voetbalzone

‘In de afgelopen jaren ben ik zeker 140 miljoen euro kwijtgeraakt’

Daniel Cabot Kerkdijk14 dec 2013, 14:35
Laatst bijgewerkt: 14 dec 2013, 14:35
Advertentie

De supporters van Genoa moeten in de komende twee jaar rekening houden met het vertrek van diverse bepalende spelers. Voorzitter Enrico Preziosi komt er eerlijk voor uit dat hij meer dan 140 miljoen euro is kwijtgeraakt met zijn investeringen in de club. In de komende periode wil de hoogste sportbestuurder weer zwarte cijfers schrijven door spelers te verkopen.

“In de afgelopen jaren ben ik zeker 140 miljoen euro kwijtgeraakt”, vertelt Preziosi aan diverse Italiaanse media. “En ik schaam me ervoor om dit in een periode van financiële crisis toe te moeten geven. Het was mijn geld en ik investeerde in het belang van Genoa. Maar nu is het tijd voor een andere aanpak. In de komende twee jaar willen we alles op orde hebben en zullen er offers moeten worden gebracht. Als grote clubs op de deur kloppen, is het moeilijk om ‘nee’ te zeggen’.

“Vergeet niet dat Diego Milito hier een miljoen euro op jaarbasis verdiende en bij Internazionale opeens het vijfvoudige toucheerde.” Volgens Preziosi zullen doelman Mattia Perin en aanvaller Alberto Gilardino in januari in ieder geval niet van de hand worden gedaan. “Perin wil zelfs komend seizoen nog niet weg, hij zal vijftien jaar lang de nummer één van Italië zijn. Gilardo is het perfecte voorbeeld van een harde werker en een professional.”

Bezig met laden …