voetbalzone

In beeld: wat is er geworden van de Griekse EK-kampioenen van 2004?

Gijs Freriks04 jul 2017, 20:30
Laatst bijgewerkt: 04 jul 2017, 20:30
Advertentie
In beeld: wat is er geworden van de Griekse EK-kampioenen van 2004?
Het is vandaag dertien jaar geleden dat de nationale ploeg van Griekenland vriend en vijand verraste door het EK te winnen. Het team van bondscoach Otto Rehhagel was in de finale met 0-1 te sterk voor Portugal en in deze fotospecial zie je welke spelers er toen in de basis stonden. Reageren? Ga naar onze Facebook-pagina!
Doel: Antonis Nikopolidis (gestopt) - De doelman speelde negentig interlands en kwam uit voor onder meer Panathinaikos en Olympiacos. De inmiddels 46-jarige Nikopolidis werd later assistent- en interim-trainer bij Olympiacos en sinds september 2015 is hij de bondscoach van Jong Griekenland.
Verdediging: Georgios Seitaridis (gestopt) - De rechtsachter maakte na de EK-zege de overstap naar FC Porto, maar daar slaagde hij niet en ook een avontuur bij Dynamo Moskou mondde uit in een teleurstelling. Seitaridis speelde later nog voor Atlético Madrid en Panathinaikos en krijgt nog tot 2019 doorbetaald door de club uit Athene.
Verdediging: Michalis Kapsis (gestopt) - De inmiddels 43-jarige Kapsis kwam na het EK uit voor Olympiacos, APOEL Nicosia, APO Levadiakos en Ethnikos en hing zijn kicksen in 2010 aan de wilgen. De verdediger is sindsdien niet meer actief in de voetballerij.
Verdediging: Traianos Dellas (gestopt) - De verdediger keerde een jaar na het EK terug naar Griekenland en zette in 2012 een punt achter zijn loopbaan om trainer te worden. Dellas begon bij AEK Athene en is thans de coach van Atromitos.
Verdediging: Takis Fyssas (gestopt) - De voormalig verdediger mag zich sinds december hoofd jeugdopleiding van Panathinaikos noemen; hij was eerder al directeur bij de club en directeur spelersbeleid bij de Griekse bond. De 44-jarige Fyssas speelde overigens zestig interlands.
Middenveld: Konstantinos Katsouranis (gestopt) – De middenvelder speelde 116 interlands en voetbalde na het EK in 2004 nog in Portugal, Griekenland, India en Australië. Hij is tegenwoordig technisch directeur van Panachaiki Patras.
Middenveld: Angelos Basinas (gestopt) - De middenvelder was tijdens de EK-finale goed voor de assist en na het toernooi zou hij nog zes jaar op profniveau voetballen. Basinas was daarna niet meer in de voetballerij actief.
Middenveld: Theodoros Zagorakis (gestopt) - De aanvoerder van de Griekse ploeg was na zijn loopbaan vijf jaar lang voorzitter van PAOK Saloniki en stelde zich in 2014 met succes kandidaat voor een zetel in het Europese Parlement.
Aanval: Angelos Charisteas (gestopt) - Hij werd een half jaar na zijn heldenrol op het EK vastgelegd door Ajax, maar zou de hoge verwachtingen in Amsterdam nooit waarmaken. Charisteas scoorde in het seizoen 2006/07 negenmaal namens Feyenoord in de Eredivisie, waarna hij voor 2,5 miljoen euro werd ingelijfd door FC Nürnberg. Daarna ging het snel bergafwaarts met de carrière van de spits.
Aanval: Zisis Vryzas (gestopt) - De spits kende kort een sterke periode in Spanje bij Celta de Vigo, maar richtte zich al vrij snel op een carrière na het voetballen. Vryzas was vanaf mei 2015 veertien maanden technisch directeur van de Griekse club Veria en vervult inmiddels een functie binnen de Griekse voetbalbond.
Aanval: Stelios Giannakopoulos (gestopt) - De linksbuiten was jarenlang een vaste waarde bij Bolton Wanderers, waarvoor hij in het seizoen 2005/06 twaalf doelpunten maakte. Na periodes bij Hull City en Athlitiki Enosi Larissa in eigen land richtte Giannakopoulos zich op een carrière als professioneel brandweerman.
Bezig met laden …