voetbalzone

In beeld: 11 trainers die nog vóór het seizoen begon al weggingen

Erik van Dam10 aug 2016, 23:00
Laatst bijgewerkt: 10 aug 2016, 23:00
Advertentie
In beeld: 11 trainers die nog vóór het seizoen begon al weggingen
Bruce Rioch (Arsenal) werd vlak voor de start van het seizoen 1996/97 ontslagen na een conflict met het bestuur over transfers.
Luigi Delneri promoveerde twee keer achter elkaar met Ternana en werd in de zomer van 1998 binnengehaald bij Empoli. Toch ontsloeg de club hem daarna alweer gauw, nog voor het seizoen begon: de officiële mededeling was dat het tactisch niet boterde met de spelers.
Cesare Prandelli stapte in de zomer van 2004 binnen bij AS Roma. Hij ging uit eigen beweging echter weer weg vanwege de ziekte waarmee zijn vrouw Manuela te kampen had. Pas een jaar later ging hij weer aan het werk.
Daar is-ie alweer, Luigi Delneri. Hij nam het roer bij FC Porto in 2004 over van José Mourinho, die net de Champions League had gewonnen. De belangrijke spelers in de kleedkamer duldden Delneri niet en dus vloog-ie er weer uit.
Francesco Guidolin begon op 23 juni met veel zin aan zijn nieuwe baan bij Genoa. Door een schandaal werd de club echter kort daarop teruggezet naar de Serie C1 en dus pakte Guidolin zijn spullen.
Jörn Andersen loste in juni 2008 een zekere Jürgen Klopp af als trainer van FSV Mainz 05. Het eerste seizoen verliep prima, maar daarna ontsloeg de club Andersen tot ieders verbazing al op 3 augustus, na een nederlaag in de eerste bekerwedstrijd.
Op 2 juni 2011 huurde Maurizio Zamparini een nieuwe trainer in voor Palermo: Stefano Pioli. Op 31 augustus moest hij alweer weg, na twee wedstrijden tegen FC Thün die leidden tot uitschakeling in Europa. De Serie A begon elf dagen daarna.
Roberto Donadoni trad in november 2010 aan bij Cagliari, als opvolger van Pierpaolo Bisoli. Nadat de club David Suazo wel liet meetrainen, maar niet vastlegde, trok Donadoni zijn conclusies en stapte hij op 12 augustus op: negen dagen voor de start van het seizoen.
Gefrustreerd door het uitblijven van actie op de transfermarkt leverde Steve Bruce eerder deze zomer op eigen initiatief zijn contract bij Hull City in.
Marcelo ‘El Loco’ Bielsa werd op 6 juli van dit jaar onthuld als de nieuwe trainer van Lazio. Twee dagen later kapte de Argentijn ermee, omdat enkele toegezegde acties niet werden uitgevoerd door voorzitter Claudio Lotito.
En dan Roberto Mancini. Hij leek op weg naar een nieuw seizoen met Internazionale, maar een langer lopend conflict met baas Erick Thohir en de directie in Milaan leidde tot zijn zomerse vertrek. Twaalf dagen voor de start van het seizoen volgde Frank de Boer hem op.
Bezig met laden …