voetbalzone

In beeld: twintig Marokkanen die voor een ander voetballand kozen

Gijs Freriks22 nov 2016, 07:15
Laatst bijgewerkt: 22 nov 2016, 07:15
Advertentie
In beeld: twintig Marokkanen die voor een ander voetballand kozen
Hakim Ziyech koos voor de nationale ploeg van Marokko, maar het is geen vanzelfsprekendheid dat spelers met een Marokkaans én een paspoort van een ander land voor ‘De Leeuwen van de Atlas’ uitkomen. Reageren of heb je zelf nog spelersnamen? Ga naar onze Facebook-pagina!
Marouane Fellaini heeft al 75 interlands voor België achter zijn naam staan, maar de middenvelder had zijn interlandloopbaan ook bij Marokko kunnen afwerken. Fellaini, wiens Marokkaanse ouders uit Tanger komen, werd geboren in het Brusselse Etterbeek.
Omar Elabdellaoui slaagde niet bij Feyenoord, maar de rechtsback doet het bij Olympiacos momenteel meer dan uitstekend. Hij is inmiddels 23 keer voor Noorwegen uitgekomen.
Nacer Chadli werd in november 2010 opgeroepen voor Marokko, maar koos uiteindelijk voor België. De voormalig aanvaller van FC Twente vertrok in 2013 naar Tottenham Hotspur en komt sinds afgelopen zomer uit voor West Bromwich Albion.
De ouders van Ibrahim Afellay kwamen in de jaren zestig vanuit Al Hoceima naar Nederland. De middenvelder groeide op in de Utrechtse wijk Overvecht en speelt tegenwoordig voor Stoke City.
Munir El Haddadi maakte in september 2014 in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Macedonië zijn debuut voor Spanje. De aanvaller maakte sindsdien niet meer zijn opwachting bij ‘la Furia Roja’.
Younés Kaabouni heeft officieel nog geen knoop doorgehakt, maar de aanvallende middenvelder van Girondins Bordeaux heeft wel laten weten dat het ‘een droom’ van hem is om voor de Franse ploeg uit te komen.
Adam Maher koos in 2009 definitief voor het Nederlands elftal. De vader van de middenvelder komt uit het plaatsje Tinghir in Zuid-Marokko en diens vrouw woonde vijftig kilometer verderop.
Khalid Boulahrouz maakte in september 2004, toen Marco van Basten de bondscoach was, zijn debuut voor het Nederlands elftal. De verdediger kwam uiteindelijk tot 35 caps.
Zakaria Bakkali aarzelde lang tussen Marokko en België en koos uiteindelijk voor ‘De Rode Duivels’. De aanvaller, die voor Valencia speelt, staat op twee interlands.
Adil Rami weigerde in 2008 een uitnodiging van bondscoach Henri Michel en koos vervolgens voor een carrière bij Frankrijk. Hij maakte in 2012 tegen IJsland zijn eerste interlanddoelpunt.
Anwar El Ghazi maakte in september 2015 bekend voor Oranje te kiezen. De rechtsbuiten van Ajax heeft thans twee interlands achter zijn naam staan.
Just Fontaine werd geboren in Marrakech en na drie seizoenen voor Casablanca te hebben gespeeld, vertrok hij naar Frankrijk. De nu 83-jarige oud-spits scoorde in 21 interlands liefst 30 keer voor ‘les Bleus’.
Otman Bakkal, kind van Marokkaanse ouders, debuteerde in november 2009 in Oranje. De middenvelder zette in maart jongstleden een punt achter zijn carrière.
Karim Bellarabi is een van de grootste spelers uit deze fotospecial. De 26-jarige rechtsbuiten van Bayer Leverkusen staat op elf interlands en wordt gevolgd door onder meer Borussia Dortmund, Internazionale en AC Milan.
Abdoulay Konko van Atalanta had door zijn Senegalese vader en Marokkaanse moeder wat te kiezen, maar de in Marseille geboren rechtsback koos voor Frankrijk. Of hij ooit nog een interland gaat spelen, is zeer de vraag.
Mohammed Abdellaoue maakte in augustus 2008 zijn debuut voor de Noorse ploeg. De spits van Valerenga staat inmiddels op zeven doelpunten in 33 wedstrijden voor zijn land.
Ook voormalig sc Heerenveen-aanvaller Tarik Elyounoussi komt uit voor Noorwegen; de 28-jarige buitenspeler van Olympiacos staat op veertig interlandduels.
Younès Kaboul speelde vijf interlands voor Frankrijk en daarin scoorde hij één keer. De centrale verdediger staat sinds afgelopen zomer onder contract bij Watford.
Amine Harit heeft Marokkaans bloed en hoewel hij nog van land mag veranderen, heeft de middenvelder van Nantes nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij voor Frankrijk uit wil komen. De Marokkaanse bond probeert hem overigens nog over te halen.
Yassine El Ghanassy speelde jeugdinterlands voor België en Marokko en maakte in oktober 2010 zijn debuut voor onze zuiderburen. De ex-aanvaller van sc Heerenveen verdedigt tegenwoordig de kleuren van KV Oostende.
Bezig met laden …