voetbalzone

In beeld: 19 spelers die we straks missen in de Champions League

Erik van Dam21 jun 2015, 08:15
Laatst bijgewerkt: 21 jun 2015, 08:15
Advertentie
In beeld: 19 spelers die we straks missen in de Champions League
In de Champions League zien we doorgaans de grootste namen aan het werk. Maar komend seizoen zullen we er ook weer een flink aantal moeten missen, onder voorbehoud van eventuele transfers!
Steven Gerrard vertrekt naar Los Angeles Galaxy en laat Europa achter zich. Was hij gebleven, dan hadden we hem overigens ook niet gezien: Liverpool plaatste zich niet voor de Champions League.
Gary Medel speelt goed op de Copa América en was afgelopen seizoen een van de beteren bij Internazionale. Zijn club finishte echter slechts als achtste en dat was niet hoog genoeg voor een plaats in Europa.
Mario Balotelli was de afgelopen vier seizoenen steevast te vinden in de Champions League, maar nu niet. Liverpool finishte buiten de top vier in Engeland en staat ernaast.
Afgelopen seizoen was Klaas-Jan Huntelaar nog vijf keer trefzeker in het miljoenenbal, waaronder twee goals tegen Real Madrid. Schalke 04 schopte het echter niet verder dan plaats vijf en ‘the Hunter’ ontbreekt straks dus.
Drie jaar op rij present in de Champions League, waaronder één keer in de finale. Het dramaseizoen dat Borussia Dortmund draaide, heeft echter tot gevolg dat we Marco Reus straks niet terugzien.
Hij zou intern al hebben aangegeven een andere club te willen zoeken, want Gonzalo Higuaín vindt dat hij thuis hoort in de Champions League. We geven hem geen ongelijk, maar Napoli lijkt gewoon niet beter te kunnen.
Nigel de Jong die in actie komt op dinsdag en woensdag: dat zien we graag. Met AC Milan zit het er niet in en de verdedigende middenvelder is bijna transfervrij, dus we achten de kans groot dat De Jong verkast naar een club die zich wél heeft geplaatst.
Sinds hij FC Porto verliet voor Internazionale, hebben we weinig spectaculairs meer vernomen van Fredy Guarín. En dat is jammer! Met zijn Italiaanse werkgever kwam hij nog nooit uit in de Champions League.
Christian Eriksen loopt voor het derde jaar op rij Champions League-voetbal mis. Tenzij hij nog een grote transfer maakt, wacht hem met Tottenham Hotspur alwéér een seizoen in de Europa League.
Jérémy Menez was het laatste jaar een lichtpuntje in de diepe duisternis bij AC Milan. Als enige onttrok hij zich aan de malaise en liet hij zien wat hij goed kan: scoren. Voor het tweede jaar op rij zit er voor Menez echter geen Champions League-voetbal in.
Hij is drievoudig winnaar van de competitie (2006, 2009 en 2010), maar Samuel Eto’o zit in de herfst van zijn loopbaan. De Champions League bereiken met Sampdoria bleek te veel gevraagd en dus moet hij het doen met de lager aangeslagen Europa League.
Xavi kwam zijn hele loopbaan uit voor Barcelona, maar verkast naar Qatar. Viermaal winnaar van de Champions League (2006, 2009, 2011 en 2015) en de man met de meeste wedstrijden ooit achter zijn naam: 151. We zullen hem missen.
Didier Drogba is vertrokken bij Chelsea en we wachten af waar de Ivoriaanse spits verder gaat. Hij is inmiddels 37 jaar en niet meer de man die hij ooit was, maar het zou toch fijn zijn hem er straks bij te hebben als geheim wapen bij een club die meedoet in de Champions League.
Mats Hummels in actie zien is geen straf: hij verstaat de kunst van het verdedigen ten volste. Door het waardeloze seizoen van Borussia Dortmund zit Europees voetbal er echter niet in voor de Duitser. Of gaat hij nog hogerop…?
Het is nog niet zeker, maar misschien was de finale tegen Barcelona zijn laatste wedstrijd in de Champions League. Andrea Pirlo denkt na over een laatste avontuur in de Verenigde Staten en dat zou betekenen dat we ‘Il Dirigente’ niet meer zien op de dinsdag- of woensdagavond. Balen.
Het was leuk geweest om te zien hoe Harry Kane het zou doen op het hoogste niveau, maar de 21-jarige spits zal geduld moeten hebben. Misschien zien we hem met een jaar vertraging in de Champions League.
Net als Steven Gerrard en Xavi verlaat Frank Lampard het Europese continent, dus zit het Champions League-voetbal er na vele jaren ook voor hem op. ‘Lamps’ gaat verder in New York.
Eén van de meest besproken voetballers in Engeland van de laatste maanden, Raheem Sterling, krijgt straks niet de kans zich te profileren op het podium der podia. Bij Liverpool was hij in de eerste seizoenshelft soms briljant, daarna zakte hij weg. Wat doet Sterling in de zomer?
Samen met ‘good old’ Luca Toni werd Mauro Icardi topscorer van de Serie A, met 22 doelpunten. Helaas moet de Argentijn het stellen zonder midweeks voetbal, tenzij hij toch nog van club verandert…
Bezig met laden …