voetbalzone

'In de Eredivisie voelde ik me niet goed meer, dus ging ik naar Cyprus'

Peter Nusselder26 jul 2011, 13:55
Laatst bijgewerkt: 26 jul 2011, 13:55
Advertentie

Jarenlang speelde Gonzalo García in Nederland, maar de getalenteerde aanvallende middenvelder kwam nergens werkelijk tot bloei. De geboren Uruguayaan beproeft zijn geluk nu bij het Cypriotische AEK Larnaca, waar hij overigens een hoop oude bekenden uit de Eredivisie heeft getroffen.

/

Kevin Hofland, Tim de Cler, Edwin Linssen en Gregoor van Dijk zijn ploeggenoten van García, terwijl trainer Ton Caanen en sportdirecteur Jordi Cruijff er eveneens werkzaam zijn. “Ik heb lang in de Eredivisie gespeeld, maar het afgelopen seizoen voelde ik me er niet zo goed meer”, vertelt de technicus op de officiële website van de UEFA. “Ik was toe aan een verandering in mijn carrière en in mijn leven.”

“Toen kreeg ik de kans om naar Cyprus te gaan en voor AEK te spelen. Ik kwam hier en het beviel me”, zegt de ex-speler van AGOVV Apeldoorn, sc Heerenveen, Heracles Almelo, FC Groningen en VVV-Venlo. “Ik was onder de indruk van de club en heb dus besloten om hier naartoe te komen. Het gaat er hier professioneel aan toe en de sfeer is geweldig. De club wil groeien, dat is belangrijk voor me.”

Bezig met laden …