voetbalzone

In beeld: spektakel bijna altijd verzekerd in strijd om Spaanse Supercopa

Dominic Mostert13 aug 2017, 14:00
Laatst bijgewerkt: 13 aug 2017, 14:00
Advertentie
In beeld: spektakel bijna altijd verzekerd in strijd om Spaanse Supercopa
Barcelona en Real Madrid nemen het zondag- en woensdagavond tegen elkaar op in de strijd om de Spaanse Supercopa. De finale belooft een spektakelstuk e worden, afgaande op de voorgaande edities. Wij hebben de laatste tien krachtmetingen in de Supercopa op een rij gezet. Reageren? Ga naar onze Facebook-pagina!
In 2007 boekte Sevilla een spectaculaire zege op Real Madrid over twee wedstrijden. De bekerwinnaar won in eigen huis al met 1-0 van de landskampioen, waarna de return in een 3-5 zege eindigde. Royston Drenthe scoorde nog wel voor Real, terwijl Wesley Sneijder en Ruud van Nistelrooij ook meededen. Frédéric Kanouté maakte een hattrick.
Een jaar later vielen de doelpunten opnieuw als rijpe appelen, maar ditmaal in beide wedstrijden. Valencia won met 3-2 van Real Madrid, ondanks een dubbelslag van Ruud van Nistelrooij, maar in de return boekte Real een 4-2 overwinning. De Nederlander maakte opnieuw een doelpunt.
In 2009 won Barcelona alles wat er te winnen viel, dus trad het aan tegen de verliezend bekerfinalist Athletic Club. In Bilbao wonnen de Catalanen met 1-2 en thuis werd het 3-0. Het waren de gloriedagen van Josep Guardiola bij Barcelona.
Barcelona zou ook in 2010 kampioen worden en stond ditmaal tegenover bekerwinnaar Sevilla. Na een 3-1 nederlaag in het Ramón Sánchez Pizjuán zag het er niet rooskleurig uit, maar in Camp Nou stelde Barcelona orde op zaken. Mede door een hattrick van Lionel Messi werd het 4-0.
De op één laatste 'Clásico' in de Supercopa was in 2011. Het werd een thriller: in het Santiago Bernabéu remiseerden de clubs met 2-2 en dat leek ook in de return te gebeuren. Twee minuten voor tijd maakte Lionel Messi er echter 3-2 van.
Het jaar daarop namen de aartsrivalen het opnieuw tegen elkaar op. Ditmaal trok Real Madrid aan het langste eind. Na een 3-2 nederlaag in Barcelona won de ploeg van José Mourinho voor eigen publiek met 2-1.
David Villa en Neymar zorgden in 2013 voor een 1-1 gelijkspel tussen Atlético Madrid en Barcelona. In de returnwedstrijd schoot Lionel Messi een strafschop op de lat in de 89ste minuut, maar het werd geen fatale misser. Omdat het 0-0 werd won Barcelona op basis van uitdoelpunten.
In 2014 maakte Barcelona voor het eerst in zes jaar geen deel uit van de strijd om de Supercopa. Voor het eerst in de geschiedenis werd het een Madrileense derby en die werd in het voordeel van Atlético Madrid beslist. Na een 1-1 gelijkspel in het Santiago Bernabéu zorgde Mario Mandzukic voor een 1-0 thuiszege.
Misschien wel de grootste stunt ooit in de Supercopa vond plaats in 2015. Athletic Club zette Barcelona met 4-0 te kijk, met een hattrick van Aritz Aduriz. Drie dagen later scoorde hij ook in de return, waarin het 1-1 werd. Het was de eerste prijs voor Athletic in 31 jaar.
Barcelona was vorig jaar veel te sterk voor Sevilla. Luis Suárez en Munir El Haddadi bezorgden de ploeg van Luis Enrique een 0-2 zege op Sevilla en voor eigen publiek werd het 3-0, dankzij treffers van Arda Turan (2x) en Lionel Messi.
Bezig met laden …