voetbalzone

In beeld: tien feitjes over Marco Asensio, de halve Nederlander van Real Madrid

Daniel Cabot Kerkdijk10 aug 2016, 14:15
Laatst bijgewerkt: 10 aug 2016, 14:15
Advertentie
In beeld: tien feitjes over Marco Asensio, de halve Nederlander van Real Madrid
Marco Asensio Willemsen zag twintig jaar geleden het levenslicht op Mallorca, als zoon van een Nederlandse moeder en een Spaanse vader. De in Spanje ongewone voornaam Marco verwijst naar Marco van Basten.
Op 27 oktober 2013, als zeventienjarige, maakte de aanvallende middenvelder zijn debuut voor Real Mallorca, in de Segunda División. Na zes optredens was hij al basiskracht van ’los Bermellones’.
Op 5 december 2014 werd de verkoop van de toen nog achttienjarige Asensio aan Real Madrid officieel. De middenvelder, die voor 3,9 miljoen euro van de hand werd gedaan, speelde de rest van het seizoen nog op huurbasis voor Real Mallorca.
Real Madrid stalde Asensio, die in totaal 56 wedstrijden voor Real Mallorca speelde, een jaar geleden tijdelijk bij Espanyol.
Asensio is al jaren een van de grootste talenten van Spanje. Hij kwam uit voor Spanje Onder-16, Spanje Onder-19 en Spanje Onder-21. Met Spanje Onder-19 werd hij vorig jaar Europees kampioen in Griekenland.
Ondanks de hashtag #AsensioWillemseninOranje zag Asensio geen reden om zijn interlandloopbaan bij het Nederlands elftal te vervolgen.
Op 29 mei 2016 was het zover: Asensio maakte zijn officieuze debuut als Spaans international. Hij deed een uur mee in de oefeninterland tegen Bosnië & Herzegovina.
Daarna volgden mooie woorden van de inmiddels als Spaans bondscoach vertrokken Vicente del Bosque. "Hij is het grootste talent van het Spaanse voetbal."
Barcelona had twee jaar geleden ook interesse in Asensio, maar wilde niet verder gaan dan 1,5 miljoen euro plus enkele variabele clausules. Real Madrid bood meer en Real Mallorca accepteerde het bod van de hoofdstedelingen.
In zijn uitleenperiode aan Espanyol was Asensio goed voor vier treffers en liefst elf assists, in 37 optredens. Alleen Lionel Messi, Luis Suárez, Koke, Neymar en Cristiano Ronaldo lieten meer assists noteren.
Bezig met laden …