voetbalzone

In beeld: 20 ruwe diamanten om in de gaten te houden op het WK

Thijs Post10 jun 2014, 08:15
Laatst bijgewerkt: 10 jun 2014, 08:15
Advertentie
In beeld: 20 ruwe diamanten om in de gaten te houden op het WK
Matthew Ryan, 22, Australië - Thibaut Courtois, die kennen we wel als toptalent. Maar wie is Ryan? De keeper van Club Brugge heeft rugnummer 1 gekregen bij Australië en dat wil zeggen dat hij vermoedelijk gaat spelen. Waarschijnlijk krijgt hij veel te doen tegen Chili, Nederland en Spanje, zodat hij genoeg kans krijgt om zich te onderscheiden.
Alireza Jahanbakhsh, 20, Iran - Een vaste basisplaats had hij niet eens bij NEC, maar de kenners zijn het er wel over eens dat hij in het bezit is van een flinke dosis talent. In het laatste competitieduel scoorde hij nog twee keer in de Amsterdam ArenA tegen Ajax. Hij is zeker niet de enige speler in deze lijst die connecties heeft met Nederland.
Vincent Aboubakar, 22, Kameroen - De aanvaller staat onder contract bij het bescheiden Lorient, maar wat presteerde hij fantastisch in de Ligue 1. Welgeteld 33 keer in de basis, 16 goals en tel daar dan nog de assists bij. Let op hem.
Majeed Waris, 22, Ghana - AZ had naar verluidt interesse, Ajax wilde hem hebben, maar de aanvaller koos voor Spartak Moskou. Het voorbije halfjaar bijzonder goed op dreef als huurling bij Valenciennes. 16 wedstrijden, 9 goals.
Serge Aurier, 21, Ivoorkust - Arsenal en Liverpool vechten elkaar de tent uit voor de linksachter van Toulouse en dat zegt natuurlijk wel wat. Aurier wordt nu al gezien als linksback van wereldklasse en hij wordt alleen nog maar beter.
Josip Drmic, 21, Zwitserland - De spits degradeerde met 1. FC Nürnberg, maar dat lag niet aan zijn doelpunten. Hij maakte er liefst zeventien en verdiende daarmee een toptransfer naar Bayer Leverkusen. Maar eerst: schitteren op het WK.
William Carvalho, 22, Portugal - Is er een Europese topclub die de controleur van Sporting Portugal niet wil hebben? Wij weten het zo niet. Carvalho, die een contractueel vastgestelde afkoopsom van 45 miljoen euro heeft, lijkt te opteren voor Manchester United.
Diego Reyes, 21, Mexico - De scouts van FC Porto hadden het talent van de lange (1.93 meter) verdediger al gauw in de gaten. Nog geen basisspeler in Portugal, maar dat komt wel.
Ahmed Musa, 21, Nigeria - Weer een speler die we in Nederland goed kennen. Musa kende zijn doorbraak bij VVV-Venlo, alvorens naar CSKA Moskou te verhuizen. Daar speelde de rapper aanvaller in totaal al 65 competitieduels (19 goals).
Mateo Kovacic, 20, Kroatië - Hij speelt al bij Internazionale en op het WK wordt er veel verwacht van de middenvelder. Het wil wel wat zeggen dat Wesley Sneijder en Philippe Coutinho mochten vertrekken bij Internazionale en dat Kovacic werd aangetrokken als opvolger.
Andy Najar, 21, Honduras - De vleugelspeler belandde al op zijn dertiende in de Verenigde Staten. Via DC United kwam hij terecht in België bij Anderlecht. Tottenham Hotspur, Valencia… Grote clubs worden al in verband gebracht met de man die de voorbije maanden in een uitstekende vorm stak.
Julian Green, 19, Verenigde Staten - Bij Bayern München komt de vleugelspeler annex centrumaanvaller (hier met nummer 9) nog weinig aan spelen toe, maar dat heeft natuurlijk vooral te maken met de moordende concurrentie. Let op onze woorden: deze jongen komt er wel.
Javier Aquino, 24, Mexico - Goed, met zijn 24 jaar is de middenvelder van Villarreal misschien wat oud om tot de ruwe diamanten gerekend te worden, maar echt bekend bij het grote publiek is hij niet. Hij wordt in verband gebracht met Liverpool.
Héctor Herrera, 24, Mexico - Ook Herrera is met zijn 24 jaar misschien wat aan de oude kant voor een ruwe diamant, maar het is een ontzettend fijne en bruikbare voetballer. Een middenvelder die box-to-box speelt.
James Rodríguez, 22, Colombia - James was bij FC Porto al een fantastische voetballer, maar hij brak pas echt door bij het grote publiek door zijn megatransfer naar AS Monaco. Het lijkt ons sterk dat hij nog jaren in de Ligue 1 blijft spelen. Wat een groeibriljant, wat een voetballer.
Memphis Depay, 20, Nederland - Een basisplaats krijgt Depay door de concurrentie van Robin van Persie en Arjen Robben vermoedelijk niet, maar wacht maar tot hij mag invallen. Wij zouden dolgraag zien dat Depay een kans krijgt.
Christian Atsu, 22, Ghana - Weer een speler die we in Nederland goed kennen. Atsu speelde het voorbije seizoen op huurbasis bij Vitesse en dat deed hij uitstekend. Door de fans werd hij benoemd tot Speler van het Jaar. Gaat hij ook op het WK schitteren?
Bernard, 21, Brazilië - Groot was de verbazing toen Bernard voor een megabedrag van Atlético Mineiro naar Shakhtar Donetsk ging. Wees gerust mensen: Bernard lijkt het alweer te hebben gezien in Oekraïne en de kans is aanwezig dat hij naar de Premier League verhuist.
Kenneth Omeruo, 20, Nigeria - De mandekker van Chelsea kennen we in Nederland maar al te goed: hij speelde bij ADO Den Haag. De kenners verwachten dat hij in de toekomst een basisplaats weet te veroveren bij Nigeria. Laat hem maar zien op het WK, dan.
Joel Campbell, 21, Costa Rica - Bij Arsenal kwam het nog niet tot een doorbraak en dus liet Campbell zich verhuren aan achtereenvolgens Lorient, Real Betis en Olympiacos. Bij die laatste club ging hij helemaal los. Zo schitterde hij in oktober 2013 tegen OFI Kreta (5-1) met vier assists.
Bezig met laden …