voetbalzone

In beeld: twintig van de grootste talenten van de UEFA Youth League

Yanick Vos31 okt 2017, 07:15
Laatst bijgewerkt: 31 okt 2017, 07:15
Advertentie
In beeld: twintig van de grootste talenten van de UEFA Youth League
De bal gaat dinsdag weer rollen in de UEFA Youth League, het toernooi waar de toppers van de toekomst rondlopen. Dat het toernooi overloopt van kwaliteit, blijkt wel over de volgende twintig spelers die dit seizoen ingeschreven staan voor het toernooi.
Aleksander Isak (18) – Borussia Dortmund. Misschien wel het grootste talent van het huidige seizoen in de Youth League. De Zweedse spits stond aan het begin van dit jaar in de belangstelling van de grootste clubs uit Europa. Hij koos voor Dortmund, dat hem voor 8,6 miljoen euro overnam van AIK.
Ben Woodburn (18) – Liverpool. Dit talent, nu al A-international van Wales, zette vorige week nog zijn handtekening onder een contract dat hem tot de zomer van 2022 aan Liverpool verbindt. Jürgen Klopp laat hem af en toe al ruiken aan het grote werk, maar voordat hij echt doorbreekt in het eerste elftal van ‘the Reds’, mag hij eerst nog wat vlieguren maken in de Youth League.
Cheick Touré (16) – Feyenoord. Werd eerder dit seizoen bekend bij het grote publiek door zijn debuut in de hoofdmacht van Feyenoord. Tegen Willem II (5-0 winst) maakte de linksbuiten voor het eerst speelminuten in de Eredivisie. Touré begon in de jeugdopleiding van FC Dordrecht en maakte na twee jaar de overstap naar Feyenoord. In Rotterdam zette het talent eerder dit jaar zijn handtekening onder een contract tot de zomer van 2020.
Jadon Sancho (17) – Borussia Dortmund. De duurste speler van het huidige seizoen in de UEFA Youth League. Afgelopen zomer liet de Engelse middenvelder de jeugdopleiding van Manchester City achter zich. Dormtund telde 8,7 miljoen euro neer voor de speler die ook aanbiedingen had van Arsenal, Manchester United en Tottenham Hotspur.
Jordi Mboula (18) – AS Monaco. Deze rechtsbuiten werd in 2010 opgenomen in de jeugdopleiding van Barcelona en ontwikkelde zich daar stormachtig. Het eerste elftal haalde hij nooit, want Monaco plukte hem afgelopen zomer voor drie miljoen euro weg.
José Gomes (18) – Benfica. Een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van Benfica. Niet voor niets heeft de Portugese topclub hem tot medio 2022 onder contract staan. De rechtsbenige centrumspits mag zich al geruime tijd jeugdinternational noemen en werd vorig jaar met zeven doelpunten topscorer op het EK Onder-17 in Azerbeidzjan.
Dan-Axel Zagadou (18) – Borussia Dortmund. Paris Saint-Germain zag dit Franse toptalent afgelopen zomer transfervrij naar Dortmund verkassen. Ook RB Leipzig en Manchester City waren in de markt voor de boomlange verdediger. “Ik heb zeer bewust gekozen voor BVB, omdat het deze grote club steeds weer lukt jonge spelers te laten doorstromen naar de hoofdmacht.” Onder Peter Bosz kwam Zagadou dit seizoen al negen competitiewedstrijden in actie.
Diogo Dalot (18) – FC Porto. De middenvelder is de volgende parel uit de geroemde jeugdopleiding van FC Porto. Hij maakte onlangs zijn debuut in de hoofdmacht en mag op interesse rekenen vanuit Spanje. Barcelona en Real Madrid hebben naar verluidt een oogje op hem. De waarde van Dalot wordt in Portugese en Spaanse media geschat op twintig miljoen eur. Ook Napoli en Juventus volgen hem nauwlettend.
Florentino (18) – Benfica. Deze Portugese jeugdinternational is een van de beste verdedigende middenvelders van zijn generatie. Hij miste dit seizoen nog geen minuut in de Youth League en was al een keer trefzeker. De club uit Lissabon heeft hoge verwachtingen van Florentino en legde hem tot de zomer van 2022 vast.
Rafa Mújica (19) – Barcelona. Deze talentvolle aanvaller werd uit de jeugdopleiding van Las Palmas geplukt. Bij Barcelona heeft hij zich sterk ontwikkeld, alleen kent hij een ongelukkig seizoen. De aanvaller liep tegen een spierscheuring op en is voorlopig uitgeschakeld.
Danilo (18) – Ajax. Wanneer een club als Ajax twee miljoen euro neertelt voor een Braziliaans talent, dan mogen de verwachtingen hoog zijn. De spits verliet Santos eerder dit jaar voor zijn avontuur in Nederland, met de hoop om door te breken op het hoogste niveau.
Jorge Cuenca (17) – Barcelona. Is een van de jongsten in het team van Barcelona, maar zeker niet de minste. Deze centrumverdediger werd afgelopen zomer voor 400.000 euro overgenomen van Alcorcón. Hij tekende een contract tot 2019, met de optie voor nog drie jaar.
Nicolás Schiappacasse (18) – Atlético Madrid. Deze Uruguayaanse aanvaller traint al regelmatig mee met de selectie van hoofdtrainer Diego Simeone. Hij werd een jaar geleden voor anderhalf miljoen euro overgekocht van het Uruguayaanse Club Atlético River Plate uit Montevideo.
Nicolò Zaniolo (18) – Internazionale. De aanvallende middenvelder wordt gezien als een van de grootste talenten uit Italië. Hij ruilde eerder de jeugdopleiding van Fiorentina in voor die van Entella, en maakte afgelopen zomer voor 1,8 miljoen euro de sprong naar Inter.
Andrea Pinamonti (18) – Internazionale. De Italiaanse spits maakte vorig seizoen al zijn debuut in het eerste elftal van de club uit Milaan. Zijn doelpunten maakt hij in het hoogste jeugdelftal van Inter en dit seizoen staat zijn teller in de Youth League al op drie doelpunten in twee wedstrijden.
Zinho Vanheusden (18) – Internazionele. Na zeven jaar in de jeugdopleiding van Standard Luik gespeeld te hebben, koos de centrumverdediger voor een vertrek naar Inter. In Italië wordt een van de grootste Belgische talenten klaargestoomd voor het grote werk.
Sebastian Pasquali (17) – Ajax. Deze middenvelder wordt door velen gezien als het grootste talent van Australië. Hij heeft Melbourne City achter zich gelaten om het te maken bij Ajax.
Justin Bijlow (19) – Feyenoord. Als Brad Jones en Kenneth Vermeer hun beste tijd in De Kuip hebben gehad, dan wordt verwacht dat Bijlow de positie tussen de palen inneemt. De jeugdinternational wordt door velen gezien als het grootste keeperstalent van Nederland.
Jens Odgaard (18) – Internazionale. Werd afgelopen zomer voor anderhalf miljoen euro weggekocht bij het Deense Lyngby. De talentvolle spits was dit UEFA Youth League-seizoen al twee keer trefzeker.
Dani Gomez (19) – Real Madrid. De spits om in de gaten te houden bij Real Madrid. Wist dit seizoen al vijf doelpunten te maken in drie wedstrijden in de Youth League.
Bezig met laden …