voetbalzone

'In de Europese wedstrijden heb ik mijn naam zo'n beetje gemaakt'

Erik van Dam02 jul 2011, 11:22
Laatst bijgewerkt: 02 jul 2011, 11:22
Advertentie

Yassine El Ghanassy heeft het gevoel dat hij klaar is voor een vertrek bij AA Gent. De twintigjarige linkermiddenvelder heeft er nu drie jaar opzitten bij de club en ontwikkelde zich in die periode sterk. Vijf dagen geleden lekte uit dat Michel Preud'homme het wel ziet zitten om El Ghanassy op te halen bij zijn oude club. De speler zelf denkt ook aan een transfer.

“Als ik kan, dan vertrek ik”, stelt El Ghanassy klip en klaar in gesprek met Het Nieuwsblad. “Ik steek niet weg dat ik Gent liever verlaat. Ik ben hier nu drie jaar en vind dat op basis van mijn prestaties het moment misschien wel gekomen is. In de Europese wedstrijden heb ik mijn naam zo'n beetje gemaakt en bewezen dat ik een hoger niveau aan kan. Niet dat ik geen plezier meer heb bij Gent, maar als het kan, vertrek ik”, aldus de middenvelder.

“Hoe groot die kans is? Laat ons zeggen fiftyfifty.” El Ghanassy ging met AA Gent een lange weg door Europa, vorig seizoen. In de voorronde voor de Champions League verloor het van Dynamo Kiev, maar in het laatste voorportaal voor de Europa League werd Feyenoord geëlimineerd. Daarna wachtten er ontmoetingen met Levski Sofia, Lille en Sporting Portugal.

El Ghanassy zelf denkt dat zijn club goed aan hem kan verdienen. “Vier of vijf miljoen euro zou een correcte prijs zijn voor mij”, adviseert hij. “Wellicht blijf ik in Europa. Ik weet dat er clubs zijn die mij volgen. Standard? Dat is niet mijn droom. Ik heb andere dromen. We zien wel. Komt er niets uit de bus, dan blijf ik gewoon.” De enkelvoudig Belgisch international heeft het nog naar zijn zin, maar zou bij Gent wel graag een beter loonstrookje zien. “Ik vind dat ik wel wat meer zou mogen verdienen. En toen het wat minder ging, had ik ook meer steun verwacht van de fans. Hun kritiek heeft me toen erg geraakt.”

Bezig met laden …