voetbalzone

In beeld: 21 van de duurste miskopen van vorig jaar zomer

Bart Kruyt24 jul 2015, 08:15
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2015, 08:15
Advertentie
In beeld: 21 van de duurste miskopen van vorig jaar zomer
Noot vooraf: spelers die gehuurd werden (zoals bijvoorbeeld Radamel Falcao), veel last hebben gehad van blessures (zoals bijvoorbeeld Siem de Jong), duidelijk zijn gehaald met het oog op de toekomst (zoals bijvoorbeeld Richairo Zivkovic) of pas in januari werden aangetrokken (zoals bijvoorbeeld Xherdan Shaqiri) zijn niet in dit overzicht opgenomen.
Douglas Pereira (São Paulo - Barcelona, 5,5 miljoen euro). Moest de concurrentie aangaan met Dani Alves, maar lijkt simpelweg te kort te komen voor het niveau van Barcelona. Inmiddels is met Aleix Vidal al een nieuwe concurrent voor de rechtsbackpositie aangetrokken.
Rickie Lambert (Southampton - Liverpool, 6 miljoen euro). Wilde maar wat graag terugkeren naar de club waar hij in de jeugdopleiding voor speelde, maar er was natuurlijk een reden waarom Rickie Lambert destijds al werd weggestuurd. De spits kan na een jaar alweer vertrekken.
Alfred Finnbogason (SC Heerenveen - Real Sociedad, 8 miljoen euro). Een succes in de Eredivisie, een teleurstelling in de Primera División. Alfred Finnbogason scoorde maar twee keer voor Real Sociedad en lijkt inmiddels op weg naar Griekenland, naar PAOK Saloniki.
Benjamin Stambouli (Montpellier - Tottenham Hotspur, 8,5 miljoen euro). De supporters van Tottenham Hotspur zullen Benjamin Stambouli over pakweg twee jaar al niet meer herinneren. De defensieve middenvelder veroverde geen basisplaats en is alweer vertrokken, opvallend genoeg naar een grotere club dan Tottenham: Paris Saint-Germain.
Rémy Cabella (Montpellier - Newcastle United, 9,5 miljoen euro). Newcastle United had al veel succes met Franse spelers, maar de samenwerking met Rémy Cabella kan geen succesverhaal genoemd worden. 31 competitieduels, 1 doelpunt; erg teleurstellend voor een aanvallende middenvelder, die in zijn laatste seizoen bij Montpellier nog 14 goals maakte.
Matthias Ginter (SC Freiburg - Borussia Dortmund, 10 miljoen euro). Matthias Ginter maakte deel uit van de winnende Duitse WK-selectie, maar speelde geen minuut in Brazilië. In het shirt van Borussia Dortmund kreeg de verdediger niet heel veel meer kansen om zich te laten zien.
Raúl Jiménez (América - Atlético Madrid, 11 miljoen euro). Diego Simeone zegt nog in hem te geloven, maar de supporters van Atlético Madrid hebben inmiddels wel genoeg gezien van de spits die in 21 competitiewedstrijden maar 1 keer wist te scoren.
Abel Hernandez (Palermo - Hull City, 13 miljoen euro). Stond in Italië bekend als een enorm talent, maar in Engeland is het er nooit uitgekomen. 4 doelpunten in 25 competitiewedstrijden en Hull City degradeerde uit de Premier League.
Jack Rodwell (Manchester City - Sunderland, 14 miljoen euro). Manchester City bleek een stap te hoog voor Jack Rodwell en dus leek Sunderland wel een goede volgende club voor de middenvelder. Dick Advocaat heeft echter al aangegeven dat hij voor komend seizoen veel meer verwacht van het supertalent van weleer.
Alessio Cerci (Torino - Atlético Madrid, 16 miljoen euro). Zes invalbeurten in een halfjaar tijd en toen had Atlético Madrid alweer genoeg gezien van Alessio Cerci. De aanvaller werd in januari verhuurd aan AC Milan en daar schijnt Cerci inmiddels ook alweer weg te mogen.
