voetbalzone

In beeld: zeventien grote namen die terugkeerden naar Argentinië

Robin Bruggeman16 jan 2017, 14:15
Laatst bijgewerkt: 16 jan 2017, 14:15
Advertentie
In beeld: zeventien grote namen die terugkeerden naar Argentinië
Juan Sebastián Verón beleefde succesvolle jaren in Europa, waarna hij in 2006 weer terugkeerde naar zijn jeugdliefde Estudiantes. Hier stopte hij in 2014 met voetballen, om er als voorzitter aan de slag te gaan. De middenvelder kon het echter toch niet laten om terug te keren op het veld en maakte zondagnacht op 41-jarige leeftijd zijn rentree bij ‘los Pincharratas’. In onze special zie je nog zestien bekende namen die net als Verón weer terugkeerden naar de Argentijnse Primera División!
Publiekslieveling Fernando Cavenaghi maakte, na periodes bij onder meer Spartak Moskou en Girondins Bordeaux, in 2011 zijn rentree bij River Plate. De spits speelde daarna nog voor Villarreal en Pachuca, om in 2014 nog een seizoen bij ‘los Millionaires’ aan de slag te gaan.
Marcelo Gallardo speelde verspreid over drie verschillende periodes elf jaar voor River Plate en keerde er ook nog terug als coach. Onder zijn leiding werden onder meer een Copa Sudamericana en een Copa Libertadores gewonnen.
Guillermo Barros Schelotto wordt gezien als een van de grootste spelers uit de geschiedenis van Gimnasia La Plata en de aanvaller keerde na periodes bij Boca Juniors en Columbus Crew in 2011 terug bij zijn jeugdliefde.
Carlos Tevéz begon zijn carrière bij Boca Juniors en de aanvaller sloeg in 2015 aanbiedingen van Juventus en andere Europese topclubs af om terug te keren naar Buenos Aires. Zijn tweede periode bij Boca bleef echter slechts beperkt tot een jaar, aangezien hij onlangs overstapte naar Shanghai Shenhua.
Ariel Ortega keerde na zijn vertrek in 1996 nog twee keer terug bij River Plate. Met zijn club werd hij onder meer zes keer landskampioen en pakte hij ook een Copa Libertadores.
Fernando Gago verliet Boca Juniors in 2007 om bij Real Madrid aan de slag te gaan. De middenvelder speelde verder in Europa nog voor AS Roma en Valencia en maakte in 2013 zijn rentree. Sindsdien werden er onder meer een landstitel en een Copa Libertadores gewonnen.
Martín Palermo begon zijn loopbaan in het shirt van Estudiantes, maar ‘El Loco’ wordt vooral herinnerd vanwege zijn periode bij Boca Juniors. De bonkige spits probeerde het daarna in Europa bij Villarreal, Real Betis en Alavés, maar voelde zich toch het meest op zijn gemakt in het geel-blauw, dat hij daarna nog tussen 2004 en 2011 verdedigde.
Juan Román Riquelme maakte tussen 1996 en 2002 naam bij Boca Juniors en kwam daarna als een grote naam naar Barcelona. Zijn periode in Catalonië liep echter niet uit op een succes en ondanks een relatief succesvolle periode bij Villarreal keerde hij in 2007 terug naar Argentinië.
Rolando Schiavi was tussen 2001 en 2005 een van de defensieve pijlers van Boca Juniors en speelde in het seizoen 2011/12 nog een jaar voor de club waar hij groot was geworden. Tegenwoordig werkt de voormalige centrale verdediger als jeugdtrainer voor Boca.
Maxi Rodríguez brak in 1999 door bij Newell’s Old Boys en verliet de club drie jaar later om in Europa aan de slag te gaan. Na periodes bij Espanyol, Atlético Madrid en Liverpool keerde hij in 2012 terug bij Newell’s en hij is er als aanvoerder nog steeds de grote leider.
Marco Ruben verliet Rosario Central in 2006 als clubtopscorer en speelde daarna nog voor onder meer River Plate, Villarreal en Dinamo Kiev. Sinds vorig jaar is hij weer terug in Rosario en schiet hij weer met scherp.
Geen enkele speler van San Lorenzo won zoveel prijzen bij de club als Leandro Romagnoli. De aanvallende middenvelder verliet zijn jeugdliefde in 2004 voor een avontuur bij het Mexicaanse Veracruz en speelde ook nog voor Sporting Portugal. Sinds 2009 is hij terug in Buenos Aires.
Daniel Montenegro debuteerde in 1997 voor Huracán. Hij verliet de club voor Independiente en speelde verder nog voor onder meer Olympique Marseille, Real Zaragoza, Osasuna en River Plate. In 2015 keerde hij op 36-jarige leeftijd terug bij Huracán, nadat hij ook al twee keer terug was gekeerd bij Independiente.
Diego Milito is een van de grootste namen uit de geschiedenis van Racing Club. De spits maakte in Europa furore voor Genoa, Real Zaragoza en Internazionale en verliet het continent in 2014 om weer aan de slag te gaan op de plek waar het allemaal begon. Vorig jaar zette hij een punt achter zijn loopbaan.
José Luis Chilavert speelde in Europa voor Real Zaragoza en Racing Strasbourg, maar zal vooral worden herinnerd vanwege zijn periode bij Vélez Sarsfield. Hier sloot de doelman zijn loopbaan in 2004 ook af.
Cristian Ledesma trapte zijn carrière af bij Argentinos Juniors en speelde daarna nog voor onder meer River Plata, Hamburger SV en Olympiakos. Tussendoor keerde keerde hij al een keer terug naar Buenos Aires en in 2014 trok hij opnieuw het shirt van Juniors aan, om er twee jaar later te stoppen met voetballen.
Bezig met laden …