voetbalzone

In beeld: twintig voetballers die voor Indonesië hadden kunnen spelen

Yanick Vos05 dec 2016, 07:15
Laatst bijgewerkt: 05 dec 2016, 07:15
Advertentie
In beeld: twintig voetballers die voor Indonesië hadden kunnen spelen
Robin van Persie speelde tot dusver 101 interlands voor het Nederlands elftal, maar had zich ook Indonesisch international kunnen noemen door zijn Indonesische roots.
Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst heeft wortels in Indonesië. Zijn moeder, Francien Supelette, is een Molukse. Toch koos hij voor Oranje en speelde 106 interlands.
Johnny Heitinga heeft een Nederlandse moeder en Indonesische vader. Pa Heitinga werd geboren in Jakarta. Samen zijn ouders kwam de vader van Heitinga eind jaren vijftig naar Nederland.
Ook Roy Makaay heeft een Indonesische achtergrond, maar koos ervoor om voor Oranje uit te komen. De oud-spits van onder meer Feyenoord en Bayern München had alleen de pech dat hij concurrenten had als Dennis Bergkamp, Patrick Kluivert en Ruud van Nistelrooy, waardoor hij nooit de vaste eerste spits was. Hij kwam totaal tot 43 interlands.
Michael Mols speelde totaal zes interlands voor Oranje, maar wist daarin niet te scoren. De oud-spits van onder meer FC Utrecht en Glasgow Rangers had ook voor Indonesië kunnen kiezen door de achtergrond van zijn familie.
Ezra Walian
Denny Landzaat kwam tot 38 interlands voor Oranje. De middenvelderer koos het Nederlands elftal boven de nationale ploeg van Indonesië.
De wortels van Bobby Petta liggen in Indonesië, maar een interland speelde hij nooit. Mede door blessureleed van de oud-aanvaller van onder meer Feyenoord en Celtic is het er nooit van gekomen.
Belgisch international Radja Nainggolan werd geboren in Antwerpen. Zijn moeder is Belgisch, maar zijn vader komt uit Indonesië.
Gaston Salasiwa
Juventus-doelman Emil Audero werd geboren in Indonesië, maar werkte zijn interlands als jeugdinternational af voor Italië. De negentienjarige sluitpost kan nog altijd kiezen voor de nationale ploeg van Indonesië.
Ook de wortels van oud-international Wilfred Bouma liggen in Indonesië.
Nigel de Jong heeft Moluks bloed, maar heeft er nooit aan gedacht om voor Indonesië te spelen. De geboren Amsterdammer speelde tot dusver 81 interlands.
Demy de Zeeuw had door de afkomst van zijn moeder kunnen spelen voor Indonesië, maar het werd Oranje.
Dominggus Lim-Duan kwam uit voor clubs als Excelsior, FC Eindhoven en PEC Zwolle en was in beeld bij de nationale ploeg van Indonesië. Tot een interland kwam het niet voor de geboren Zwollenaar.
Joey Suk
NEC’er Jeffrey Leiwakabessy speelde nooit een interland, maar had zich vanwege zijn afkomst voor Indonesië uit mogen komen.
Jairo Riedewald heeft zijn debuut voor Nederland al gemaakt en daar balen ze in Indonesië wel een beetje van.
Oliver Rifai
Sonny Silooy is van Indonesische afkomst, maar werd geboren in Rotterdam. Hij kwam tot 25 interlands, maar speelde nooit een eindtoernooi.
Bezig met laden …