Nancy en zijn kinderen waren overvallen. Vier inbrekers dreigden de vingers van de kinderen van de oud-aanvaller van Arsenal af te snijden. Ziek.
Jerzy Dudek - In 2006 ging Dudek op vakantie in Polen. Zijn huis in Liverpool werd he-le-maal leeggeroofd. Een opsomming: de medaille van de Champions League 2005, circa honderd eigen en geruilde wedstrijdshirts, tal van handschoenen, juwelen, meerdere luxehorloges (Rolex, Cartier, Gucci, Amiga), een Porsche… Arme Jerzy.
Dirk Kuyt - Net als tal van andere spelers van Liverpool en Everton werd ook Kuyt slachtoffer van een inbraak. Bij Kuyt kwamen de ongenode gasten langs in 2007, toen de aanvaller op pad was met het Nederlands elftal.
Andy van der Meyde - Toen Van der Meyde bij Everton speelde werd er wel iets heel bijzonders gestolen: zijn hond. Naast de zeven maanden oude Mac werden ook een Ferrari, een BMW, een Mini Cooper, acht Rolexen en een dure ketting gestolen. Van der Meyde verhuisde, maar werd vier maanden later wéér het slachtoffer van een inbraak.
Duncan Ferguson - Toen Everton-ster Ferguson in 2001 werd overvallen, bedacht hij zich geen moment: hij ging in de aanval. Ferguson werd geslagen met een fles, maar hij wist een van de overvallers te overmeesteren. Zijn vrouw belde ondertussen de politie. De ‘arme’ overvaller lag drie dagen in het ziekenhuis door toedoen van ‘Big Dunc’.
Sergio Busquets - Tijdens het voor Spanje zo succesvol verlopen WK van 2010 werd ingebroken in de hotelkamers van de spelers. Zo raakte Busquets achthonderd euro en een creditcard kwijt.
Ronaldinho - In zijn tijd bij AC Milan kreeg Ronaldinho rond Kerstmis een vervelend ‘cadeau’. Twee inbrekers wisten het beveiligingssysteem uit te schakelen en ze gingen ervandoor met tal van dure horloges en sieraden. De buit bedroeg enkele duizenden euro’s.
Otto Rehhagel - Het appartement van de familie Rehhagel werd helemaal leeg getrokken. Opmerkelijk genoeg was mevrouw Rehhagel al twee uur thuis, voordat ze bemerkte dat er dingen gestolen waren. “We hebben helemaal niets meer”, sipte mevrouw Rehhagel vervolgens. Nu viel dat wel mee, maar de buit was er niet minder om. Extreem dure horloges, trouwringen, geld en zelfs een dure klok werden meegenomen.
Bezig met laden …