voetbalzone

In beeld: 20 van de grootste tienertalenten in de opleiding van Ajax

Robin Bruggeman29 mei 2017, 08:15
Laatst bijgewerkt: 29 mei 2017, 08:15
Advertentie
In beeld: 20 van de grootste tienertalenten in de opleiding van Ajax
De opleiding van Ajax staat al jaren bekend als talentenfabriek en wij hebben daarom twintig tieners verzameld die nog niet zijn doorgebroken en/of nog niet vaak in actie zijn gekomen in het eerste elftal van Ajax, maar van wie wel veel wordt verwacht. Reageren? Dat kan op onze Facebook-pagina!
Deyovaisio Zeefuik (19) begon het seizoen nog bij Onder-19, maar werd al snel doorgeschoven naar Jong Ajax. Ook in de Jupiler League hield de rechtsback zich prima staande en vorige maand volgde tegen sc Heerenveen zijn debuut in de hoofdmacht.
Darren Sidoel (19) was afgelopen seizoen een van de pijlers onder een Ajax Onder-19 dat de dubbel wist te winnen. De stopper was zelf trefzeker in de bekerfinale tegen de leeftijdsgenoten van PSV.
Zian Flemming (18) begon het afgelopen seizoen als centrale verdediger en eindigde het jaar als spits. In maart en april maakte de jongeling een reeks door waarin hij zes keer wist te scoren in vier wedstrijden en Flemming, die zichzelf als een aanvallende middenvelder ziet, mag zich volgend seizoen melden bij Jong Ajax.
Danilho Doekhi (18 jaar) maakte al zijn debuut in het profvoetbal voor Excelsior en kwam vorig jaar over naar Amsterdam. Het neefje van Winston Bogarde wordt op De Toekomst gezien als een van de grote verdedigende talenten voor de aankomende jaren.
De in de buurt van Rotterdam geboren Noa Lang (17) begon zijn opleiding bij Feyenoord. De middenvelder was in die tijd echter al fan van Ajax en stapte in 2013 over naar Amsterdam, waar hij dit seizoen een van de smaakmakers in het Onder-19-team was.
Sebastian Pasquali (17) wordt in zijn geboorteland Australië gezien als een groot talent en verliet Melbourne Victory eind vorig jaar voor Ajax. De middenvelder is ook al in beeld bij de Australische nationale ploeg.
Daan Reiziger (15) groeide onlangs op de Future Cup uit tot de held in de strafschoppenserie tegen Anderlecht. De jonge goalie begon zijn opleiding bij FC Groningen en koos vorig jaar voor Ajax, waar hij meer mogelijkheden zag.
Dani de Wit (19) heeft misschien niet het technische vernuft van bijvoorbeeld Abdelhak Nouri, maar de aanvoerder van Ajax Onder 19 geldt als een van de grote leiders op het veld. Met zijn loopvermogen en neusje voor de goal speelde hij een belangrijke rol in de titelwinst afgelopen seizoen.
Giovanni de la Vega (17) maakte de afgelopen maanden indruk op 10 en gaat er alles aan doen om het eerste van Ajax te halen. De jeugdinternational met Chileens bloed kreeg onlangs te horen dat hij door mag naar het Onder-19-elftal van de Amsterdammers.
Navajo Bakboord (18) ging op vijftienjarige leeftijd meteen naar het Onder-17-elftal van Ajax en wees een aantal aanbiedingen uit de Engelse top af om zijn ontwikkeling op De Toekomst voort te kunnen zetten.
Manchester United stond als eens voor de deur voor de piepjonge Naci Ünüvar (13). De middenvelder, die naar goed gebruik met medespelers en tegenstanders van een paar jaar ouder op het veld staat, ziet zijn toekomst echter in Amsterdam en de nummer 10 blijft indruk maken met zijn techniek en spelinzicht.
Mees de Wit (19) verdiende met zijn prestaties vorig jaar een langer verblijf bij Ajax en lijkt volgend seizoen zijn minuten te gaan maken bij Jong Ajax. De linkspoot kan de gehele linkerflank bestrijken en pikt ook regelmatig zijn doelpuntje mee.
Szabolcs Schön (16) stond afgelopen winter in de belangstelling van Chelsea, maar koos ervoor om over te stappen naar Ajax. De Hongaars jeugdinternational, die vooral als aanvallende middenvelder speelt, hoopt zich zo snel mogelijk in de kijker te spelen bij het eerste.
Olivér Horváth (16) koos net als land- en leeftijdsgenoot Schön voor Ajax. De linksbuiten kreeg vlak na zijn entree in Amsterdam wel meteen te maken met een flinke domper doordat hij zijn achillespees scheurde.
Ché Nunnely (18) kwam via FC Omniworld en FC Utrecht bij Ajax terecht en legde al aanbiedingen van clubs als Manchester United, Manchester City, Paris Saint-Germain en Bayern München naast zich neer. De aanvaller bleef bij Ajax voor zijn ontwikkeling en hoopt snel definitief door te breken.
Jurriën Maduro (15) begon in de jeugd van Feyenoord als verdediger, maar werd na de overstap naar Ajax al vrij snel doorgeschoven naar het middenveld. Hier maakt de jongeling als vijftienjarige in het Onder-17-elftal indruk en hij laat zich ook regelmatig aanvallend gelden.
Net als Maduro draait ook Ryan Gravenberch (14) gewoon mee tussen jongens die allemaal minstens een paar jaar ouder zijn. De middenvelder met zijn fluwelen balbehandeling lijkt alles in zich te hebben om over een aantal jaar de Nederlandse, en misschien wel de wereld-, top te kunnen bestormen.
Voor de doorbraak van Kasper Dolberg was het alweer even geleden dat Ajax met een zelf opgeleide spits speelde, maar met Kaj Sierhuis (19) lijkt er ook snel weer een nieuwe aan te komen. De in Athene geboren aanvaller schoot in de jeugd met scherp en heeft er ook al een paar in liggen in de Jupiler League.
In Duitsland werd er vreemd opgekeken toen ‘Wunderkind’ Antonio Trograncic (17) Bayern München verliet voor Ajax. De jongeling, die door Josep Guardiola al eens bij het eerste van ‘der Rekordmeister’ werd gehaald, dacht in Amsterdam echter een grotere kans op een doorbraak te maken.
Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat Peter Bosz Carel Eiting (19) een kans geeft bij de hoofdmacht. De middenvelder vormde samen met Donny van de Beek en Abdelhak Nouri het hart van een Jong Ajax dat tweede werd in de Jupiler League en lijkt net als zijn kompanen klaar voor het grote werk.
Bezig met laden …