voetbalzone

In beeld: 25 topvoetballers die na dit seizoen gratis op te halen zijn

Robin Bruggeman05 okt 2017, 08:15
Laatst bijgewerkt: 05 okt 2017, 08:15
Advertentie
In beeld: 25 topvoetballers die na dit seizoen gratis op te halen zijn
Clubs doen er alles aan om te voorkomen dat hun belangrijkste spelers transfervrij de deur uit lopen, maar soms duren de onderhandelingen langer dan gepland of is de voetballer in kwestie niet geïnteresseerd in een nieuw contract. In onze special zie je daarom 25 bekende namen die, als zij er niet voor kiezen om hun verbintenis te verlengen, na dit seizoen gratis op te halen zijn! Reageren? Dan kan op onze Facebook-pagina!
José Giménez (Atlético Madrid) beleefde twee jaar geleden zijn doorbraak in Madrid en maakte vorig seizoen, ondanks een minder jaar, nog steeds regelmatig zijn minuten. De 22-jarige verdediger heeft echter nog maar een contract tot volgend jaar zomer en Manchester United, Arsenal en Internazionale hopen van de situatie te kunnen profiteren.
Fernandinho (Manchester City) speelt al vijf jaar voor City en was in die tijd vaak belangrijk met zijn onderscheppingen en tackles. De gesprekken tussen de club en de Braziliaan zijn naar verluidt ook al aan de gang, al lijkt er voorlopig nog geen akkoord in zicht.
Hatem Ben Arfa (Paris Saint-Germain) bloeide helemaal op bij OGC Nice en verdiende vorig jaar een transfer naar de Franse hoofdstad. De middenvelder komt echter nauwelijks in de plannen van Unai Emery voor en een vertrek in de zomer, als zijn contract afloopt, is zo goed als zeker.
Juan Mata (Manchester United) leek door de komst van José Mourinho op een zijspoor te belanden op Old Trafford, maar de Spanjaard is onder de Portugees uitgegroeid tot een gewaardeerde kracht. Hij lijkt dan ook een nieuw contractvoorstel te kunnen verwachten.
Voor landgenoot Ander Herrera (Manchester United) geldt hetzelfde: de Spanjaard maakt regelmatig minuten en is naar verluidt al in onderhandeling met ‘the Red Devils’ over een nieuwe verbintenis. Als de partijen er echter niet uit komen, is Barcelona naar verluidt een van de belangstellenden.
Stefan de Vrij (Lazio) leek afgelopen zomer al uit Rome te vertrekken, maar maakte uiteindelijk toch geen transfer. Onder meer Liverpool, Juventus en Chelsea worden genoemd als clubs die mogelijk van de naderende transfervrije status van de Oranje-international willen profiteren.
Ross Barkley (Everton) botste vorig seizoen met Ronald Koeman en zag in de zomer een transfer naar Chelsea op het laatste moment afketsen, terwijl ook Tottenham Hotspur lang geïnteresseerd was. Die laatste club wordt nu weer genoemd als de mogelijke nieuwe werkgever van de middenvelder.
Leon Goretzka (Schalke 04) lijkt na Joel Matip en Sead Kolasinac de volgende belangrijke speler van ‘die Knappen’ die transfervrij gaat vertrekken uit Gelsenkirchen. Zo’n beetje de hele Engelse en Italiaanse top is geïnteresseerd in de 22-jarige middenvelder, maar Bayern München heeft naar verluidt de beste papieren.
Luke Shaw (Manchester United) is er na zijn komt voor 37,5 miljoen euro in 2014 nooit helemaal in geslaagd om uit te groeien tot een onbetwiste basiskracht op Old Trafford. United zal de back hoe dan ook niet gratis de deur uit willen laten lopen en Shaw heeft een optie voor nog een jaar in zijn contract staan.
Het is moeilijk om Andrés Iniesta (Barcelona) voor te stellen in een andere clubshirt dan dat van de Catalanen. De ervaren middenvelder, die onlangs aangaf dat er ‘goed nieuws’ aan zit te komen, heeft zijn contract echter nog niet verlengd en onder meer Juventus hoopt van die situatie te kunnen profiteren.
Jack Wilshere (Arsenal) kwam vorig seizoen op huurbasis uit voor AFC Bournemouth en is sinds zijn rentree in het Emirates Stadium ook geen basiskracht. Arsenal hoopt de jeugdexponent echter aan boord te kunnen houden en heeft hem naar verluidt een voorstel voor een vierjarig contract gedaan.
Franck Ribéry (Bayern München) ligt er waarschijnlijk tot de winterstop uit met een zware knieblessure en dat is een behoorlijke domper in wat weleens zijn laatste seizoen in Beieren zou kunnen zijn. De 34-jarige Fransman slaagt er steeds minder in om zijn stempel op het spel van Bayern te drukken en kiest mogelijk nog voor een laatste avontuur in een andere competitie.
