voetbalzone

In beeld: zeven kandidaat-opvolgers van Sam Allardyce bij Engeland

Robin Bruggeman27 sep 2016, 21:30
Laatst bijgewerkt: 27 sep 2016, 21:30
Advertentie
In beeld: zeven kandidaat-opvolgers van Sam Allardyce bij Engeland
‘Big’ Sam Allardyce werd pas eind juli aangesteld als bondscoach van het Engelse elftal, maar er is na drie maanden alweer een einde gekomen aan zijn periode bij ‘the Three Lions’. Allardyce liep in de val van een aantal undercover-journalisten van ‘The Telegraph’, waarna de FA geen andere mogelijkheid zag dan de oefenmeester te ontslaan. De bond moet nu dus op zoek naar een opvolger en volgens de ‘Daily Mirror’ hebben deze zeven trainers de beste papieren!
Gary Neville werd al eerder genoemd als opvolger van Roy Hodgson en lijkt er, ondanks zijn mislukte periode bij Valencia, nog steeds goed op te staan in Engeland. Daarnaast was hij al assistent-bondscoach bij ‘the Three Lions’.
Jong Engeland-bondscoach Gareth Southgate sprak eerder al zijn ambitie uit om ooit bondscoach te worden, al gaf hij toen ook aan dat hij nog niet zeker wist of hij er wel klaar voor is.
Crystal Palace-trainer Alan Pardew heeft zijn sporen wel verdiend in de Premier League, al heeft ook hij aangegeven dat hij niet zeker weet of de tijd nu rijp is om bondscoach te worden.
Steve Bruce werd afgelopen zomer genoemd als mogelijke kandidaat en heeft toen ook al met de FA gesproken. De trainer zit sinds zijn vertrek bij Hull City werkeloos thuis en is dus meteen inzetbaar.
Jürgen Klinsmann deed het de laatste jaren heel behoorlijk als bondscoach van de Verenigde Staten en werd in de zomer ook genoemd als mogelijke kandidaat.
Eddie Howe zou met zijn 38 jaar de jongste Engelse bondscoach uit de geschiedenis worden. De trainer van AFC Bournemouth liet eerder al weten die baan als de ‘ultieme uitdaging’ te zien en gaf toen aan dat hij een aanbieding nooit af zou wijzen.
Louis van Gaal maakte twee jaar geleden nog furore als bondscoach van het Nederlands elftal en hij staat er, ondanks zijn mindere periode bij Manchester United, nog steeds goed op in het internationale voetbal. Daarnaast is hij meteen beschikbaar.
Bezig met laden …