voetbalzone

In beeld: wat is er geworden van de Galatasaray-helden uit 2000?

Robin Bruggeman22 okt 2016, 08:15
Laatst bijgewerkt: 22 okt 2016, 08:15
Advertentie
In beeld: wat is er geworden van de Galatasaray-helden uit 2000?
Galatasaray boekte op 17 mei 2000 een van de grootste successen uit de clubgeschiedenis door in Kopenhagen de UEFA Cup-finale te winnen van Arsenal. Wat er is geworden van de spelers van ‘Cimbom’ die toen na strafschoppen te sterk waren voor de Engelsen, zie je in onze special!
Doelman Cláudio Taffarel vertrok een jaar later uit Istanbul, om in 2003 bij Parma zijn loopbaan af te sluiten. Hij ging daarna aan de slag als zaakwaarnemer en keeperstrainer bij de Braziliaanse nationale ploeg en Galatasaray. Hij werkte ook even als interim-trainer bij de Turkse grootmacht.
Reservekeeper Kerem Inan hing in 2013 zijn keepershandschoenen aan de wilgen en ging en stond Taffarel daarna bij als assistent.
Capone stopte in 2004 bij Grêmio maar kon het daarna toch niet laten om nog bij een aantal clubs op te duiken. Het Japanse Matsubara was de laatste.
Georghe Popescu, de maker van de beslissende penalty, stopte in 2003 bij Hannover 96 met voetballen. Hij was daarna actief als zaakwaarnemer en werkte ook bij de Roemeense bond. In 2014 werd hij wegens witwassen en belastingontduiking veroordeeld tot drie jaar cel.
Aanvoerder Bülent Korkmaz speelde bijna twintig jaar voor Galatasaray, voordat hij in 2005 stopte met voetballen. Hij ging daarna als trainer aan de slag en had de leiding bij onder andere ‘Cimbom’, Bursaspor en Gençlerbirligi. Zijn laatste club was Mersin Idmanyurdu.
Ergün Penbe bleef tot 2007 bij Galatasaray, waarna hij een jaar later bij Gaziantepspor met pensioen ging. Hij ging eveneens het trainerspad op en werkte bij onder andere Hacettepe, Kartalspor en Kayseri Erciyesspor.
Fatih Akyel kwam niet in actie tijdens de UEFA Cup-finale. Hij verliet Galatasaray in 2001 en speelde daarna nog bij een flink aantal clubs, om in 2010 af te sluiten bij Tepecik. Tegenwoordig is hij de trainer van derdeklasser Gümüshanespor.
Hakan Ünsal viel in Kopenhagen in de 83e minuut in. Hij vertrok in 2002 naar Blackburn Rovers, om even later toch weer terug te keren bij Galatasaray. Na zijn pensioen in 2005 ging de linksback aan de slag als analyticus voor de Turkse tv. Sinds vorig jaar is hij ook de voorzitter van de Turkse spelersbond.
Okan Buruk stopte in 2010 met voetballen en begon daarna aan een loopbaan als trainer. Na functies bij het Turkse nationale team, als assistent, Elazigspor, Gaziantepspor en Sivasspor, werkt hij sinds dit jaar bij Göztepe.
Werder Bremen was in 2005 de laatste club van Ümit Davala, die verder ook voor onder andere AC Milan en Internazionale speelde. Na zijn pensioen keerde hij terug naar Galatasaray en werkte er als assistent-trainer.
Suat Kaya speelde, onderbroken door een jaar bij Konyaspor, tien jaar voor Galatasaray. Hij stopte in 2003 en ging daarna aan de slag als trainer. Sinds dit jaar werkt hij bij Menemen Belediyespor.
Gheorghe Hagi haalde het einde van de finale tegen Arsenal niet door een rode kaart. De ‘Maradona van de Karpaten’ zette in 2001 een punt achter zijn loopbaan en ging daarna bijna meteen door als bondscoach van Roemenië. Hij was twee periodes de baas bij Galatasaray en is eigenaar van Viitorul Constanta.
Invaller Ahmet Yildirim verliet Galatasaray in 2001 en voetbalde nog tot 2009 door. Tegenwoordig is hij sportief directeur bij Mersin Idmanyurdu.
Mehmet Yozgatli kwam niet in actie in Kopenhagen en speelde maar één jaar voor Galatasaray, op huurbasis van Istanbulspor. De linksbuiten droeg daarna nog wel het shirt van Fenerbahçe en Besiktas. Hij stopte in 2011 bij Çaykur Rizespor met voetballen.
Hasan Sas speelde elf jaar bij Galatasaray en werd er onder andere vijf keer landskampioen. Hij stopte in 2009 met voetballen en werkte ook bij ‘Cimbom’ als assistent-trainer. Tegenwoordig is hij analyticus voor de Turkse tv.
Márcio vertrok in 2001 bij Galatasaray en speelde daarna nog voor het Portugese Boavista en een reeks Braziliaanse clubs. Hij keerde in 2012 nog even terug in Portugal, om daarna zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen.
Arif Erdem stopte in 2005 met voetballen en ging daarna aan de slag als trainer. Zijn laatste club was Istanbul Büyüksehir Belediyespor.
Hakan Sükür vertrok in 2000 naar Internazionale, om in 2003 weer terug te keren bij Galatasaray. Hij stopte vijf jaar later met voetballen en ging daarna de politiek in.
Trainer Fatih Terim vertrok in 2000 naar Fiorentina, om vervolgens nog twee keer terug te keren bij Galatasaray. Sinds 2013 is hij bondscoach van het Turkse nationale elftal.
Bezig met laden …