voetbalzone

In beeld: 28 talenten in de Eredivisie om in de gaten te houden

Thijs Post11 aug 2014, 08:15
Laatst bijgewerkt: 11 aug 2014, 08:15
Advertentie
In beeld: 28 talenten in de Eredivisie om in de gaten te houden
Ricardo Kishna, 19, Ajax - Vorig seizoen maakte de Eredivisie kennis met Kishna, die in totaal acht optredens liet noteren. Dit voetbaljaar moet het jaar van de absolute doorbraak worden.
Sven van Beek, 20, Feyenoord - Van Beek speelde al tien wedstrijden in de hoofdmacht en door het vertrek van verdedigers als Bruno Martins Indi en Daryl Janmaat lijkt hij te kunnen rekenen op een basisplaats.
Jorrit Hendrix, 19, PSV - Met in competitieverband twintig optredens in de hoofdmacht van PSV staat Hendrix er al iets langer, maar met zijn negentien jaar kunnen we hem wel degelijk opschrijven als talent.
Bilal Ould-Chikh, 17, FC Twente - Plots was de jonge vleugelaanvaller daar, op 6 april 2014. In de Jupiler League scoorde hij namens Jong FC Twente twee keer tegen De Graafschap. Dit seizoen mocht hij in de eerste wedstrijd van het jaar, tegen SC Cambuur, al even invallen.
Thom Haye, 19, AZ - De defensieve middenvelder tekende in februari 2011 zijn eerste contract bij AZ en voor de geboren Amsterdammer lijkt dit het seizoen te worden dat hij wat basisplaatsen moet gaan pakken.
Joris van Overeem, 20, FC Dordrecht - AZ wilde Van Overeem ervaring op laten doen op het hoogste niveau en deed hem op huurbasis over aan FC Dordrecht. Daar bewees hij direct zijn waarde, door in het eerste competitieduel (met sc Heerenveen) voor de winnende treffer te zorgen.
Daley Sinkgraven, 19, sc Heerenveen - De zoon van ex-prof Harry Sinkgraven verlengde onlangs zijn contract bij sc Heerenveen tot medio 2017. Voor de middenvelder een teken van vertrouwen van de club uit Friesland.
Joost van Aken, 20, sc Heerenveen - Nee, Van Aken speelde niet gelukkig in de eerste competitiewedstrijd van het jaar. Hij ging tegen FC Dordrecht in de fout waardoor zijn ploeg met 1-2 verloor. Let desondanks op hem, hij komt er wel.
Kingsley Boateng, 20, NAC Breda - Plots doken daar geruchten op dat NAC Breda zou gaan samenwerken met een aanvaller van AC Milan. Ja hoor, Boateng werd weggeplukt uit Italië. Wie in de jeugdopleiding van grootmacht AC Milan heeft gespeeld, kan echt wel wat.
Bilal Basacikoglu, 19, Feyenoord - Hij brak door als groeibriljant van sc Heerenveen en hij verdiende een transfer naar Feyenoord. Aan de man die nog in de jeugdopleiding van Ajax speelde om het nu ook in Rotterdam te laten zien.
Wallace, 20, Vitesse - Een speler die afkomstig is van Chelsea is sowieso de moeite waard om in de gaten te houden. Het is het geval bij vleugelverdediger Wallace, die door Vitesse wordt gehuurd van de grootmacht uit Londen.
Terell Ondaan, 20, Willem II - De rappe vleugelaanvaller maakte al een goede indruk in de Jupiler League en nu mag hij zich ook bewijzen op een hoger niveau. Ondaan speelde vroeger in de jeugdopleidingen van Ajax en AZ en sinds de zomer van 2013 is hij actief in Tilburg.
Shadrach Eghan, 20, FC Twente - Eghan kwam vorig seizoen al tot 24 competitiewedstrijden voor FC Twente, waarvan 17 als basisspeler. Hij staat dus al in de belangstelling, maar het blijft interessant om te zien hoe de middenvelder het dit jaar gaat doen.
Albert Rusnák, 20, SC Cambuur - Een aanvaller van Manchester City naar Leeuwarden? Jazeker. Rusnák maakte direct een verpletterende indruk. Met een heerlijke vrije trap tekende hij voor een doelpunt in de seizoensopener tegen FC Twente.
