voetbalzone

In beeld: Paul Pogba en nog 12 spelers uit de vermaarde opleiding van Le Havre

Gijs Freriks29 jul 2016, 23:00
Laatst bijgewerkt: 29 jul 2016, 23:00
Advertentie
In beeld: Paul Pogba en nog 12 spelers uit de vermaarde opleiding van Le Havre
Le Havre staat niet bekend als een Franse topclub, heeft alleen maar een Coupe de France uit 1959 in de prijzenkast staan en speelde het merendeel van zijn bestaan in de Ligue 2. Toch is Le Havre om één ding heel vermaard: het produceren van toptalenten!
Florent Sinama-Pongolle (31) - De voor het Thaise Chainat Hornbill uitkomende aanvaller ging in 2001, als zestienjarige, van Le Havre naar Liverpool.
Dimitri Payet (29) - De aanvallende middenvelder was tussen 1999 en 2003 jeugdspeler van Le Havre, een periode met de nodige ups en downs.
Mamadou Niang (36) - De aanvaller, die voor Difaâ El Jadida speelt, speelde in 1998 en 1999 voor Le Havre, om daarna bij Troyes professional te worden.
Carlos Kameni (32) - De doelman van Málaga ging op zestienjarige leeftijd naar Le Havre, waar hij na een jaar al bij de hoofdmacht werd gehaald.
Lassana Diarra (31) - De middenvelder, nu uitkomend voor Olympique Marseille, maakte een jaar na zijn debuut al de overstap naar Chelsea.
Steve Mandanda (31) - De tegenwoordig doelman van Crystal Palace maakte in de zomer van 2007 de overstap van Le Havre naar Olympique Marseille.
Ibrahim Ba (42) - De oud-aanvaller heeft een zeer gevarieerde conduitestaat, met onder meer AC Milan, Rizespor en Djurgårdens IF als ex-werkgevers.
Guillaume Hoarau (32) - De tegenwoordig aanvaller van Young Boys in Zwitserland speelde jarenlang in het tenue van Paris Saint-Germain.
Souleymane Diawara (37) - De oud-verdediger uit Senegal droeg onder meer de tricots van Charlton Athletic en Olympique Marseille om de schouders.
Benjamin Mendy (22) - De linksback vertrok in 2013 naar Olympique Marseille en maakte deze zomer voor vijftien miljoen euro de overstap naar AS Monaco.
Jean-Alain Boumsong (36) - De oud-verdediger, goed voor 27 A-interlands, speelde voor onder meer Rangers FC, Newcastle United en Juventus.
Vikash Dhorasoo (42) - Na Le Havre speelde de oud-middenvelder voor onder meer Olympique Lyon, AC Milan en Paris Saint-Germain.
Paul Pogba (23) - De nog altijd middenvelder van Juventus speelde tussen 2007 en 2009 voor Le Havre, om vervolgens naar Manchester United te gaan.
Bezig met laden …