Daley Blind (Manchester United) is de volgende speler van ‘the Red Devils’ die bezig is aan zijn laatste contractjaar. De voormalige Ajacied pakt echter ook onder José Mourinho zijn minuten mee en de club heeft een eenzijdige optie om nog een jaar aan de verbintenis vast te plakken.
Mario Balotelli (OGC Nice) is na een redelijk geslaagd eerste seizoen alweer bezig aan zijn tweede jaarcontract in Zuid-Frankrijk. ‘Super Mario’ kan aankomende zomer echter weer verkassen en is wellicht toe aan een nieuw avontuur.
Emre Can (Liverpool) is onder Jürgen Klopp een belangrijke schakel op het middenveld en dat is ook Juventus niet ontgaan. De Italianen ondernamen afgelopen zomer al een poging om de Duits international over te nemen en hopen aankomende zomer ongetwijfeld van zijn transfervrije status te profiteren als Can zijn contract op Anfield niet gaat verlengen.
Juanfran (Atlético Madrid) geldt als een van de pijlers onder het succes van Atlético Madrid van de afgelopen jaren. De 32-jarige verdediger lijkt ook nog wel even mee te kunnen, dus waarschijnlijk zit er een nieuw voorstel van ‘los Colchoneros’ in de pijplijn.
Marouane Fellaini (Manchester United) is door de fans van ‘the Red Devils’ nooit met open armen ontvangen, maar geldt voor José Mourinho als een gewaardeerde kracht op het middenveld. De Portugees verzuchtte onlangs dat hij hoopt dat de club werk gaat maken van de contractverlenging voor Fellaini en andere belangrijke schakels.
João Miranda (Internazionale) speelt sinds 2015 voor ‘i Nerazzurri’ en werd vorig jaar na een seizoen op huurbasis definitief overgenomen. De Braziliaan tekende een tweejarig contract in het Giuseppe Meazza en kan, als hij niet gaat verlengen, aankomende zomer transfervrij vertrekken.
Alexis Sánchez (Arsenal) lijkt hoe dan ook bezig te zijn aan zijn laatste seizoen in het Emirates Stadium. Arsenal deed de Chileen al een aantal aanbiedingen, maar Sánchez is niet tevreden over het salaris dat ‘the Gunners’ in gedachten hebben. Manchester City of Paris Saint-Germain lijkt op dit moment de meest waarschijnlijke bestemming voor de aanvaller.
Mesut Özil (Arsenal) dreigt net als Sánchez transfervrij te vertrekken bij de club van Arsène Wenger. Özil verlangt naar verluidt een ton meer per week dan Arsenal bereid is om te bieden en onder meer Internazionale en Manchester United houden de situatie scherp in de gaten.
Yaya Touré (Manchester City) leek afgelopen zomer al te gaan vertrekken bij ‘the Citizens’, maar knokte zich toch weer terug in de selectie van Josep Guardiola en werd beloond met nieuw eenjarig contract. De Ivoriaan zal volgend jaar echter na acht jaar in het blauwe deel van Manchester waarschijnlijk wel de deur achter zich dicht gaan trekken.
Giorgio Chiellini (Juventus) is door het vertrek van Leonardo Bonucci naar AC Milan des te belangrijker geworden voor ‘La Vecchia Signora’ en het lijkt dan ook onwaarschijnlijk dat Chelsea kan gaan profiteren van de bijna transfervrije status van de verdediger. Chiellini en Juventus onderhandelen op dit moment naar verluidt over een nieuwe verbintenis.
Zlatan Ibrahimovic (Manchester United) tekende eind vorige maand opnieuw op Old Trafford, nadat hij vorig seizoen al furore maakte in het shirt van United. De Zweed is nog altijd niet hersteld van zijn zware knieblessure en lijkt in de zomer hoe dan ook weer te vertrekken als ‘the Red Devils’ erin slagen om een grote naam als Antoine Griezmann aan te trekken.
Arjen Robben (Bayern München) was een van de spelers die jarenlang de kar trok in Beieren, maar ook bij de Oranje-international beginnen de jaren te tellen. De inmiddels 33-jarige Robben zou nog één avontuur aan kunnen gaan als hij in de zomer transfervrij vertrekt.
Lionel Messi (Barcelona) bereikte naar verluidt in juli al een akkoord met de Catalanen over een nieuw contract dat loopt tot 2021. De handtekening van de Argentijn is echter nog steeds niet officieel gezet en onder meer Manchester City hoopt van de situatie te profiteren.
Bezig met laden …