Ideye Brown (Dynamo Kiev - West Bromwich Albion, 18 miljoen euro). West Bromwich Albion brak zijn clubrecord voor de komst van Ideye Brown, maar waarom in vredesnaam? De Nigeriaanse spits was niet eens altijd een basisspeler en scoorde maar viermaal in de Premier League.
Ciro Immobile (Torino - Borussia Dortmund, 19 miljoen euro). Na het vertrek van Robert Lewandowski had Borussia Dortmund een nieuwe doelpuntenmaker nodig en dat zou Ciro Immobile wel kunnen worden, zo dacht men. Fout gedacht: 24 competitieduels, waarvan slechts 9 als basisspeler, en 3 doelpunten. Is inmiddels alweer vertrokken naar Sevilla.
Thomas Vermaelen (Arsenal - Barcelona, 19 miljoen euro). Goed, we hadden gezegd dat we geen spelers in dit overzicht zouden zetten die last hadden van blessures, maar bij Thomas Vermaelen ligt dat toch iets anders: hij was al geblesseerd toen hij werd gekocht en kon in een heel seizoen slechts een uurtje meedoen. Dan heb je het toch over weggegooid geld.
Mario Balotelli (AC Milan - Liverpool, 20 miljoen euro). Brendan Rodgers wist het zeker: hij zou Mario Balotelli wel aan het voetballen krijgen. Dat bleek een behoorlijke verkeerde inschatting van de coach, die inmiddels Christian Benteke van Aston Villa heeft weggehaald. Balotelli mag alweer weg, maar wie wil hem nog hebben?
Filipe Luis (Atlético Madrid - Chelsea, 22 miljoen euro). Een vaste basisspeler in het kampioenselftal van Atlético Madrid, maar niet meer dan een stand-in voor César Azpilicueta in het kampioensteam van Chelsea. Filipe Luis is inmiddels alweer terug in Spanje en gaat het weer proberen bij Atlético.
Mario Mandzukic (Bayern München - Atlético Madrid, 22 miljoen euro). Zijn cijfers waren nog niet eens zo heel slecht, maar Diego Simeone had toch wel wat meer verwacht van Mario Mandzukic. De coach van Atlético Madrid deed dan ook niet moeilijk toen Juventus liet weten dat het de Kroaat wel wilde hebben en zwaaide Mandzukic al na een jaar weer uit.
Juan Iturbe (Hellas Verona - AS Roma, 24 miljoen euro). Kreeg de bijnaam ’de nieuwe Lionel Messi’ en voor zo’n toptalent had AS Roma wel heel wat geld over. Bij ’i Giallorossi’ heeft Iturbe echter nog maar weinig moois laten zien.
Dejan Lovren (Southampton - Liverpool, 25 miljoen euro). Liverpool besloot vorig jaar om Southampton leeg te kopen en de defensie werd versterkt met Dejan Lovren. Nou ja, versterkt? Veel voegt de peperdure Kroaat niet toe op Anfield. Tot overmaat van ramp miste hij ook de penalty waardoor Liverpool werd uitgeschakeld in de Europa League.
Lazar Markovic (Benfica - Liverpool, 25 miljoen euro). Net als voor Dejan Lovren betaalde Liverpool 25 miljoen euro voor Lazar Markovic. Brendan Rodgers zal hem na zijn eerste seizoen in Engeland vast nog niet afschrijven, maar had ongetwijfeld meer verwacht van de Serviër, die in 19 competitieduels (11 basisplaatsen) 2 keer scoorde.
Eliaquim Mangala (FC Porto - Manchester City, 46 miljoen euro). De duurste verdediger ooit in de Premier League was in het afgelopen seizoen ook de meest bekritiseerde verdediger in Engeland. Eliaquim Mangala weet dat het beter moet en zei donderdag al dat hij op zoek is naar eerherstel: "Ik ben nu aan de competitie gewend en ik ben er klaar voor. Ik ken de Premier League en ik weet wat mij te wachten staat."
Ángel Di María (Real Madrid - Manchester United, 75 miljoen euro). Kan zijn draai absoluut niet vinden in Engeland en staat op de nominatie om naar Paris Saint-Germain te vertrekken. De duurste speler aller tijden in de geschiedenis van het Engelse voetbal, maar een grote flop!
Bezig met laden …