Ryan Thomas, 19, PEC Zwolle - Moeten we de Nieuw-Zeelander nog introduceren? Dat lijkt ons niet. Vorig seizoen speelde hij al een aantal uitstekende wedstrijden voor de bekerwinnaar. Let op hem: doet hij het opnieuw goed, dan lonkt een toptransfer.
Nikolaos Ioannidis, 20, PEC Zwolle - Bij de Griekse grootmacht Olympiacos heeft men het volste vertrouwen in Ioannidis, die een contract tot medio 2019 heeft gekregen. Hij mag het twee jaar lang laten zien in de spits van PEC Zwolle.
Muamer Tankovic, 19, AZ - Bij zijn debuut in de spits van AZ tekende Tankovic direct voor een treffer. En kan hij zich een betere leermeester wensen? Zoals bekend is Marco van Basten de trainer van de Alkmaarders.
Everon Pisas, 19, FC Dordrecht - Tegen sc Heerenveen stichtte de rappe vleugelaanvaller Pisas veel gevaar en dat kan een voorbode zijn op de rest van het seizoen. Vorig jaar was hij in de Jupiler League overigens nog geen vaste basisspeler.
Uros Djurdjevic, 20, Vitesse - De jeugdinternational van Servië kwam vorig seizoen tot zes invalbeurten bij Vitesse, maar scoren deed hij nog niet. Zondag had hij tegen Ajax ook geen basisplaats, maar die vaste plek gaat er vast wel komen.
Bas Kuipers, 19, Excelsior - Wie aanvoerder is van Jong Ajax kan wel een balletje trappen en dat geldt ook voor Kuipers. De Amsterdammers laten de verdediger ervaring opdoen op het hoogste niveau: Kuipers speelt een jaar voor Excelsior.
Robin Gosens, 20, FC Dordrecht - Een bekende naam is de door Vitesse verhuurde middenvelder nog niet, maar daar komt mogelijk snel verandering in. In de eerste speelronde was hij basisspeler bij zijn ploeg, die zo verrassend won van sc Heerenveen.
Isak Ssewankambo, 18, NAC Breda - De Zweedse belofte speelde in de jeugd van Chelsea, maar een vast contract kreeg de verdediger niet. NAC Breda was ‘erg gecharmeerd’ en hapte gauw toe.
Richairo Zivkovic, 17, Ajax - Goed, Zivkovic is misschien een te gevestigde naam voor deze lijst, maar we nemen hem toch mee. De aanvaller is immers nog maar zeventien jaar oud. Gaat hij dit seizoen al definitief doorbreken in Amsterdam?
Marko Maletic, 20, Excelsior - De jeugdinternational van Bosnië maakte vorig seizoen als spits acht treffers voor FC Oss in de Jupiler League en dit seizoen mag hij het een stapje hoger proberen. In de Eredivisie dus, bij Excelsior.
Rick Karsdorp, 19, Feyenoord - Middenvelder Karsdorp werd verkozen tot beste speler van de landelijke A-jeugd van vorig seizoen. Competitiewedstrijden in de hoofdmacht speelde hij nog niet, maar zijn invalbeurt in de Champions League-wedstrijd tegen Besiktas toont aan dat men veel van hem verwacht in Rotterdam.
Rai Vloet, 19, PSV - De zoon zijn van een bekend persoon in de voetballer, is dat een voor- of een nadeel? Vloet, zoon van Wiljan, lijkt er niet mee te zetten. Gestaag werkt hij aan zijn grote doorbraak bij PSV. Mogelijk dit jaar al.
Bertrand Traoré, 18, Vitesse - We zagen hem afgelopen jaar al even in het shirt van Vitesse en dit seizoen krijgt hij een compleet jaar de kans in Arnhem. De middenvelder uit Burkina Faso wordt gehuurd van Chelsea.
Anwar El Ghazi, 19, Ajax - Branie, lef, acties, voorzetten, doelpunten. Is dit de nieuwe publiekslieveling van Ajax? De concurrentiestrijd in Amsterdam is niet mis, maar die El Ghazi, die komt er wel. Let op hem, dit jaar.
Bezig met laden …