voetbalzone

In beeld: 21 van de beste Marokkaanse spelers in de Eredivisie ooit

Thijs Post29 dec 2016, 07:15
Laatst bijgewerkt: 29 dec 2016, 07:15
Advertentie
In beeld: 21 van de beste Marokkaanse spelers in de Eredivisie ooit
Er hebben veel goede Marokkaanse spelers in de Eredivisie gespeeld; in deze fotospecial zie je 21 uitblinkers. Spelers die voor het Nederlands elftal hebben gekozen, zoals Ibrahim Afellay, tellen niet mee. Reageren kan op onze Facebook-pagina.
Nordin Amrabat (huidige club: Watford) - Speelde in Nederland bij FC Omniworld, VVV-Venlo en PSV, alvorens te beginnen aan zijn avontuur buiten Nederland. Tegenwoordig actief bij Watford in de grote Premier League. 26 interlands.
Hakim Ziyech (Ajax) - Een van de beste Marokkaanse voetballers van het moment, maar door de concurrentie op het middenveld opmerkelijk genoeg niet opgeroepen voor de naderende Afrika Cup.
Tarik Sektioui (gestopt) - De vleugelspeler maakte naam bij Willem II en AZ, alvorens over te stappen naar het grote FC Porto. Hij kwam tot negentien interlands.
Manuel da Costa (Olympiacos) - Bij PSV maakte de zestienvoudig international eigenlijk niet veel indruk, maar daarna speelde hij wel voor een aantal andere mooie clubs. Onder meer Fiorentina, West Ham United, Lokomotiv Moskou en nu Olympiacos: dat zijn geen misselijke clubs.
Karim El Ahmadi (Feyenoord) - De absolute motor van Feyenoord. Als El Ahmadi er niet is draaien de Rotterdammers een stuk stroever. Het is afwachten hoe Feyenoord draait als El Ahmadi actief is op de Afrika Cup.
Oussama Tannane (Saint-Étienne) - De grote man van Heracles Almelo kreeg een mooie transfer naar Saint-Étienne. Bij de nationale ploeg breekt hij langzaam maar zeker door; hij is ook opgeroepen voor de Afrika Cup.
Ouasim Bouy (Palermo) - Als huurling bij PEC Zwolle presteerde het jeugdexponent van Ajax prima, maar het lijkt erop dat Juventus geen toekomst meer ziet in de middenvelder. Zijn verhuur aan Palermo is in ieder geval geen succes.
Zakaria Labyad (clubloos) - Het in Utrecht geboren supertalent van PSV stapte na veel gehannes over naar Sporting Portugal. Een verhuur aan Fulham was geen succes en momenteel kan hij transfervrij op zoek naar een andere club.
Adil Ramzi (gestopt) - Een degelijke en bruikbare speler voor het niveau van de Eredivisie. Hij speelde voor Willem II, PSV, FC Twente, AZ, FC Utrecht en Roda JC Kerkrade. In de nationale ploeg kwam hij tot 37 interlands.
Oussama Assaidi (FC Twente) - De vleugelflitser brak door bij FC Omniworld, werd in korte tijd publiekslieveling bij De Graafschap en groeide door bij sc Heerenveen. Zijn periode bij Liverpool werd niet wat hij ervan gehoopt had en bij FC Twente hoopt hij op eerherstel.
Mounir El Hamdaoui (Al-Taawoun) - Zijn jaren bij AZ kunnen zijn beste jaren in Nederland genoemd worden. Het avontuur bij Ajax mislukte, ondanks dertien goals in zijn eerste jaar. De echte topspeler die hij was, werd hij daarna niet meer.
Ali El Khattabi (gestopt) - De tienvoudig international was actief op het WK van 1998 en in dienst van sc Heerenveen, Sparta Rotterdam en AZ was hij een garantie op doelpunten. Op 29-jarige leeftijd zette hij al een punt achter zijn loopbaan.
Nordin Boukhari (gestopt) - De geboren Rotterdammer was actief bij Ajax, maar helemaal onomstreden was hij nooit. Speelde ook nog voor onder meer NAC Breda, AZ, RKC Waalwijk en de club waar hij doorbrak, Sparta. Veertien interlands.
Anouar Diba (Al Kharitiyat) - De enkelvoudig international is alweer enkele jaren actief in ‘de woestijn’. In Nederland maakte hij vooral indruk in het shirt van NAC Breda.
Anouar Hadouir (Excelsior) - Een prima voetballer die furore maakte bij Willem II en Roda JC Kerkrade. Had geen geluk met blessures. Tegenwoordig mentor bij Excelsior.
Adnane Tighadouini (Vitesse) - De enkelvoudig international is nog altijd contractspeler van Málaga, maar het is de vraag of hij definitief gaat doorbreken in Spanje. Hij blonk uit bij NAC Breda, maar is als huurling bij Vitesse niet onomstreden.
Youness Mokhtar (PEC Zwolle) - Na een prima eerste periode bij PEC Zwolle werd Mokhtar aangetrokken door FC Twente, maar voor investeringsmaatschappij Doyen bleek hij slechts handelswaar te zijn. Hij is nu terug bij PEC Zwolle.
Ali Boussaboun (gestopt) - De twaalfvoudig international van Marokko was een bruikbare speler voor meerdere Eredivisionisten. Hij speelde bij clubs als FC Groningen, NAC Breda, Feyenoord, FC Utrecht en ADO Den Haag.
Iliass Bel Hassani (AZ) - Na een stormachtige ontwikkeling bij Sparta Rotterdam ging Bel Hassani een stap hogerop bij Heracles Almelo. Hij ontgroeide ook het niveau van die club en tegenwoordig is hij actief in Alkmaar bij AZ.
Youssef El Akchaoui (gestopt) - Een prima linksachter, die een interland speelde. Met name bij ADO Den Haag en NEC was hij een gewaardeerde kracht.
Khalid Sinouh (gestopt) - In zijn beste jaren was de viervoudig international van Marokko een van de beste keepers van de Eredivisie. Hij verdedigde de kleuren van onder meer RKC Waalwijk, AZ, FC Utrecht, PSV, NEC en Sparta Rotterdam.
Bezig met laden …